İz bırakan kitap cümleleri.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ah! birkaç saat içinde ölecek olmak ve bir yıl önce bugün özgür ve masum olduğumu, sonbahar gezintilerimden birini yaptığımı, ağaçların altında, yaprakların arasında dolaştığımı düşünmek!

Şu anda hemen yanımda, palais'yi ve greve'i çevreleyen evlerde ve tüm paris'te gezinen, sohbet edip gülen, gazetelerini okuyan, işlerini düşünen insanlar, satış yapan tüccarlar, bu akşamki balo için elbiselerini hazırlayan genç kızlar, çocuklarıyla oynayan anneler var!

Merhamet! merhamet! belki de beni affedecekler. kral bana kızgın değil. Gidip avukatımı bulsunlar! çabuk avukatımı çağırın! kürek mahkumu olmak istiyorum. Beş ya da yirmi yıl, yahut omzumu kızgın demirle dağlayıp ömür boyu küreğe mahkum etsinler. Ama hayatımı bağışlasınlar! bir kürek mahkumu yürür, gider gelir güneşi görmeye devam eder.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü - Victor Hugo

Zavallı kendim
Tasfiye edilmiş bir merkez komite üyesi gibisin.

Didem Madak / Pulbiber Mahallesi

Belki hiçbir zaman hayat suyunu bulamayacağız ama ilmin deryasından her zaman kana kana içebileceğiz. Zira ilim, ölümsüzlüğün belki de tek yolu.

Nihayetinde, bugün "Modern Dünya" dediğimiz şeyin arkasında "pozitif bilimin hükmettiği bir dünya" mantığı varsa eğer, biliniz ki o dünyanın temelinde İslâm âlimlerinin emekleri yatar.

Güya Avrupa ilericidir, biz gerici. Batı öncüdür, biz ise kopyacı. Onlar bulur, biz bakarız. Avrupa çağdaştır, medenidir, biz Doğulular ise ilkel ve çağ dışı! Şu gerici Osmanlılar İslâmcı oldukları için Matbaayı ta asırlar sonra kabullenmiştir. Sen çok yaşa İbrahim Müteferrika!

Büyük Filozof Aristo'nun Büyük İskender'in hocası oluşu gibi bu coğrafyanın en büyük âlimleri Fâtih'teki saklı hazineyi keşfetmiş, ondaki madeni işlemişlerdi. Gerçi biz bilmeyiz Molla Gürani kimmiş, Molla Hüsrev ne âlimiymiş?! Evet Aristo'yu, Platon'u biliriz ama kendi âlimlerimize burun kıvırırız. Hâlbuki o mollalar ki eğer Batı'da yetişmiş olsalar, bir de Hristiyan olmuş olsalardı şimdi hepimiz adlarını ezbere bilirdik. Bu adamlar Platon'un o klasik eserinde anlattığı filozof kralı yetiştirmişler resmen!

Kayıp Tarihin İzinde, Beyazıt Akman

Kollarımda öldü annem
Bir çiçek dünyaya ne kadar ağırlık ederse
Kollarımda öldü annem
Gözlerini kapadım, çenesini bağladım
Evin en ağır bıçağını bulup karnına yasladım
Ayaklarını bitiştirdi halının üstünde
Rahmini çarşafla örttüm
Beni bir daha doğurmasın diye
Kollarımda öldü annem..
Ahmet Erhan “burada gömülüdür 2. Cilt”

Dönemeyeceğimi anlayınca memleketten bir fidan ve biraz toprak getirdim. Berlin'de bir parka diktim. Şimdi onun gölgesinde yaşlanıyorum.

11.peron - Gökhan Duman

İnsana kelebek hayatta bir kere konar; kaçırırsan başka şansın yoktur. Çünkü o kelebek ertesi gün ölmüş olur.
Anton Çehov

Alıştığın ve huzurlu sandığın, hiç değişmeyeceğini düşündüğün yerler de değişimin bir parçası olduysa gidecek başka neresi var ki?

George Orwell / Boğulmamak İçin

83ifGv.jpg

Yaşamı güzel kılan, insanların birbirlerinin yüreklerini ısıtmak için bulabilecekleri iyilik dolu sözcüklerdir. Kimilerini ölene dek unutamazsınız, geriye dönüp baktığınızda anımsayacağınız tek şey size neler hissettirdikleri olacaktır.
Maksim Gorki - Benim Üniversitelerim

Yalnız kalmaktan o kadar korkuyorsun ki, ihtiyacın olmayan insanlar biriktiriyorsun. İhtiyacın olmayan insanları da kaybetmemek için kendin olmaktan vazgeçiyorsun.
Kendine İyi Davran Güzel İnsan - Beyhan Budak

" Deneyimlediğiniz her şey, algıladığınız her bir görüntü, ses ya da koku, dolaysız bir deneyim olmaktan çok, karanlık bir tiyatroda oynanan elektrokimyasal bir yorumdur. "
Beyin-David Eagleman

Sevginin daha başka şekilleri de vardı. Sonra neydi sevgi? İki insanın birbirinden hoşlanması, birbirini beğenmesi, görmeden olamaması değil mi? Bir zaman sonra da geçer gider, bir kin kalırdı geriye. Birbirlerini uzun zaman sevdiklerini sandıktan sonra bir tesadüf sonunda görünce, ya hiç aldırmadan geçilir ya da o insanla geçirilen, boş yere harcanan zamana acınır, belli belirsiz ama içten bir kin duyulurdu. Dostluk çok daha güzel bir kelimeydi.
Gazoz Ağacı - Sabahattin Kudret Aksal

"daha çok anlat” dedim.
“hoşuna gidiyor mu?”
“çok, elimden gelse seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum.”
“bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?”
“gider gibi yaparız."

Jose Mauro - Şeker Portakalı.

"hissedilmiş olan neyse, yaşanmış olan da o'dur."

Fernando Pessoa - Huzursuzluğun Kitabı

hayatta hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak etmemiştim.

Sabahattin Ali /kürk mantolu madonna

"Yine bir süre sustuktan sonra, tuhaf biri olduğumu, kuşkusuz beni bu yüzden sevdiğini ama belki günün birinde aynı sebepten nefret edebileceğini mırıldandı."

Albert Camus - Yabancı

+ Gözden ırak gönülden de ırak olur mu efendim?
- Hayır Olric.
Yüreğinde bi yer açıp oraya oturttuğun her kimse, seninle birlikte gider her yere…

Oğuz Atay

Geri