İtici olmak

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
amaniiii iiiiinn yorumlara bak nefret dolu :D iki tartışaydık bari :S tartışma konusu ama hiç ikili sohbet olmadı :S
Merak edip Google da aradım itici olmak nedir diye. Çıkan sonuçlar -Erkeği itici yapan özellikler, erkeği itici yapan detaylar, erkeği itici yapan sebepler, bir erkeğin itici 10 özelliği- Düşün sen gerisini. :D

Bir insanın itici olduğunu düşünüyorsan bu ön yargı değil histir. Öyle hissedersin çünkü. Ve ne yaparsan yap antipati duyduğun birine ağzıyla kuş tutsada sempati duyamazsın. Benide genelde itici, ukala ve soğuk bulurlar dışarıdan bakınca. Usluptan olsa gerek alaycı bir uslubum var. Ama beni yakından tanıyınca kaybolur düşünceler. Hani bazıları var küçük dağları ben yarattım, dünyada benden güzeli, zekisi şöylesi böylesi yok diye dolananlar, kendilerini öve öve bitiremeyenler falan çok itici duruyor gerçekten. Sinsi insanlar bana hep itici gelmiştir. Zira herşeyi ağzında olan bir insanım. Karşısındakine üstünlük taslamaya çalışan insanlarıda sevmem. Çok bilmişleri, laf ebelerini, akıllı geçinenleri, yüzüne karşı birşey söyleyemeyip arkadan dedikodunun gözüne vuranları hep itici bulmuşumdur. Birde hiçbirşey yapmasada itici gelenler var. Onlar doğuştan itici yapcak bişi yok. Kibir iticiliğin göstergesi sanırım. Her zaman derim insan insanın aynasıdır ne görürse onu yansıtır. Her zaman doğallıktan yanayım. Birde taklitler var ki bunlara çok gülerim. İnsanların bile çakması var düşünün. Hele şu birinden hazzetmeyip hemen çevresinde kendisi gibi birini bulup ona yapışıp mı diyeyim? Öbek oluşturma çabasında olanlar olur genelde sanalda. İmrendiğin insan olamıyorsan ya yanında olacaksın yada karşısında düzen böyle napacan? Öf çok yazdım. Komple iticiyiz by.

bana cok itici geliyosun kasini gözünü dagitmak istiyorum :zuha:

images

Ben öncelikle yorum yapan herkeze teşekkür ediyor vede herkezin düşüncesine saygı duyuyorum..
Konuyu ben açtım bende kendi düşüncemi dile getireyim , öncellikle şunu dile getirmek istiyorum.
Tanıdığın olsun tanımadığın olsun , bence karşındaki kişiye iticisin demek yargılamak değildir.
Bunu daha kolay bir yöntemle örnek vererekten izah edeceğim vede o iticisin demenin yargılamak olduğu
Hususunda yorumlayan arkadaşlardan tek isteğim bu anlatacağım örneği kendilerinin yaşadığını varsaysınlar vede ozamanda aynı şekilde düşüneceklermi diye meraketmekteyim vede böylelikle sanırım kendimi ifade etmiş olacağım..

Herhangi bir yerde bir tartışma oluyor bir arkadaşım şahsı namına ağır bir hakarette maruz kalıyo
O sırada orda görevli kişi , ya cağriliyo yada kendi olayı görüyor vede müdahale ediyo , Vede gerginlik
Büyümesin diye , yazilan postları siliyor sadece arkadaşınız olan kişinin ithamları vs vs kalıyor vede bu sefer tartışma yapan kişi ile yani hakkını arıyan ile olaya müdahale eden kişi arasında konuşma başliyo
Sen nasıl olurda bu şekilde müdahale edersin işte neden silersin vs vs gibisinden..
Maddem bi yaptırım yapıyorsun uygun olan şekilde yapilması gerekiyo , bende bu olaya sonradan
Tanık oluyorum vede ikili konuşmaları devamli takip ediyorum Doğal olaraktan , mahdurluk çeken vede
onca şeyi yaşayan insan sinirlerine hakim olamaz ama gayet uslubu düzgün şekilde o olaya müdahale
Edene soruyo , olaya müdahale edende yanliş yaptiğinin farkinda lakin yaptiğinin arkasında duruyo
Böyle birisi ben tanımıyorum bu olayı gördüm diye bana itici geldi bunda anormal olan ne var ki ?
Veya düşünsenize , kendinizi benim yerime koyarmısınız lütfen o kişi tanimiyorsunuz ama böyle
Bir olaya tanık oluyorsunuz hangi birimize itici gelmez ?

Bi tane daha örnek vereceğim , müsadenizle..

Bu olayıda kendim yaşadım bire birde , Gene bir yerde bir faliyet gösteriliyo vede yüksek katılım var
Bende o faliyetin içersrinde yer alıyorum faliyetin içersinde aksamalar oluyor yarışma düzeyinde faliyetten
kastım , Hem yönetici vasfında , hemde Faliyetten sorumlu insan günün birisinde faliyet hakkında son
Durum nediye bilgi amaclı soru soruyo vede bende tesadüfen online ım cevaplıyorum sorduğu soruyu
Aradan bir gün geçiyo o faliyet aksamalı olan süreç devam ediyo , vede yarişmanın o bölümünü tamamlıyorus , vede yarişma kurallı gereğince ''Paint'' atmak gerekiyo oda atiliyo , kim kazanmış
Kim kaybetmiş diyerekten , Akabinde direk o kişi şu şekilde bir davranışla geliyo , daha oynamayan masa kaldımı veya oynamayan kişi kaldımı diye dikkatinizi cekiyorum daha bir gün evel aynı soru soruluyor?
Vede , bende o yarişmanın bir parçasindan oldugum icin vede olaylara bire bir temasta oldugum icin
Direk böyle bir soru görünce insan psikolojisi , benim yerimde kim olsa heralde aynı tepkiyi yapar,
Kendimle resmen dalga geçiliyormuş gibi hissetim o anda vede bunun aksini kimse diyemez..
Ben gene o kişinin sorusuna cevap veriyorum vede devamında şunu diyorum , insan nezaket gereği
Bir teşekkür ederdi soruyu sormadan evel :)<< tebbesüm yaparaktan sonlandırıyorum..
Akabinde karşımdaki insan yaptiğinin doğruluğunu savunuyor aklınca , vede tartişma demiyelimde
İkili diyalog oluyor , bence böyle onca tartişma ..
Evet kimse kimseyi tebrik etme mecburiyetti olmayabilir lakin ,
Bknz ; hem yarışmadan sorumlu olacak , hem bir gün evel sordugu soruyu bir gün sonra gene soracak.
Vede tebrik etmiyecek , o an kendimi farklıı boyuta gösterilmiş olarak algıladım tepkimi dile getirdim..
Şimdi soruyorum size vede bu kişiyide tanimiyorsunuz ? siz benim yerimde olsanız bu kişide
Size yapmiş oldugu bu hareketlerden sonra itici Gelmez mi ?

Eğerki ben bunları yaşayaraktan , karşımdaki kişiye iticisin diyorsam , anormal olmasa gerek öyle değil mi ?
Ya biride çıksın desinki Myself , evet itici gelmez , Ben kendimi sorgulayacağım ?
Kendinizi bu olayı yaşayan birisi olaraktan düşündüğünüzde daha anlaşılır olacaktır heralde..

Vede şunuda son olaraktan belirtmek istiyorum konumun başındada belirttim tanıdığımız veya
Tanımadığımız birisi dedim , vede ben tanimadiklarimdan örnek vererek aciklamamı yaptim
Bire bir yaşadığım olaylardan esinlenerek..
Geleyim , tanıdığım insana iticisin dediğim hususa tanidiğim birine ben itici diyorsam ,
Demekki sergilemiş oldugu bir hareket bana göre yanliş vede bunu dile getiriyor olmam onu
Yargiliyorum , sorguluyorum manasına gelmezki görmüş oldugum bişeyi dile getiriyorum..

Tartışmaya yönelik yazmış oldugum bişey değil , sanırım bu yazımı okuyan herkez beni anlayacağını
Düşünmekteyim , herkeze saygılarımı iletiyorum..

Valla yüzüne karşı söylemek daha iyidir, arkasından başkasına bu cocuk cok itici yaa diyipte gıybet etmekten iyidir sanırım . :)

@Myself ; konuyu açtın, gerekeni sordun, verilen yorumlar ve cevaplardan da senin yaptığının yargılamak olmadığını %80lik kesimden duydun, bende dahil olmak üzere. Ben hep şunu derim ; bir insanı ya severim, ya sevmem. Ya iter, ya çeker. Bu öyargı değilde sadece yapı meselesi . Bazı insanların hisleri vardır, bakış açısı vardır ( BUNA BENDE YİNE DAHİLİM ) illa tanıması gerekmiyor bir insanı sen kalkıp birine görmeden sen çirkinsin, sen dağınıksın, sen yok efendim şöylesin böylesin dersen ozaman bazı insanların savunduğu önyargıya girer. Ben özellikle ANTİPATİ yorumunu attım, hüküm giydirmek değildir ANTİPATİ. İnsanları tanımadan da görünüşünden , ydaa KLAVYE üzerinden değerlendirirsek Takındığı davranışlardan, YAZIM uslubundan bile bir iticilik oluşabiliyor . Zira beni tanımayıp "ben seni tanımadan seni çok itici buluyordum" diyenler çok oldu akabinde bu insanlara kalkıp sen nasıl beni yargılarsınn demedim, ben böyle şeylere kızmam, sonucunda tanıdın mı ? Tanıdın gerisi boş dedim geçtim. Yani önyargı ve insanların biribirine antipati besleme duyguları bu konuda fazlasıyla karıştırıldı. Kendini anlatmana ispat etmene gerek yok. Kendini bilen insan zaten kalkıp bir konu üzerinde alınganlık yapmaz, yapıyorsa burada kendinden de bir şüphe duymuş demektir.
Halbuki bu antipati durumunu ÖNYRGI ile karıştırıp tepki verenler kimbilir kaç kişiyi tanımadan ÖNYARGI biçiminde asıp keşmiş insanlardır (?) bilinmez.
Sen yorumunu yaptın , bir düşünce sundun ve bizlerin de düşüncesini aldın, gerisi lalıhar, gerisi yalan (: Kendini suçlaman, sinirlenmene gerek yok.
Üstüne basa basa söylüyorum ; Kesin hükümler giydirilmemiş suçlama dışı sadece tepkisel soğukluk BİR ÖNYARGI DEĞİL antipati'dir. Kesin hüküm giydirilmiş suçlama içeren bir "yargı" var ise ortada işte bu önyargıdır . Akabinde son olarak belirtmek istediğim ; Düşüncene zıt gelen hal ve davranışların sana soğuk yada itici gelmesi kadar DOĞAL bir şey yok. Dedim ya herkesin yapısı bir değildir.

Saygılar.

yahu pff itici likle önyargılar ne alaka? abd başkanı obamayi taniyonuzmu yada ajdari yada pkk mensubu birini? tanımıyoruz ama iticiler diyoruz çünkü misyonlarini belli ediolar,herkeste misyonunu belli edenlerden bahsedior zatn.her insanın itici bulduğu birileri muhakkak vardır kendimizi kandirmayalim.işimize gelmeyen konularda rahibe teresa kesilmenin alemi yok

Mesela, bir şeyi tam anlamıyla bilmeden boş boş konuşanlar çok iticidir bana göre.

Sürekli canım cicim deyip insanların özeline gidip sen kimsin sen çok gizemlisin deyip bişeyler ögrenme çabasına giren insanlar çok itici ve basit :))

misal ben çekilmez bir adam oldum yine aksii naleett :D

Heyecanına ve içindeki kötülüğe yenik düşen düşünmeden konuşan insanları itici buluyorum.

yukardaki sözü yazmaya gelmiştim
kim o ya sahiden sen biliyonmu mastor

Bana diyor Sütlü Neskuyik Hanım, ne iticiliğimi, ne sevimsizliğimi gördü bilemiyorum...

Ü Z Ü C Ü .

Geri