İşte ''evet'' kampanyasına katılan ünlüler

• Kullanıcı Emare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

Uç örnekler mi ?
Bir fikir daha güzel nasıl açıklanabilir ki, bakkalımı yoksa otobüs şoförünü mü örnek vermeliydim. Daha da iyisi nickinizin neden baş harfinin büyük olduğunu mu sormalıyım ?

Burada fikirleri tartışıyorsak istediğim örneği vermekte özgürüm.

Siz fikri benimsemekten bahsediyorsunuz bense fikirlerden önce kişiye saygı duyulmalı diyorum. Yani karşınızda ki insanı her neyi savunuyorsa savunsun sadece kendi mantığınızla değil onun mantığıyla da düşünmek zorundasınızdır. Yani burada tartışırken haklı veya haksız olsak bile kendimi senin yerine sende kendini benim yerime koymalısın-koymalıyız.

Yani karşılıklı saygı fikir savaşının ilk kuralıdır. Ortada bir fikir olduğu gibi karşıt bir fikirde olacaktır. Saygı karşında ki her ne derse desin sakinliğini ve terbiyeni bozmamaktır.

Karşınızda ki kişi cahil ve saçma konuşsa bile saygı duymak zorundasınızdır aksi halde sürekli argo konuşup küfür edenlerden bir farkımız kalmaz. Sonuçta onlarda ortaya fikir sürebiliyor.

Fikirlerini ya da ifade ettiklerini tartışırken neden kişiye odaklanalım ki? Aynı şeyi x kişisi söylerse farklı, y kişisi söylerse farklı mı bakacağız? Ortada bir tartışma mevcutsa beyan esastır, ne söylenildiğiyle ilgilenirsin, kimin söylediği daha sonra gelir. Söyleyene duyduğun/duymadığın saygı en fazla tutumunu değiştirebilir, fikir yine aynı fikirdir, desteklersin veya desteklemezsin.

Öyle ya da böyle saygısızlık etmeme konusunda hemfikiriz zaten ama teröristler üzerinden örnekleme yapılmaz, hiçbir şekilde geçerliliği yoktur. Daha ciddi bir ortamda "Düşüncelere saygı duyacaksak Işid'inkilere de saygı duyalım o zaman" gibi çiğ laflar edersen ciddiye alınmazsın, söyleyeyim.

Fikirlerini ya da ifade ettiklerini tartışırken neden kişiye odaklanalım ki? Aynı şeyi x kişisi söylerse farklı, y kişisi söylerse farklı mı bakacağız? Ortada bir tartışma mevcutsa beyan esastır, ne söylenildiğiyle ilgilenirsin, kimin söylediği daha sonra gelir. Söyleyene duyduğun/duymadığın saygı en fazla tutumunu değiştirebilir, fikir yine aynı fikirdir, desteklersin veya desteklemezsin.

Öyle ya da böyle saygısızlık etmeme konusunda hemfikiriz zaten ama teröristler üzerinden örnekleme yapılmaz, hiçbir şekilde geçerliliği yoktur. Daha ciddi bir ortamda "Düşüncelere saygı duyacaksak Işid'inkilere de saygı duyalım o zaman" gibi çiğ laflar edersen ciddiye alınmazsın, söyleyeyim.

Fikrin benimsenmesini ben iddia etmiyorum azizim, x kişisi ya da y kişisi fark etmiyor. Terörist dediklerinde bir birey ama bana göre düşük bir bireydir ama fikri vardır. Hatem arkadaşımız fikirlere saygı duyuyorum diyor. Bende isidin de fikirleri var onada saygı duyuyor musun diyorum.

Birde mesajlarımı okuyup anlayarak yorum yaparsanız daha hoş olur.

Yahu ben Hayır demeyi planlıyorum da bu kafatasçı hayırcıları gördükçe cidden evet veresim geliyor.
Niye saygınız yok ben anlamıyorum ki.

Siz varken gerçekten evetçilerin propaganda yapmasına gerek kalmıyor. :D

İsteyen üzerine alınabilir.

Hiç kimsenin evet ya da hayır demesi kararımı zerre etkilemez .. Hele hele fanatik evetçi ve hayırcı sığırların iğrenilesi tepkileri hiç etkilemez .. Bu karar inatla verilecek bir karar değil idrakla verilecek bir karardır ..

Evetçilerin amacı cumhurbaşkanımızı tek adam olarak ülkemizin basşına getirip bütün olumsuzlukları ekonomik çöküntüyü kendi yolsuzluklarını adaletsizliklerini tümüyle bu tek adamın sırtına yükleyip aradan sıyrılmaktır.

Tayyp Erdoğan'ın tek kurtuluşu '' hayır'' dadır.

Bunların genç olanları asker kaçağıdır
Yetişkinleride vergi kaçırmışlardır kesin
Kabul ediyorum Konu kapanmıştır

Ekip tamam ibo nihat alisan sedat yavuz yakinda yilmaz erdogan da gelir tam olur hepsini topla bir kadir inanir olur mu hayirrrr
Egemen dediği Kuran ayetiyle dalga geçen değilmi ?

AKP yönetimi milli sporcularımız ve değerli sanatçılarımıza sığınıp onların evetlkeriyle işi götüreceklerini sanıyorlarsa bu onların bittiğinin ifadesidir.
Bu demektir ki kendilerinde halkımızın karşısına çıkacak yüzleri yok.

Fikrin benimsenmesini ben iddia etmiyorum azizim, x kişisi ya da y kişisi fark etmiyor. Terörist dediklerinde bir birey ama bana göre düşük bir bireydir ama fikri vardır. Hatem arkadaşımız fikirlere saygı duyuyorum diyor. Bende isidin de fikirleri var onada saygı duyuyor musun diyorum.

Birde mesajlarımı okuyup anlayarak yorum yaparsanız daha hoş olur.

Önceki yazdığını da gayet iyi anladım, şu anki mesajını da gayet iyi anlamış durumdayım, ve diyorum ki yanılıyorsun.

Bak arkadaşım; terör örgütlerinin, illegal yapıların, insanlık suçu işleyenlerin vesaire fikir ve propagandaları "ifade özgürlüğü" kapsamına girmezler, çünkü çoğunlukla insanları terörize edip suç işlemeye yönlendirirler. O yüzden "herkesin fikrine saygı duyuyorum" diyen adama "o zaman ışid'in fikirlerine de saygı duyuyor musun?" demek seni haklı çıkarmaz, bilakis komik duruma düşürür. Çünkü bunu söyleyen adam zaten aksini iddia etmediği sürece terör örgütlerini falan o kümenin dışında tutuyordur.

Senin mantığına göre bir insan atıyorum "Daha iyi bir dünya için herkes elinden geleni yapmalı" düşüncesine saygı duyuyorsa aynı zamanda "Bizce namaz kılmayanların kelleleri kesilmeli" düşüncesine de saygı duymalı, böyle bir mantık olabilir mi?

"Saygı kişilere duyulur fikirlere değil" sözü de son derece hatalı, senin gözünde saygınlığı olmayan insanların da saygıyı hak eden fikirleri olabileceği gibi, senin gözünde son derece saygın bir insanın da saygıyı hak etmeyecek fikirleri olabilir.

Önceki yazdığını da gayet iyi anladım, şu anki mesajını da gayet iyi anlamış durumdayım, ve diyorum ki yanılıyorsun.

Bak arkadaşım; terör örgütlerinin, illegal yapıların, insanlık suçu işleyenlerin vesaire fikir ve propagandaları "ifade özgürlüğü" kapsamına girmezler, çünkü çoğunlukla insanları terörize edip suç işlemeye yönlendirirler. O yüzden "herkesin fikrine saygı duyuyorum" diyen adama "o zaman ışid'in fikirlerine de saygı duyuyor musun?" demek seni haklı çıkarmaz, bilakis komik duruma düşürür. Çünkü bunu söyleyen adam zaten aksini iddia etmediği sürece terör örgütlerini falan o kümenin dışında tutuyordur.

Senin mantığına göre bir insan atıyorum "Daha iyi bir dünya için herkes elinden geleni yapmalı" düşüncesine saygı duyuyorsa aynı zamanda "Bizce namaz kılmayanların kelleleri kesilmeli" düşüncesine de saygı duymalı, böyle bir mantık olabilir mi?

"Saygı kişilere duyulur fikirlere değil" sözü de son derece hatalı, senin gözünde saygınlığı olmayan insanların da saygıyı hak eden fikirleri olabileceği gibi, senin gözünde son derece saygın bir insanın da saygıyı hak etmeyecek fikirleri olabilir.

Konuyu dağıtıyorsun konumuz ifade özgürlüğü değil. Arkadaşımız insanların fikirlerine saygı duyuyorum diyorsa bende seni ya da isidi örnek gösterebilirim. Terörizm ne kadar zararlıda olsa bireylerden çok fikirler arasında gelişir. İsidin ne amaçla kurulduğunu araştırırsan bir fikir olduğunu görürsün. Fikirlere saygı duyalım ama konu terör örgütü olmasın katil olmasın hırsız olmasın. Asıl komik olan fikirlere saygı duymaktır.

En basiti siz burada farklı bir fikirle yazıyorsunuz size saygı duymak zorunda değilim ama kalkıp hakaret etmiyorum. Saygı budur azizim saygı dediğimiz şey fikirleri haklı çıkarma çabası değildir.

Yaptıklarından ve savunduklarından önce kişiye saygı duymanız gerekiyor. Siz fikri doğru bulma çabası ile saygıyı birbirine karıştırıyorsunuz. Bu ikisini birbirinden ayırıp öyle yazınız.

Kaldı ki her fikrin doğru ya da yanlışlığını belirleyecek mevki de değilsiniz. Yapmanız gereken ilk şey biri size bir şey anlatırken susup dinlemeniz ve anlamaya çalışmanızdır.

Xerath hocam saçma bir örnekle saçma bir konuyu savunduğunuzu kabul etmek neden bu kadar zor? Çok basit bir şekilde dedim ki, insanları görüşleri yüzünden ayrıştırip hakaret etmek son derece yanlış. Fakat eleştirmek doğal.

Sen bu cümleye terörizm ideolojisi ile örnek veriyorsun, o zaman isidi de savunmamız gerekiyor diyorsun. IŞİD bir terör örgütü ve sapkin bir ideolojiye sahip savunulacak bir şeyi yok diyorum, soruma cevap ver evet mi Hayır mı diyorsun.

Bak hakaret olarak algılama vallahi ciddi olarak söylüyorum. Sende algılama sorunu var.

Allahım Saadet partisini iktidar eyle amin

Xerath hocam saçma bir örnekle saçma bir konuyu savunduğunuzu kabul etmek neden bu kadar zor? Çok basit bir şekilde dedim ki, insanları görüşleri yüzünden ayrıştırip hakaret etmek son derece yanlış. Fakat eleştirmek doğal.

Sen bu cümleye terörizm ideolojisi ile örnek veriyorsun, o zaman isidi de savunmamız gerekiyor diyorsun. IŞİD bir terör örgütü ve sapkin bir ideolojiye sahip savunulacak bir şeyi yok diyorum, soruma cevap ver evet mi Hayır mı diyorsun.

Bak hakaret olarak algılama vallahi ciddi olarak söylüyorum. Sende algılama sorunu var.

Siz fikri benimsemenin saygı olduğunu sanıyorsunuz. Yukarıda arkadaşımız her fikrin kaynağını araştırıp araştırmadığı mı sordu ben de size bir fikrin doğru ya da yanlış olduğunu siz belirleyemezsiniz diyorum.

Siz işidin fikirlerine saygı duymayı yanlış bulabilirsiniz ama bunları doğru bulan çok büyük bir kesim var. Onlara göre de siz hatalısınız başka bir gruba göre örneğin a grubuna ya da b grubuna göre de haksız olabilirsiniz. İşte olay burada kopuyor fikirler kişiden kişiye bölgeden bölgeye değişebilir. İsid katil olduğunda hemfikiriz ancak gidip İstanbul fatihte bu durum değişebilir. İside katil diye saygı duymuyorsunuz, Fatihlileri isidi seviyor diye saygı duymayalım yada Adana'yı da Fatihlileri seviyorlar diye saygı duymayalım. bu olay uzar gider azizim hatta sizin eve kadar gelebilir.

Fark etmediğiniz yada edemediğiniz şey Fatihli insanları ya da Ankara'da oturan insanların kişiliklerine saygı duymalısınız. Bakın haklı bulun demiyorum sadece insanların fikirlerini ifade ederken saygılı olup dinliye bilmelisiniz.

Tekrar ediyorum karşınızda ki insanı saygı ile dinlemek fikrini kabul etmek değildir.

Bir kısım insanın hayır demesi ne kadar doğal ise evet demeleri de o kadar doğal bence.Ünlü de olsalar bu durum degismez.Herkes açıkça fikrini belirtebilir hangi çağda yaşıyoruz?

ben şimdi evet dersem bana da mı hakaret edilicek burada .d

Geri