İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Sizi biraz korkutayım.
Maraş depreminin İstanbul Fay hattına ciddi zarar verdiği düşünülüyor ve pek yakında, bu yaz olabilir, İstanbul'da da büyük, ama öyle böyle değil, gerçekten çok büyük bir deprem bekleniyor.

İlk olacakları size söyleyim.

Hemen ortaya "biz zaten üç ay önce söylemiştik" bilim adamları türeyecek.
Sonra, yıkılan binalar ile ilgili "biz bunu daha önce biliyorduk, ama kimse bizi dinlemdi"ciler çıkacak.
Ve tabi "biz yardım göndermiştik ama telefonlar yüzümüze kapatıldı"cılar türeyecek.
Ve sonra... daha sonra ... ondan da sonra ..... bildiğimiz şeyler işte. Her depram sonrası aynı hikayeler.
olacak büyük depremde bunları söyleyecek kişileri bulursan helal olsun

Bilimadamlarını dikkate alma stilimi degistireli epey oluyor.
Bi gün bi bilimadaminin-kadının reklamını iyi yaparlar.Siz de söylediği her şeyi sorgusuz alırsınız.
Çok ciddi magazinsel boyutu var. En dolu denilip başkasının tezine çökeni mi dersin, ilgili sosyolojik projeyi desteklemek için hiçbir şekilde bilimsel olmayan argümanları, prof. etiketini kullanarak bilimsel gibi pazarlayan mi dersin (örn: veganlik) dinlediğiniz bilimadaminin siyasi bi fonu olmadigini, sizi manipüle edip etmediğini bilemezsiniz fakat bahsettiği konu üzerinde küçük araştırmalar yapıp şüphelerinizi daima diri tutabilirsiniz. Bilim dediginiz şey de insan ürünü. Bir zamanlar din nasıl kök salmış ve gözü kapalı onaylanır bi konumda olmuşsa şimdi seküler yaşamın kök salması ile aynı gözü kapalılık bilime yapiliyor. Iyi hos yapılsın da yapılış tarzı fecaat

Önceden herkesin evinde bir tüfek olurdu. Şimdi herkesin evinde hilti milti böyle aletlerin olması ve bunları kullanabilmesi ve can kurtarma bilgisine sahip olması gerek galiba. İstanbulda olası bir depremi hayal edemiyorum. Oturur bi güzel ağlarız hüngür hüngür önce.

Allah'tan hafif atlatılmasını dilerim. Herkesin mutlaka bir düzine akrabası, tanıdığı, arkadaşı yaşıyor orada.

Laf olsun diye söyleme
Ne lafı yaa, sana depremden önce de yazmıştım. Git Alman konsolosluğuna başvur demiştim,.....
Ama Almanya'da zina, haram,.... daha fazla olduğu için Türkiye'dekinden daha büyük bir felaket olacak diye korkudan gelmiyorsun.

istanbulda yaşayan arkadaşlara allahtan rahmet kalanlara baş sağlığı diliyorum, mezar yeri filan alsınlar, vasiyet bıraksınlar.

7 üzeri her sarsıntıda bizim bina çöker büyük ihtimal. Daire teras katı. Biraz avantaj sağlar mı bu durum bilemem. Allah hepimizin yardımcısı olsun

7 üzeri her sarsıntıda bizim bina çöker büyük ihtimal. Daire teras katı. Biraz avantaj sağlar mı bu durum bilemem. Allah hepimizin yardımcısı olsun
evin üstünü öyle bir durumda açılır hale getirin, yataklara da paraşütlü fırlatma sistemi pilotların koltukları gibisine, yoksa üst kat filan kar etmez istanbulda o kalabalıkta gelip müdahale edilene kadar 2 tahtanın altında da kalsanız kurtaran olmaz.

Bilimadamlarını dikkate alma stilimi degistireli epey oluyor.
Bi gün bi bilimadaminin-kadının reklamını iyi yaparlar.Siz de söylediği her şeyi sorgusuz alırsınız.
Çok ciddi magazinsel boyutu var. En dolu denilip başkasının tezine çökeni mi dersin, ilgili sosyolojik projeyi desteklemek için hiçbir şekilde bilimsel olmayan argümanları, prof. etiketini kullanarak bilimsel gibi pazarlayan mi dersin (örn: veganlik) dinlediğiniz bilimadaminin siyasi bi fonu olmadigini, sizi manipüle edip etmediğini bilemezsiniz fakat bahsettiği konu üzerinde küçük araştırmalar yapıp şüphelerinizi daima diri tutabilirsiniz. Bilim dediginiz şey de insan ürünü. Bir zamanlar din nasıl kök salmış ve gözü kapalı onaylanır bi konumda olmuşsa şimdi seküler yaşamın kök salması ile aynı gözü kapalılık bilime yapiliyor. Iyi hos yapılsın da yapılış tarzı fecaat
Sorun ne bilio musun?
Atilan bir teze körü körüne baglanmak.
O tezi cürütecek bir baska tez (antitez de degil)gelistirilse bile, "akademisyenlerin" egosu düsecek.
Bunu kabul etmeyecekler.Kendisi biat ettigi yolda, farkli bir görüse yer vermeyecektir.Her pahasina yanlisi savunurlar.Üstelik, her sey yeniden yazilacak.Bu da bir mamut dersi.
Ben bunu bizim akademik cevrede de görüyorum.
Kibir ile bilim yan yana yürümez.Benim asil canimi yakan,idarecilerin aptal olusu.
Dünyanin her yerinde böyle.
Ama dedik ya, pluto kova burcuna gececek.
Önnce güzel bir kaos, sonra yenilikler.

Gene ah, vah, keşke,..... diyecek bir durumda olacağız İstanbul depremi sonrası.
Daha şimdiden önlem almak yerine aman susun daha 24 saat dahi üzerinden geçmedi, devlet büyüktür, tüm yaraları saracağız, aman siyaset yapmayın birlik beraberliğe ihtiyacımız var, kader,. ....... diyeceğimizden eminim.

Sorun ne bilio musun?
Atilan bir teze körü körüne baglanmak.
O tezi cürütecek bir baska tez (antitez de degil)gelistirilse bile, "akademisyenlerin" egosu düsecek.
Bunu kabul etmeyecekler.Kendisi biat ettigi yolda, farkli bir görüse yer vermeyecektir.Her pahasina yanlisi savunurlar.Üstelik, her sey yeniden yazilacak.Bu da bir mamut dersi.
Ben bunu bizim akademik cevrede de görüyorum.
Kibir ile bilim yan yana yürümez.Benim asil canimi yakan,idarecilerin aptal olusu.
Dünyanin her yerinde böyle.
Ama dedik ya, pluto kova burcuna gececek.
Önnce güzel bir kaos, sonra yenilikler.

Ya akademinin içinde olup olmamakla da ilgili biraz sen ben bi ölçüde bunu gayet rahat görebiliyoruz.
Eleştirdiğimiz zaman da iki google ya da ekşi okuyandan cahil yaftası yiyebiliyoruz.
Bilimsellik hangi noktada tanrisallastirildi bunun üzerinde durmak lazım aslında. Seküler kültürün "bakın ben okuyorum" kompleksi olabilir.Ekarde edildiğinde "Hahaha ama bak benim gibi düşünen prof. var" diyebilmek galiba mesele.Daima şüpheci ,objektif çok insan ve de bilim insanı mevcut çünkü.
Hani diyorlar ya trde bilim yok hukuk vs. yok her şey senin ülkende baki değil iste daha farklı versiyonlar da dünyanın hemen her yerinde var. Ama dışarıdakiler ödül almış. Acaba nasıl almış? bizzat tamamen kendi emeği mi? Son bir yılda dünya baronlarının gönlünü hoş tutacak makaleleri olmuş mu? bunlara da odaklanmak lazım.
Bi çok şey para her şey çıkar işin matematiği bu kadar bayat, bu kadar basit. Hukuk iktidarin fahisesidir diye bi söz var ya. Ilac sektörü de onemli ölçü de bilimin fahisesi olabiliyor mesela. Beyaz bir önlük ismin onunde prof. "Efendim su hastalık için biçilmiş kaftan".
Yaz yaz bitmez bu konu.

Ya akademinin içinde olup olmamakla da ilgili biraz sen ben bi ölçüde bunu gayet rahat görebiliyoruz.
Eleştirdiğimiz zaman da iki google ya da ekşi okuyandan cahil yaftası yiyebiliyoruz.
Bilimsellik hangi noktada tanrisallastirildi bunun üzerinde durmak lazım aslında. Seküler kültürün "bakın ben okuyorum" kompleksi olabilir.Ekarde edildiğinde "Hahaha ama bak benim gibi düşünen prof. var" diyebilmek galiba mesele.Daima şüpheci ,objektif çok insan ve de bilim insanı mevcut çünkü.
Hani diyorlar ya trde bilim yok hukuk vs. yok her şey senin ülkende baki değil iste daha farklı versiyonlar da dünyanın hemen her yerinde var. Ama dışarıdakiler ödül almış. Acaba nasıl almış? bizzat tamamen kendi emeği mi? Son bir yılda dünya baronlarının gönlünü hoş tutacak makaleleri olmuş mu? bunlara da odaklanmak lazım.
Bi çok şey para her şey çıkar işin matematiği bu kadar bayat, bu kadar basit. Hukuk iktidarin fahisesidir diye bi söz var ya. Ilac sektörü de onemli ölçü de bilimin fahisesi olabiliyor mesela. Beyaz bir önlük ismin onunde prof. "Efendim su hastalık için biçilmiş kaftan".
Yaz yaz bitmez bu konu.
Sen toplum üzerine degerlendirmissin.
Oraya hic girmiyorum zaten.
Cikamayiz sonra

İstanbul’da tanıdığı akrabası olmayan yok. Herkesin yola çıkacağını düşünürsek mahşer yerini aratmayacaktır. İlk dakikalarda askerin polisin jandarmanın asıl önemli yardımların gidebilmesi için yolları kesmesi lazım

İmkanı olan gitsin ben de birkaç seneye sanayisi olan bir şehre tasinicam

Geri