Sözlük İzmir

• Kullanıcı Sux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
Konu sahibi son olarak 995 gün önce görüldü
şehre girişimle acaba alışkanlık gereği ankara'ya mı geldim hissi yaşadım, keza bitki örtüleri benzer "enfes sonlu masaj salonu kartviziti"

güzel olması beklenen ve gereken bir şehir iken ziyadesiyle kirli ve eski. sanırım nostalji gündelik haline getirilmiş ve kanıksanmış, keza yeni ya da modern pek bir şey yok.
akabinde kadıköy'ün o meşhur kanalizasyon kokusu izmir'i daha geniş çaplı sarıp sarmalamış.

konak, hisarönü, basmane ve karşıyaka resmen afgan pazarını andırıyor, allahtan göztepe civarı nezihliğini korumuş da ferah nefes alabildim.

belediye, şehre biraz ilgi alaka gösterse çiçek gibi olur ama anladığım kadarıyla hacet görmüyorlar.
daha önce bir kaç defa bulunmuştum, hakkıyla gezdirenim olmayınca da üstün körü gezebilmiştim. kıymetlim, şehrin gözde ve özgün yerlerini gezdirince ışıltısını, cıvıltısını, tarihi dokusunu pek beğendim.
yaşamak isterim, belki bir gün yaşarızda..

Izmir benim en buyuk hayal kirikligim, Sehre giriste insan bir ihtiyasam bekliyor adi ustunde Izmir anlata anlata bitiremedikleri yer, viraneye donmus gibi urkutucu bir girisi vardi. Sevemedim bilmiyorum. Corum daha guzel.

aa sunlara bak. gelmeyin o zaman….. burda yasamayan anlayamaz izmir’i. evet bok kokmasına ragmen vazgecemiyoruz.. izmir tutkudur.

Uygulamadan havalimanina en yakin buldugumuz otelde yollu oteli cikmisti, taksici abi yengeyi buraya goturmesen iyi olur diye fisildamisti kulagina....

W Hanım bence dalga geçiyor.. ciddiyse Hollanda'yı bırakıp Çorum'a dönmesi için meclise soru önergesi vericem.

Uygulamadan havalimanina en yakin buldugumuz otelde yollu oteli cikmisti, taksici abi yengeyi buraya goturmesen iyi olur diye fisildamisti kulagina....
biz de trans arkadaşların bulunduğu sokakta tutmuşuz evi…. bi gece tavan ışıkları kendiliğinden yanıp sönmüştü de rasko çok korkmuştu….. biz mi?….. YOOO HİÇ KORKMADIK….

Arnavutluk'a gitmeden önce tam İzmir'e yerleşmiştim Alsancak'ta Bornova sokağında ev tuttum.. eve kadın arkadaşlarımla giderken, hep travestiler bana laf atardı.. canlarım benim çok özledim. Tabii o zaman kira 1500dü... Şimdi 6000...

aklıma ilk olarak ''şehir güzel, kızlar güzel, jantlar neden güzel olmasın.'' reklam panosunu getirir bu şehir. izmir'e karşı hep bir sempatim, sevgim, garip de bir bağım var. benim bağ karşıyaka tarafıyla daha çok. ilkokulda da çok gider gelirdik ama tek başıma gidip, aklım ere ere keşfettiğim ilk yaş 15'ti. şehrin içi olarak düşündüğümde evet muhteşem değil ama karşıyaka'nın o dümdüz sokaklarını yürürken sonuna denize varabilmek inanılmaz büyülemişti beni. her yere yürüyebiliyorduk, her yere. yürüdüğün yollarda dükkanlar, kumrucular, cafeler... sanki hiç korkulmazmış bu şehirde hissi veriyordu bana. ilk yaz aşkımızı da ''can'' adında bir çocukla bu şehirde yaşamıştım... ah can'ım.
izmir'in asıl güzelliği de rahatlığından geliyor bence. kızlarının güzelliği de yine aynı rahatlığın verdiği özgüvenden geliyor, yani başka şehirde güzel olmayacak bi kız izmir sınırlarında ışıldıyor, niye? çünkü izmir öyledir insanı parlatır, ışıl ışıl yapar. izmirlileri tanırsınız yani uzaktan gördüğünüzde dersiniz işte bu izmirli. şimdi suriyelisi cartı curtu doldu, istanbul'dan inanılmaz göç aldı diye bir tarafı sönükleşmiş gibi dursa da hala ülkemizin aydınlık yüzüdür. gecenin köründe bile kalabalık olan bostanlı sahilinde tedirginlik hissetmeden yürümek, gülüşmek, içmek. basit ama birçok şehir için imkansıza yakın şeyler bunlar. benim için en güzel yanlarından biri de foça'ya sahip olması. hafta sonu kaçabileceğin tonlarca alternatif yaratabilmen. bi de erkeklerinin yakışıklılığı... hepsinde gay yakışıklılığı olduğu için endişelendiriyor beni tabii ama izmir'in suyu sadece kızlarına yaramamış. maşallah...
tüh keşke hıdırellez dileklerime mavişehir'de bir ev yazsaydım...

*bi de kavak yelleri'nin çekildiği evi görünce üzülmüştüm, nasıl sığmışlar bu eve diye minyatür ev gibiydi sjhhs.

İzmir güzel de o güzelliği perdeleyen onlarca şey var. Belki de sadece bana öyle geliyor ama şehirde değişik bir olmamışlık hissi var. Sanki Suadiye'nin olmamışı gibi.

çok güzel şehir. daha iyi bir belediye yönetimiyle layığını bulacak.

Genel olarak insanları huzurlular, pek şikayet etmezler, orada yürüyen merdivenlerde yürüyen insan göremezsin, İstanbul öyle mi insanlar birbirini eziyor yürürken.
Biraz şehir altyapısı kötü ama düzelmeyecek bir durum değil.

2004 yılında ilk ziyaret edişimde çok beğenmiştim fekat hep aynı kalmış ve kirlenmiş. eğer dışarıdan geliyorsanız muhtemelen şehirdeki tek temiz şey kendiniz, tek yeni şeyde yanınızda getirdiklerinizdir.

Screenshot_20230422_224019_Gallery.jpg

bu denli eski ve çöplük bir şehir kolombiya'da da varmış, istanbul'dan gelen iki kişi kendi aralarında konuşurken işittim. beylerden biri ben kolombiya'ya gittim, izmir aynı orası gibi varoş ve döküntü dedi; ben de ziyadesiyle hak verdim. en küçük su birikintisinden tut dere yatağı ve ege denizi dahil berrak su yok! her yer çorak ve çöp dolu. ibretlik bir şey! akp görsellerle destekleyerek seçim kampanyasında "cehape'yi seçerseniz sonunuz böyle olur" sloganını kullansa silme götürür.
çorak deniz mi olur kardeşim ya! DÖRT BUÇUK MİLYON insan bunu nasıl kanıksar, nasıl sitem etmez anlamıyorum.

neyse saat kulesi güzel gerçi onu da abdülhamid han yaptırmış, galiba şu abdülhamid'i savunan adam haklı olabilir. ghklfsj

Screenshot_20230422_223841_Gallery.jpg

Geri