İşte ''evet'' kampanyasına katılan ünlüler

• Kullanıcı Emare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

Çok tutarsız bir yorum efendim. Geçmiş yorumlarınızı kurcalasak, mutlaka fikrinize edilen hakarete karşı bir tavrınız olmuştur. Olması gerekende budur eleştiri amaçlı söylemiyorum. Ne fikirlere, ne şahıslara hakaret edilmemelidir. Bu kişilik meselesidir. Yok ben ederim derseniz, sizin fikirlerinize edilecek hakaretleri de olgunlukla karşılamanız gerekir. Her ikisi de yanlış.

Ben fikrimi belirttim. Hakaret edebilirsiniz.

Varsayimlarinizdan sorumlu degilim yazdigim her yorumun hesabini verebilirim. Yalnizca buraya mesajin tamamini kopyalamaniz yeterli olur.
Bu forumda fikirlerime ve bana cok hakaret edildi ancak terbiyemi hep korudum.

Gelelim fikirlere size kalirsa reina katliamini yapan kisi muslumandi. Namaz kilmasina ibadetine saygi gosterelim ama bir katil oldugu icin nefret edelim. Bir is adaminin trilyonluk yolsuklarindan nefret edelim ama bir hayir gecesi duzenliyor diye saygi duyalim.
Tum bunlar bir sacmalik, birinin hirsizligi digerinin bir katliami var. Ikiside fikirden ibaret ve siz oldurmelerine hirsizliklarina saygi duymaliyiz diyorsunuz.

Fikirlere saygi duyulmalo diyorsaniz isidin yaptiklarini onaylamaniz yeterli olur. Onaylamiyorsaniz sizde benim gibi fikirlere degil kisilere saygi duyuyorsunuz ama farkinda degilsiniz.

Onaylayacak misiniz ?

Varsayimlarinizdan sorumlu degilim yazdigim her yorumun hesabini verebilirim. Yalnizca buraya mesajin tamamini kopyalamaniz yeterli olur.
Bu forumda fikirlerime ve bana cok hakaret edildi ancak terbiyemi hep korudum.

Gelelim fikirlere size kalirsa reina katliamini yapan kisi muslumandi. Namaz kilmasina ibadetine saygi gosterelim ama bir katil oldugu icin nefret edelim. Bir is adaminin trilyonluk yolsuklarindan nefret edelim ama bir hayir gecesi duzenliyor diye saygi duyalim.
Tum bunlar bir sacmalik, birinin hirsizligi digerinin bir katliami var. Ikiside fikirden ibaret ve siz oldurmelerine hirsizliklarina saygi duymaliyiz diyorsunuz.

Fikirlere saygi duyulmalo diyorsaniz isidin yaptiklarini onaylamaniz yeterli olur. Onaylamiyorsaniz sizde benim gibi fikirlere degil kisilere saygi duyuyorsunuz ama farkinda degilsiniz.

Onaylayacak misiniz ?

O kadar saçma sapan örnek veriyorsun ki.

Bahsettiğin örgüt bir terör örgütü. Bir terör örgütünün ideolojisi ile anayasa değişikliği oylamasını hangi kafayla bir tutuyorsun?

''Kutsiyetpenahları'' Papa'da evet diyormuş..

O kadar saçma sapan örnek veriyorsun ki.

Bahsettiğin örgüt bir terör örgütü. Bir terör örgütünün ideolojisi ile anayasa değişikliği oylamasını hangi kafayla bir tutuyorsun?

Ornek oldugunu anlayabilmene sevindim. Sizinle konumuz kisiyem mi yoksa fikremi saygi duyulur.
Gelelim ornegime o teror orgutu bir fikre sahip, onlar seriatin ve islamiyetin olmasi gerektigi gibi yasanmasini iddia ediyor.
Bir de engisizyon var, hristiyanlarin gunahkar kullardan kuruldugunda tanrinin hosnut olup dunyanin daha guzel bir yer olacagini hayal etmesiyle basladi.

Her iki ornekte fikirdir azizim ve sonunda kac kisinin oldugu bugun bile bilinmiyor.

Simdi soruma cevap alabilir miyim ?

Isidin yaptiklarini yaymaya calistigi dusunce ve yasam tarzini onayliyor musunuz ?

Fişlemekten kasıt, evetçi ünlüleri hedef adam olarak göstermek. ''Bak bunlar evet diyor, ona göre'' tarzı haber yapmak.

Kim evet diyor, kim hayır diyor saygı duyarım. Aynı haber, aynı hakaret içeren yorumlar hayırcı ünlüler için yapılsaydı yine aynı tavrı koyardım.

Görüşlere saygımız var deyip evet oyu kullanacağını belirten insanlara hakaret etmek ne kadar samimi?

evet demeselerde , siyaset dışındada küfüredilebilitesi yüksek kişiler olduğu gerçeği değişmiyor , birde işin "neden evet dedikleri belli" boyutuda var tabi
evet dedi diye hakarette doğru değil diğip konumuzu 3 dakika kısık ateşte pişirip servis ediyoruz brocum .d

nihat hatipoğlu varsa bu işte bir bit ( bok ) yeniği vardır :))

Ornek oldugunu anlayabilmene sevindim. Sizinle konumuz kisiyem mi yoksa fikremi saygi duyulur.
Gelelim ornegime o teror orgutu bir fikre sahip, onlar seriatin ve islamiyetin olmasi gerektigi gibi yasanmasini iddia ediyor.
Bir de engisizyon var, hristiyanlarin gunahkar kullardan kuruldugunda tanrinin hosnut olup dunyanin daha guzel bir yer olacagini hayal etmesiyle basladi.

Her iki ornekte fikirdir azizim ve sonunda kac kisinin oldugu bugun bile bilinmiyor.

Simdi soruma cevap alabilir miyim ?

Isidin yaptiklarini yaymaya calistigi dusunce ve yasam tarzini onayliyor musunuz ?

''Sizinle konumuz kişiye mi, fikre mi saygı duyulur''dan başlayarak sabırla anlatmaya çalışacağım.

Fikre de kişiye de saygı duyulmalıdır. Bu fikir sapkınlık olmadığı sürece.

Şimdi bu insanların evet dediği şey, sapkınlık olarak nitelendirilecek bir fikir değildir. Bu yüzden saygı duyulmalıdır, hakaret edilmemelidir.

Beni IŞİD'çi olarak mı görüyorsun bilmiyorum ama, IŞİD'in savunduğu sapkın bir ''ideoloji''dir. Onlar, bunu İslam adına yaptıklarını iddia etseler de, İslam, böyle bir vahşiliği ve caniliği savunmaz.

Evet İslam'da cihat anlayışı vardır. Fakat bu cihat anlayışı IŞİD'in yaptığı gibi mazlumlara ve masumlara karşı değildir. İslam'ın olduğu gibi yaşanması gerektiği demişsin, ama İslam'ın IŞİD'ın savunduğu gibi bir din olmadığından bihabersin. Sen İslam'ı IŞİD'e göre yargılıyorsun. Bu nedenle sana İslam ile ilgili bir şeyleri anlatmam mümkün değil.

Soruna cevap alabildin mi?

evet demeselerde , siyaset dışındada küfüredilebilitesi yüksek kişiler olduğu gerçeği değişmiyor , birde işin "neden evet dedikleri belli" boyutuda var tabi
evet dedi diye hakarette doğru değil diğip konumuzu 3 dakika kısık ateşte pişirip servis ediyoruz brocum .d

Valla ben samimi bulmuyorum kardeşim. Konu eleştirilmeleri değil. Konu, hakaret edilmeleri.

Neden samimi bulmuyorum? Çünkü görüşlerine saygısızlık edildiğini, hakarete uğradığını her fırsatta belirten insanların, aynı şeyi yapmaları. Şimdi ben bu davranışın adını ne koyayım?

Hayır diyoruz. Çünkü hayır demezsek;
Yüksek yargı üyelerinin yarısını başkan diğer yarısınıda başkanın seçtiği milletvekilleri seçecek. Zaten çoğu zaman adaletin nerede olduğunu sorguladığımız ülkemizde; adalet ve tarafsızlık son bulacak.
Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılacak, yürütmenin tamamı,yasama ve yargının önemli bir kısmı cumhurbaşkanına verilecek. Yani tek adam her şey olacak. Başkan seçilecek kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak.
80 milyon insanın seçtiği millet vekillerini başkanın feshetme yetkisi olacak. Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi feshedebilecek. Bu şekilde başkanı ve kararlarını sorgulayabilecek kimse kalmayacak.
Zaten yolsuzluğun yüksek olduğu, bir yerlere gelebilmek için ''bir yerlerde bir akrabanız olması gerektiği'' ülkemizde, başkanın partisini tutmuyorsanız sizin devlet kapısında yeriniz olmayacak.
Seçtiğiniz milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak.Sözünüzü kimse dinlemeyecek.
Asgari ücreti,maaşları,işçi memur alımlarını,dernek,sendika kurulma ve kapatılmasını başkan belirleyecek.
Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden

olabilecek.

18 yaşında milletvekili olan
20 yaşında emekli olabilecek
Ve 60 yaşında hâlâ emekli
Olmayı bekleyen de
Buna oy verecek!

''Sizinle konumuz kişiye mi, fikre mi saygı duyulur''dan başlayarak sabırla anlatmaya çalışacağım.

Şimdi bu insanların evet dediği şey, sapkınlık olarak nitelendirilecek bir fikir değildir. Bu yüzden saygı duyulmalıdır, hakaret edilmemelidir.

Beni IŞİD'çi olarak mı görüyorsun bilmiyorum ama, IŞİD'in savunduğu sapkın bir ''ideoloji''dir. Onlar, bunu İslam adına yaptıklarını iddia etseler de, İslam, böyle bir vahşiliği ve caniliği savunmaz.

Evet İslam'da cihat anlayışı vardır. Fakat bu cihat anlayışı IŞİD'in yaptığı gibi mazlumlara ve masumlara karşı değildir. İslam'ın olduğu gibi yaşanması gerektiği demişsin, ama İslam'ın IŞİD'ın savunduğu gibi bir din olmadığından bihabersin. Sen İslam'ı IŞİD'e göre yargılıyorsun. Bu nedenle sana İslam ile ilgili bir şeyleri anlatmam mümkün değil.

Valla ben samimi bulmuyorum kardeşim. Konu eleştirilmeleri değil. Konu, hakaret edilmeleri.

Neden samimi bulmuyorum? Çünkü görüşlerine saygısızlık edildiğini, hakarete uğradığını her fırsatta belirten insanların, aynı şeyi yapmaları. Şimdi ben bu davranışın adını ne koyayım?

benimde anlatmaya çalıştığım , onların nelerini gözönünde bulundurarak yapıyorlar yorumu hakareti bu aslında önemli nokta , yani iktidar yalakası bir insana kibarca , iktidardan hoşlanan denmediği taktirde hakaret olabilir.

Birincisi azizim sizi isidli olarak görmedim. Siz fikirlere saygım var dediniz bende isidinde savunduğu yanlışta olsa bir fikir var diyorum.
Sizinde belirttiğiniz üzere sapkın insanların doğru fikirlerine saygı gösterilmez.

Fikirlere saygı gösteririm diyorsun bende sana isidinde savunduğu bir fikir var onada saygı duyuyor musunuz diyorum?

Evet mi hayır mı demeniz yeterli olur.

Birincisi azizim sizi isidli olarak görmedim. Siz fikirlere saygım var dediniz bende isidinde savunduğu yanlışta olsa bir fikir var diyorum.
Sizinde belirttiğiniz üzere sapkın insanların doğru fikirlerine saygı gösterilmez.

Fikirlere saygı gösteririm diyorsun bende sana isidinde savunduğu bir fikir var onada saygı duyuyor musunuz diyorum?

Evet mi hayır mı demeniz yeterli olur.

Fikirlere saygı gösteririm. Sapkınca olmadığı sürece. IŞİD'in benimsediği ''ideoloji'' ise sapkınca.

Bunu daha önceki yazımda da belirttim. Cevap yeterince açık değil mi?

Fikirlere saygı gösteririm. Sapkınca olmadığı sürece. IŞİD'in benimsediği ''ideoloji'' ise sapkınca.

Bunu daha önceki yazımda da belirttim. Cevap yeterince açık değil mi?

Peki bu sapkınlık neye göre belirleniyor? Örneğin bu fikriniz bana saçma geldi size hakaret edebilir miyim? Elbette hayır fikirlerinizden önce size saygı duymazsam hiç bir sözünüze saygı duymam. Bu herkeste böyledir sizinde yaptığınız hata budur.

Saygılı ve saygısızlığı kendi fikrinize uyup uymamasıyla değerlendiriyorsunuz. Bu yanlıştır bireylerden önce kişilere saygı duymak sizin daha doğrusu ailenizin size öğrettiği ilk şeylerden birisidir.

Xerath araya giriyorum ama, uç örnekler vererek -terörizm gibi- bu kadar geniş bir kavramı açıklayamazsın.

Fikirlere saygı duyulmaz kişilere saygı duyulur diyorsun fakat bu mantık yanlış. Ortaya atılan her fikrin sahibini tanıma şansın var mı? Ya da kişi sıfır saygı duyulacak biri dahi olsa, ifade ettikleri doğruysa yok mu sayılmalı?

Her şeyin bir ölçüsü olduğu gibi bunun da bir ölçüsü vardır; o ölçü de akıl süzgecidir, evrensel ahlak değerleridir. Kaldı ki saygı duymamak saygısızlık yapmak manasına da gelmemeli.

Mesela ben Hatem'in evet diyenlerin linç edilmesi eleştirisine saygı duymadım. Duymadım çünkü böyle bir hassasiyeti varsa hayır diyenlerin neredeyse hain ilan edilmesine de sesi çıkması gerekirdi diye düşünüyorum. Yine de kendisine bu fikrinden dolayı saygısızlık edemem.

öyle dersen olamazsın işte..

eskiden meşhur olmak için soyunulurdu şimdi evet deniliyo:P

amaan ablacım bu iğrenç sırtlanlarla, kenelerle bir olup ünlü olacağıma halkımla kalıp sıradan biri olayım

atanırsam soyunurum soyunursam evet derim evet dersem atanırım:))

Kim evet diyor, kim hayır diyor saygı duyarım. Aynı haber, aynı hakaret içeren yorumlar hayırcı ünlüler için yapılsaydı yine aynı tavrı koyardım.

Xerath araya giriyorum ama, uç örnekler vererek -terörizm gibi- bu kadar geniş bir kavramı açıklayamazsın.

Fikirlere saygı duyulmaz kişilere saygı duyulur diyorsun fakat bu mantık yanlış. Ortaya atılan her fikrin sahibini tanıma şansın var mı? Ya da kişi sıfır saygı duyulacak biri dahi olsa, ifade ettikleri doğruysa yok mu sayılmalı?

Her şeyin bir ölçüsü olduğu gibi bunun da bir ölçüsü vardır; o ölçü de akıl süzgecidir, evrensel ahlak değerleridir. Kaldı ki saygı duymamak saygısızlık yapmak manasına da gelmemeli.

Mesela ben Hatem'in evet diyenlerin linç edilmesi eleştirisine saygı duymadım. Duymadım çünkü böyle bir hassasiyeti varsa hayır diyenlerin neredeyse hain ilan edilmesine de sesi çıkması gerekirdi diye düşünüyorum. Yine de kendisine bu fikrinden dolayı saygısızlık edemem.

Merhaba,

anlatmak istediğimi güzel bir cümleyle anlatmışsınız, eyvallah. Lakin aynı konunun aksi açılsa, yine aynı tepkiyi gösterirdim mesajımı atlamışsınız. Evetçi de olsa, hayırcı da olsa ''hakaret'' edilmemesi görüşümü ısrarla söylüyorum.

Madde 1 = Başkan olacak kişi için TÜRK olma şartı yok. (İsterse Mısır da idam cezası yiyen Mursi bile başkan olabilecek).

Madde 2 = Yeni başkan kendisine çok sayıda başkan yardımcısı atayacak ve bu yardımcılar, ilkokul mezunu olabilecek, 18 yaşında tecrübesiz olabilecek, yemin etmeyecek, başkan isterse, devlet tecrübesi olmayan oğlunu yada kızını, akrabalarını oraya atayabilecek. Yetki sınırlaması da yok...

Madde 3 = Kendisini yargılayacak yargıçları kendisi seçecek, isterse görevden alabilecek. Vali, kaymakam ve genel müdürüne kadar hepsini tek başına, bir imza ile atayıp, görevden alabilecek. Meclis dışından bakan atayabilecek. Bu bakanlar da aranan bir kriter yok.
Madde 4 = Başkan veya yardımcıları, eleştiren muhalif gazete ve televizyon kanallarını mahkemeye verecek. Yargıç hükümet aleyhine karar alırsa, hükümet düşmanı, Fetö' cü ilan edilme korkusu yaşayacağından hukuka uygun kararlar alamayacak.

Madde 5 = Meclis iradesi ortadan kalkacak, herşey tek kişininin emri ile yapılacak, Başkan hukuk dışı birşey yaparsa, yargılanması için 400 milletvekili imzası ve kararı gerekiyor. Milletvekili çoğunluğu başkan' ın partisinde olduğu için böyle bir imza toplanması mümkün olmayacak. Hadi 400 Mv. imzası toplandı diyelim. Bu defa başkan kendisini yüce divana gönderen Meclisi derhal fesih etme yetkisini kullanacak ve seçime gidecek. Yeni seçim de, kendisini yüce divana götürmeyecek milletvekillerini seçtirecek. Kendisini yüce divana gönderen milletvekillerini sürüm sürüm süründürecek.

16265271_1419181851459529_5261163609128707410_n.jpg

Uç örnekler mi ?
Bir fikir daha güzel nasıl açıklanabilir ki, bakkalımı yoksa otobüs şoförünü mü örnek vermeliydim. Daha da iyisi nickinizin neden baş harfinin büyük olduğunu mu sormalıyım ?

Burada fikirleri tartışıyorsak istediğim örneği vermekte özgürüm.

Ya da kişi sıfır saygı duyulacak biri dahi olsa, ifade ettikleri doğruysa yok mu sayılmalı?

Siz fikri benimsemekten bahsediyorsunuz bense fikirlerden önce kişiye saygı duyulmalı diyorum. Yani karşınızda ki insanı her neyi savunuyorsa savunsun sadece kendi mantığınızla değil onun mantığıyla da düşünmek zorundasınızdır. Yani burada tartışırken haklı veya haksız olsak bile kendimi senin yerine sende kendini benim yerime koymalısın-koymalıyız.

Yani karşılıklı saygı fikir savaşının ilk kuralıdır. Ortada bir fikir olduğu gibi karşıt bir fikirde olacaktır. Saygı karşında ki her ne derse desin sakinliğini ve terbiyeni bozmamaktır.

Karşınızda ki kişi cahil ve saçma konuşsa bile saygı duymak zorundasınızdır aksi halde sürekli argo konuşup küfür edenlerden bir farkımız kalmaz. Sonuçta onlarda ortaya fikir sürebiliyor.

Geri