İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
Düsünemiyorum

Allah'a emanet yapılarla elimiz kolumuz bağlı ölümü bekliyoruz, en iyimser düşüncesi bile ürkütücü

Psikolojimiz bozuldu, bekliyoruz kurbanlık koyun gibi.

ben 1. katta oturuyorum, penceremin altı yumuşak toprak. sallantı başladığı anda camdan atlamayı düşünüyorum. en fazla bacağım kırılır.

Kendi çapımızda önlemler almak zorundayız deprem çantası gibi…
Bir reels görmüştüm. Adam kabin gibi bir şey yaptırmış, deprem anında içine giriyor. İçerisine su, yiyecek gibi temel yaşam maddeleri falan koymuş. Yapmak lazım galiba öyle bir şeyler…

Istanbula bisey olursa turkiye biter. Bu 10 ili istanbul tek basina ayaga kaldirir ama tum turkiye birlesse istanbulu kaldiramaz. Allahim korusun istanbulu..

sağlam zeminli bir yerdeyim, yeni bina, en üst kattayım. şartları ve artıları düşününce uzun bir süre bu evle devam ederim diye düşünüyorum. sırt çantama çoğu şeyi sığdıramadığımdan şunu sipariş verdim.

bir hafta belki daha uzun bir süre idare edecek şekilde donatacağım. evin içinde güvenli yerleri de belirledim. balkona veya çatıya atamazsam kendimi yatak ve dolap arasında güvenli belirlediğim yere geçmeye çalışacağım. yaralanmazsak, ölmezsek artık yardım bekleyeceğiz. artık haftalar sonra mı aylar sonra mı canlı/cansız bulurlar bizi bilemem. biz önlemimizi kendimizce alalım da.

ölümden kurtulacagız mı ? tuhaf bırsey ya bıle bıle ölümü beklıyoruzs işte..

yaza kadar olmazsa ölmeyeceğim çünkü istanbulu terk edeceğiz aksi takdirde %100 ölmüş olacağım oturduğumuz bina iki binanın birleşimi asansör boşluğu yerine merdiven yapmışlar falan . zaten çok yaşayasım yok öyle 50-60 vs. ama bi 5 yıl daha iyi olurdu be.

çok geç kalmaz iki üç yıla patlar bana kalırsa, ve patladığı zaman acayip kaos olacak. yağmacılar kolunuzu bacağınızı kesecek. suriyeliler sizi görüp enkazdan çıkarmadan yağma atmaya devam eder. siyasiler kader mader fatiha matiha derken geçiştirir.

avcılar semtinde hemen hemen yarısı yıkıldı binaların yenileri çok şatafatlı ama sağlam olur mu bilemem, temeli çok çürük bir yer avcılar.

100 sene deprem olmaz. Bu tamam cepte. Tabi bu psikoloji çok normal. 99da da böyle oldu. 1 sene sürüyor kaygı hâli. Unutulur sonra. Ha eğer illa aksiyon alacam diyorsanız Avrupa yakasında Arnavutköy veya Göktürk, Asya'da Çekmeköyde veya Orhanlıda oturun. Param var diyene önerim Reşadiye.

Hayatta kalmak elinizde...

Ağlama. Aksiyon al.

100 sene deprem olmaz. Bu tamam cepte. Tabi bu psikoloji çok normal. 99da da böyle oldu. 1 sene sürüyor kaygı hâli. Unutulur sonra. Ha eğer illa aksiyon alacam diyorsanız Avrupa yakasında Arnavutköy veya Göktürk, Asya'da Çekmeköyde veya Orhanlıda oturun. Param var diyene önerim Reşadiye.

Hayatta kalmak elinizde...

Ağlama. Aksiyon al.
Bahçelievler i unuttun

Geri