İz bırakan kitap cümleleri.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İnsanoğlu özgürlüğe mahkumdur. Çünkü, bir kere dünyaya atıldıktan sonra yaptığı her şeyden sorumludur.

- Sartre - Varlık ve hiçlik

Sadece büyük acılar çekenler mutluluğun anlamını bilirler.

- Alexandre Dumas - Siyah Lale

"televizyon kumandasının hiç basılmayan tuşları gibiyim, renkli ve güçlüyüm ama hiçbir şeyi değiştiremem."

Ben sizden de değilim, diğerlerinden de; ben, ölüme dair yemin etmeyenlerden, tehdit savurmayanlardan, dinini ve ırkını aklının yerine koymayanlardanım. Ben hala şiir okuyanlardanım, ben ölürken vatanını yahut dinini değil, "sevgiliyi" düşünecek olanlardanım.

Gabriel García Márquez - Anlatmak İçin Yaşamak

Basit mutluluklara bayılıyorum, karmaşık zevklerin son sığınağıdır onlar.

- Oscar Wilde - Önemsiz Bir Kadın

Erkek, sevmediği sürece her kadınla mutlu olabilir.
Oscar Wilde - Dorian Gray'in Portresi

"Siyahı çok seviyorum," diye kabul etti, "bana kalsa hep siyah giyinirim."
"Neden? Siyah çok iç karartıcı."
"Hayır, aksine insanın düşündüğü her şeye önem katıyor. Kendimizi ciddiye almalıyız."

Vertigo-Ölüler Arasında/Pierre Boileau ve Thomas Narcejac

yazıklar olsun, onca yazar bende vehbi koç kadar iz bırakamamış. :dd

bkz. vergi ödeyin
bkz. müessese kurun

"ey benim eski duygularım, eski düşüncelerim! neden böyle uzaksınız benden? ey benim eski gözyaşlarım! sizin sıcaklığınızı neden gene duyamıyorum? yanaklarımda bir iziniz olsun kalmamış... koyup gitmişsiniz beni... sizi tanımıyor değilim. ey benim eski duygularım, düşüncelerim, gözyaşlarım! ey benim gönlümün eski yalanları! birer birer tanıyorum, birer birer biliyorum sizi, ancak, ne türlü söyliyeyim? içeriden değil, dışarıdan tanıyorum sizi. sizi biliyorum, biliyorum ya, nerede, ne türlü tanışıktı, onu bilemiyorum. artık siz ben değilsiniz, ben de siz değilim, yabancıyız birbirimize... yoksa ben sizi eskiden ilgiyle okuyup sonra adını bile unuttuğum bir öyküden mi biliyorum? etimde değilsiniz benim artık. ben şimdi sizi bensiz, kendimi de sizsiz düşünebiliyorum. demek sizinle ben bir değilmişiz, sizsiz de bir ben olabilirmiş... oysaki ben sizi varlığımın, benliğimin özü, ta kendisi sanmıştım."

Hangi öteki güneşi, Adam? Çok büyük olan bunu tanıyorum bir tek."

"Daha da büyük olan bir başkasından söz etmek istiyorum. Yüreğimizde doğan güneşten. Umutlarımızın güneşinden. Düşlerimizi de uyandırmak için göğsümüzde uyandırdığımız güneşten."

Güneşi Uyandıralım.

Karşı çıkmak istediğim evler, koltuklar, halılar, müzikler, öğretmenler var. Karşı çıkmak istediğim kurallar var. Bir haykırış, küçük dünyanız sizin olsun. Bir haykırış!

Tezer Özlü - Çocukluğun Soğuk Geceleri

İnsanı savunuyorum, çünkü düştüğünü gördüm.

- Albert Camus - Düşüş

Kadınlar şairleri sever ama müteahhitlerle evlenirler. Onur Ünlü

İşin en zor, en meşakkatli kısmını hallettikten sonra böyle küçük detaylarda bocalamak, vazgeçecek gibi olmak, bütün büyük yeteneklerin ortak özelliğidir.

- Emrah Serbes - Deliduman

Ama okur kapağını kapadığında, asıl o zaman yaşamaya başlar kitap.
Kayboluş, Georges Perec

Geri