İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın. Mutlaka birileri siyasi kaygı nedeniyle karşı çıkar ve tüm gücüyle engellemeye çalbalar. Sizin hayatınız başkalarının kariyeri kadar önemli değil. En güvenli konumda yaşamaya bakın.

Sizi biraz korkutayım.
Maraş depreminin İstanbul Fay hattına ciddi zarar verdiği düşünülüyor ve pek yakında, bu yaz olabilir, İstanbul'da da büyük, ama öyle böyle değil, gerçekten çok büyük bir deprem bekleniyor.

İlk olacakları size söyleyim.

Hemen ortaya "biz zaten üç ay önce söylemiştik" bilim adamları türeyecek.
Sonra, yıkılan binalar ile ilgili "biz bunu daha önce biliyorduk, ama kimse bizi dinlemdi"ciler çıkacak.
Ve tabi "biz yardım göndermiştik ama telefonlar yüzümüze kapatıldı"cılar türeyecek.
Ve sonra... daha sonra ... ondan da sonra ..... bildiğimiz şeyler işte. Her depram sonrası aynı hikayeler.
Maraş depremi ile İstanbul depreminin bir alakası yok. Ayrı kollarda hareket eden fay hatları. Ne Yaltırak, ne Şengör, ne Görür ne de ciddiye alıp okuduğum diğer yer bilimcilerinin böyle bir iddiasını okumadım, kimisi olmadığını da söyledi.

Yer bilimciler senelerdir söylüyor. İstanbul depremi öyle yada böyle yaşanacak. Sadece zamanını bilmiyorlar. Bu belki 1 dakika sonra, belki 10 yıl sonra… Lakin bu defa bildiğin hikayelerden olmayacak. İstanbul depreminin hikayesi bilinen tüm hikayelerden farklı olacak.

ben saldım artık ya.
bu konuda sorumlu olan yetkililerin ne ölümüze ne dirimize saygısı da faydası da yok. o yüzden saldım ben, herkes başının çaresine baksın. daha önce de dediğim gibi ben birinci kattan yandaki toprak zemine atlamayı düşünüyorum. planım hazır, pencereden sığmama ihtimalime karşı da şuan ki kilomu korumam lazım yoksa plan çöp olur.

ben saldım artık ya.
bu konuda sorumlu olan yetkililerin ne ölümüze ne dirimize saygısı da faydası da yok. o yüzden saldım ben, herkes başının çaresine baksın. daha önce de dediğim gibi ben birinci kattan yandaki toprak zemine atlamayı düşünüyorum. planım hazır, pencereden sığmama ihtimalime karşı da şuan ki kilomu korumam lazım yoksa plan çöp olur.
O an ya kalb krizinden gidersen?

Supersiniz ne diyim.. zihniniz 7.7 değil 9.9 şiddetinde çalışıyor başlıca hepiniz doğal afetsiniz bayıldım size. Yaşayan efsaneler.. size birşey olmasın

Uzlaşmaya gerek yok aslında, yasa gereği bina çürük ise yıkıp yapıyorlar ama bu süreci uzatıyor işte bizim burada yıllardır yıkılıp mahkemelik olanlar var

İstanbul'u neresinden tutarsan tut elinde kalır.. o yüzde göç etmemiz lazım ama nereye........

Komşularla uzlaşma olayı pek olmadı gibi..
Ve bu adam müteahhit. Yahu desene gelip binanızı yıkacağız, daha sağlam ve daha çok daireli yapacağız fazla daireler binanın masrafını karşılayacak. Bizi ne idüğü belli olmayan müteahhitlere mahkum etmeseniz !

Bize böyle bir teklif var, fakat o müteahhitin yaptıpı binanın yıkılmayacağı, sağlamlık garantisi de yok.

Geri