Sözlük İzmir

• Kullanıcı Sux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
Konu sahibi son olarak 1005 gün önce görüldü
Ay oranın belediye başkanı buralıydı lütfen çok çamur atmayın :s

şehre kulaklık gelmemiş telefon hoparlöründen müzik dinliyorlar çok garip, çok değişik. belki hoparlöre apollo diyor olabilirler neyse laçkalaştım, bünyeme burada her şey mübah hissi aşılandı. çeşmeye gidiyorum canım izmir ghkfjk

dayanamadım çocuğa kulaklığın yok mu? diye sordum, yok abi dedi. öyleyse al dedim, adı sezginmiş hepimize dinlettirdiği sikko müziği kapattırdım. kibar çocuk mahçup oldu, tabi abi dedi birazda incindi sanırım elin istanbullusu gelip hürriyetine gem vuruyor. bu istanbullular böyle anacım istiyorlarki herkes kendileri gibi öfkeli ve huysuz olsun..

bu hafta sonu canımın içi izmir'e gidiyorum! doksanlara, nostaljiye...

Hepsi diyemem ama kadınları genelde güzel.

Köy gibi şehir neyini seviyorlar anlamıyorum

on sene once kiz arkadasim oradayken istanbuldan gunubirlik gider gelirdim vay be

bornova'da 3 seneye yakın yaşamıştım
istanbulun yanına yaklaşamaz

aklıma ilk olarak ''şehir güzel, kızlar güzel, jantlar neden güzel olmasın.'' reklam panosunu getirir bu şehir. izmir'e karşı hep bir sempatim, sevgim, garip de bir bağım var. benim bağ karşıyaka tarafıyla daha çok. ilkokulda da çok gider gelirdik ama tek başıma gidip, aklım ere ere keşfettiğim ilk yaş 15'ti. şehrin içi olarak düşündüğümde evet muhteşem değil ama karşıyaka'nın o dümdüz sokaklarını yürürken sonuna denize varabilmek inanılmaz büyülemişti beni. her yere yürüyebiliyorduk, her yere. yürüdüğün yollarda dükkanlar, kumrucular, cafeler... sanki hiç korkulmazmış bu şehirde hissi veriyordu bana. ilk yaz aşkımızı da ''can'' adında bir çocukla bu şehirde yaşamıştım... ah can'ım.
izmir'in asıl güzelliği de rahatlığından geliyor bence. kızlarının güzelliği de yine aynı rahatlığın verdiği özgüvenden geliyor, yani başka şehirde güzel olmayacak bi kız izmir sınırlarında ışıldıyor, niye? çünkü izmir öyledir insanı parlatır, ışıl ışıl yapar. izmirlileri tanırsınız yani uzaktan gördüğünüzde dersiniz işte bu izmirli. şimdi suriyelisi cartı curtu doldu, istanbul'dan inanılmaz göç aldı diye bir tarafı sönükleşmiş gibi dursa da hala ülkemizin aydınlık yüzüdür. gecenin köründe bile kalabalık olan bostanlı sahilinde tedirginlik hissetmeden yürümek, gülüşmek, içmek. basit ama birçok şehir için imkansıza yakın şeyler bunlar. benim için en güzel yanlarından biri de foça'ya sahip olması. hafta sonu kaçabileceğin tonlarca alternatif yaratabilmen. bi de erkeklerinin yakışıklılığı... hepsinde gay yakışıklılığı olduğu için endişelendiriyor beni tabii ama izmir'in suyu sadece kızlarına yaramamış. maşallah...
tüh keşke hıdırellez dileklerime mavişehir'de bir ev yazsaydım...

*bi de kavak yelleri'nin çekildiği evi görünce üzülmüştüm, nasıl sığmışlar bu eve diye minyatür ev gibiydi sjhhs.

sevgili izmirliler,
belediyecilikten yana sıkıntınız varsa bir sonraki yerel seçimlerde bana destek olun bence... bu nasıl bir izmircilik ve izmirliyi tanımacılık. geçen sene urla'ya da tutuldum ben, o yüzden izmir benim için karşıyaka, foça, urla diye üçe ayrılıyor artık gerisi sizin olabilir. <3

"çöpkent, kirlikent, ahırkent" eğer bakanlık ve mülki idare şehrin adını değiştirmeye niyetlenirse bu isimlerden biri pek yaraşır..

değişmesi ve gelişmesi gereken çok şey olabilir belki…. ama yine de canım izmirim, kurban olam. sevmeyen gelmesin.

bir kere gittim. dalyanda kaldım çeşmeyi gezdim. kıbrıs caddesi kordon bornova karşıyaka.. ben sevdim. sevdiğim insanları barındırması da ayrı bi güzellik katıyor elbette….

Geri