İz bırakan kitap cümleleri.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Zamanın iki yüzü var. İki boyutu...
Uzunluğunu güneşin seyri belirliyor.
Derinliğini ise tutkular...

*

Kitaplarda yer almış bir öyküdür. Üç arkadaştan söz eder. Derler ki: Binli yılların başlarında çağı etkilemiş üç İranlı vardır:
Dünyayı gözlemlemiş olan Ömer Hayyam, dünyaya hükmetmiş olan Nizamülmülk ve dünyayı titretmiş olan Hasan Sabbah.

*
Acın sonsuz olduğunda, dünyanın kararmasını isteyecek olduğunda, yağmurdan sonra parıldayan yeşilliği, bir çocuğun uykudan uyanışını düşün.

Semerkant - Amin Maalouf
Okuduğum en güzel kitaplardan biriydi bu dostum.

Tek bir gercek var o da zamanin doldugunda dunyada olmayacağım...
Öyle bir gercek varken hicbir sey sandigin kadar gercek degil aslinda.

“Ben aşktan daima kaçtım.hiç sevmedim. belki bir eksiğim oldu. fakat rahatım. aşkın kötü tarafı insanlara verdiği zevki eninde sonunda ödetmesidir. şu veya bu şekilde.. fakat daima ödersiniz… hiçbir şey olmasa, bir insanın hayatına lüzumundan fazla girersiniz ki bundan daha korkunç bir şey olamaz.”

Ahmet Hamdi Tanpınar - Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Yaşamı güzel kılan, insanların birbirilerinin yüreklerini ısıtmak için bulabilecekleri iyilik dolu sözcüklerdir. Kimilerini ölene dek unutamazsınız, geriye dönüp baktığınızda anımsayacağınız tek şey size neler hissettirdikleri olacaktır.
Maksim Gorki - Benim Üniversitelerim

Çilesiz, arınma olmaz.

Kamelyalı Kadın, Alexandre Dumas

''Eğer doğru yönde çaba gösteriyorsanız, o zaman herhangi bir şeyi kaybetme korkusu duymazsınız. Çabanız yanlış yönde olsa bile, eğer onun bilincindeyseniz yanılgıya düşmezsiniz. kaybedilecek hiçbir şey yoktur. Yalnızca doğru çabanın daimi saf niteliği vardır.”

Shunryu Suzuki - Zen Zihni Başlangıç Zihni

''Bu yollarda biz bir borcu ödüyoruz, dersiniz. Yüzyıllardan beri soyulan, sömürülen, yüzyıllar boyunca yalnız mal, yalnız can vergisi için aranan şu bitmiş, şu bilinmeyen Anadolu'ya karşı, çeşmeleri gürül gürül akan İstanbul'un işlediği günahların borcunu ödüyoruz.''

Şevket Süreyya - Suyu Arayan Adam

Sığamadık yeryüzü sofrasına. Kibir denizinde boğulmuşuz da haberimiz yok. Değirmenimiz susmuş, unumuz bitmiş, fırınlarımız da kararmış, kalplerimiz gibi...

Peri Gazozu, Ercan Kesal

Bu kitabi okudugumda 12 yasimdaydim.
Travma yaratmisti.
Keske bir 8 yil bekleseydim.
Aklima düstü ansizin.

Sevgili Süreyya, çok erken yaşta okumuşsunuz.travma yaratması çok normal.ilk okuduğumda 27 yaşındaydım bende ki etkisi inanılmazdı.gecen yıl tekrar okudum.
En sevdiğim eserler arasındadır.

Sevgili Süreyya, çok erken yaşta okumuşsunuz.travma yaratması çok normal.ilk okuduğumda 27 yaşındaydım bende ki etkisi inanılmazdı.gecen yıl tekrar okudum.
En sevdiğim eserler arasındadır.

Üc Silahsörler'in yazari saniyordum o zamanlar.
Ama ogluymus.
Üc Silahşörleri de okumustum o aralar.O o kadar yapmadi.Cok farki yapitlarmis.d
Olsun iyi bir tecrübe oldu.

Evren'in Ruhu'nu bizler besliyoruz ve üzerinde yaşadığımız dünya, bizim daha iyi ya da daha kötü olmamıza göre, daha iyi ya da daha kötü olacaktır. Aşk'ın gücü işte burada işe karışır, çünkü sevdiğimiz zaman, olduğumuzdan daha iyi olmak isteriz her zaman.
Paulo Coelho - Simyacı

“...dünyanın iki buçuk milyar nüfusundan yalnız bir tek insan üzerinde ısrarın bir monomaniden başka adı var mıdır?”

peyami safa - yalnızız

(bkz. monomani: Tek bir düşüncenin, tüm zihinsel yetenekleri etkiliyor gibi gözüktüğü akıl hastalığı. Ülkemizde bu tür akıl hastalığı özellikle gençlerde çoğalmaya başlamıştır. zihnin tek bir konuya bağlantılı olarak zafiyet göstermesi. Diğer bir deyişle; akli zafiyet gösterir şekilde belirli bir konuya ya da düşünceler silsilesine ilgi odaklanması. Kısaca: Saplantı)

"Ben henüz yaşam denen şeyi tam olarak kavramış değilim "

Haruki Murakami-Doğum Günü Kızı s. 47

"Manzaradan değildi cam kenarını sevmesi. Yanında bir insan az olması demekti. Öğreniyordu Derdâ. Ne kadar az, o kadar iyi!"

Hakan Günday - A-Z

Ama inan bana, insanların çoğunun ruhu, bedeninden önce çürür.

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli

“Dünyada bana sevgi kadar anlaşılmaz gelen hiçbir şey yoktur; ne insan, ne Şeytan ne de başka bir şey; çünkü sevgi her şeyden daha çok işler ruha. Yüreği böylesine kaplayan, böylesine bağlayan hiçbir şey yoktur. Bu nedenle, onu yöneten silahlar olmayınca, ruh, derin bir uçuruma atılırcasına sevgiye atılır.”

Umberto Eco, Gülün Adı

Hangimiz sonu hüsranla biten bir aşk yaşamadık, hangimizin kalbinde kapanmayan yaralar yok ki? Günün birinde, birisi çıkıp gelir ve o yaraları kapatacağını söyler, sizi mutlu edeceğine dair söz verir. Fakat genelde verilen hiçbir söz yerine getirilmez. Eğer hayatımıza aldığımız kişi, geçmişte yaşadığımız üzüntüleri unutturmak yerine, o yaraların kabuğunu kaldırıp sonra da çekip gidecekse, hiç gelmesin daha iyi değil mi?
Bukre - Kahraman Tazeoğlu

Bu kargaşanın, bu acımasızlığın, bu hoyratlığın içinde biz, birbirine sığınan iki çaresiz insanız.
Aşkımız Eski Bir Roman - Ahmet Ümit

Nereye gideceğini bilmiyorsan, her nereye gidersen fark etmez.

Geri