İtici olmak

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Merhaba Arkadaşlar evet soruyorum sizlere..

Bir insanı tanıyor olun veya tanımıyor olalalım karşımızdaki insanın hal vede hareketlerinden
ötürü kendimize itici geliyor vede bunu dile getiriyorus , Bu onu yargılamakmıdır değilmidir ?

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Hayır tabiki de, herkes düşüncesinde özgürdür. Herkes herkesi sevecek diye bir kaide yok. Bazı insanlara karşı antipati gelisebiliyor. Tanımak gerekmiyor; bir bakış, bir söz, bir duruş hatta öyle ki bir hisle bile antipati duyabiliyoruz.

Atasel , saygı değer insan bakıp bakıp cıkma yorumun değerlidir seninde..

Düşünceni söylermisin..

Atasel , saygı değer insan bakıp bakıp cıkma yorumun değerlidir seninde..

Düşünceni söylermisin..

insan psikolojisi ile alakalı bence bilirsin en ufak bi hatada karşıdaki insanın değeri gözümüzde küçülü verir ama iyilik yapınca değeri artar bence bu biraz karşıdaki kişinin yaptığı hal ve hareketlere de bağlı

türkçede bunun bi karşılığı olmadığı için yargılamak diyoruz bence zira yargılamak aslında kötü bir şey değil,herkes kendine göre bi çevre seçer :)

önyargi degildir bence bu sanalda olsun reelde olsun bazi insanlar ilk saniyeden itibaren itici gelir kaniniz isinmaz en azindan benim acimdan öyle ... kendimden misal vereyim bende öyleyimdir beni ya ilk andan severler yada yildizlarimiz asla barismaz itici gelirim :)

Ön yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir.
Ön yargı ne demek onunda tanımını yapalım zira bilmeyenler vardır belki. :)

Saygı değer Hüma Açmış olduğum Konuyla alakası nedir ?Arkadaşım kelime oynu yapmakta üstüne yok sanıyorsun sanırım , Lakin Kelime oynunda Kelime yaparım seni durum oraya gelirse , Bire bir gelsinler benimle tartışınlar , huzursuzluk cıkartayım istiyorsun , bu kaç etti :)

Antipati : Sevimsizlik, soğukluk, "iticilik".

Zira belki bilmeyenler vardır .

Ön yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir.
Ön yargı ne demek onunda tanımını yapalım zira bilmeyenler vardır belki. :)

dogru bazi kisiler ön yargi ile itici bulurlar ama herkes bir degilki bazen bir insanin kokusu bile okadar itici gelebiliyor ki , burada ter kokusundan bahsetmiyorum :D

Yargılamak nasıl olur diye sordun bende ön yargının açıklamasını yaptım. :)

Benim düşünceme göre sen başlı başına itici bir insana örnek bir vasıftasın..
Şu serigilemiş olduğun gösterge bile bir iticilik :)

He demiştiniz ya , Bende insanım bende hata yapabilirim Hatalar insanlar içindir diye..
Evet bak bunu doğru dediniz lakin insanlar hatta yaptiklari vakit hatta yaptığı şeyler için özür dilemesi
Gerekiyo hem hatta yapip , hemde kelime oynu yapmaması gerekiyo öyle değilmi ,
Söylediklerinizle bikere yaptiklariniz arasında ikilem var.

İyi günler , son postumdur , sizin gibi biri için parmaklarımı yormaya bile gerek yok.

Dediğim gibi yargılamak nasıl olur diye sormadım Konu başlığım yukarda kelime ebeliğine gerek yok , Sorumu ilk önce işinize geldiği gibi okuyup yorumlamayın isterseniz :) komik duruma düşmeyin..

Yargilamak degildir.kimi insana hemen isinirsin kimi insana gicik kaparsin.
bazi insan bunu disa vurarak bi is yaptigini sanar kimide mesafe koyar.

Antipati: Empatinin tam tersi bir durumdur. Ortak eşgüdümlemeden uzak, dahası tam tersi düşünce hal ve davranışlar içerisinde uzlaşmazlık durumudur. Bu durum, fiilen yapılan tersliklerin yanı sıra düşünsel anlamda karşıdaki kişinin ortaya sunduğu fikrin hiçbir haklı dayanağının olmadığını iddia etmek bile bir noktada antipatik bir davranıştır.
Onunda açıklamasını koyalım lazım olabilir.
-Körüm kesin yanlış okudum ben ya tüh bak gördün mü? İçeriğe bakarak konuşmak yanlışmış demek ki.

Tartısma konusu ıtcılık lütfen bırınıze laf sokmayın arkadaslar

Onunda açıklamasını koyalım lazım olabilir.

Pardon burda çok bilmişlik yaptın da ben neyin açıklamasını yaptım ? yada senin attığın açıklama ile benim attığım açıklama arasındaki fark nedir bana onuda açıklar mısın sana zahmet madem çok biliyosun ? Ha birde detaylı anlatıma birtek sen gerek duyuyosun nedense burada farkettin mi İnsanlar kısa cümlelerlerle de anlam kavrayabiliyor ?
AYRICA bir insanı tanımaya gerek yokmuş değil mi ANTİPATİ DUYMAK İÇİN ? kendinle çelişiyosun yorumların da sadece başka hiç bir şey değil.

İster şahsi tartışma çıksın ister çıkmasın onu çok önemsemiyorum.Yorumları okumadan bi yorumum vardı ama yorumları okuyunca yorumum bu konuyla ilgili sadece şudur ;
İtici olmak = İticilikte sanırım onun üstüne bende sanal ortamda kimseyi tanımamışımdır. Pardon zaten onu da tanımıyorum tanımadan da insanlar itici gelebiliyormuş burdan bu sonuç çıkıyor.

Teşekkürler Myself :cici:

Güzel konu sevdim tartışılabilinir bir konu .Bence yargılamak değildir herkes herkesi sevmek zorunda değildir ama yinede kendi acımdan bi insan itici gelmişse onu izlerim hareketlerini tavrını bakarım bi şans vermeye çalışırım kendi açımdan ama ne yalan söyleyim dünyanın en iyiside olsa mükemmel bir insanda olsa yani agzıyla kuşta tutsa bana itici gelen itici gelir bu yüzden itici gelen insanlarla pek fazla muhattap olmamaya çalışırım onu kırmamak ya da rencide etmemek için.

İnsanlar beni tanımadan önce itici biri olarak görürler. Tanıdıktan sonra da durum değişmez. :)

Bu karşı konulamaz bir duygudur. Herkese iyi gözle bakamaz insan.

En başarılı oldugum konudur :D

Çok iticiyim öyle böyle değil yani.

Sevmediğim insanlar her zaman itici olmuştur gözümde.
Doğanın kanunu da olunca iticilik kaçınılmaz oluyor nedense (:

Geri