İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Evet terk edin İstanbul'u yaşanmaz bu şehirde

büyük bir felaket daha bekliyor insanları
istanbul çok kalabalık her yer yapı Tanrı bizi korusun.

övgün ahmet ercan ve şener üşümezsoy marmara'nın gergin olmadığını, uzunca bir süre burada deprem beklemediklerini söylüyorlar ısrarla. 75-100 yıl sonrasında olabileceğini iddia ediyorlar depremin. deprem için net bir yorum yapamayız, matematik gibi, fizik gibi kesin bir bilim değildir o yüzden ihtimaller dahilinde konuşuruz, celal şengör ve naci görür de haklı olabilir ama biz farklı düşünüyoruz diyorlar.
gönül ister ki bu iki hoca haklı olsun. insan onlara inanmak istiyor ama ben kendimi maraş depremi için büyüklük, konum ve neredeyse tarih veren naci görür'ün kötü senaryosuna hazırlıyorum.

Göktürk’teyim, sağlam bir sitede oturuyorum. Şişli’den buraya taşınmamım tek sebebi depreme dayanaklı bir ilçe ve suri/afgan free, güvenli bir ortam olması.

Bu yaza kadar bir tiny house köyünden de yer alacağım. Planım şu; ev muhtemelen yıkılmayacak ve biz yürüyerek çıkacağız, bu dediğim kısım gerçekleşirse değerli eşyaları alıp havalimanına arabayla, arabayla gidemezsek 3-4 saat ormandan yürüyerek gideceğiz, oradan da karadenize.

havalimanı çalışmazsa, bir kaç gün yürüyerek, ormanda falan konaklayarak, vapura, denize otobüsüne binerek, araç falan bulmaya çalışarak, tiny house köyüne. Her türlü silah, ekipman, çadır, tulum, su, bok püsür hazır. İş yerinde olduğumuz, telefonların çekmediği senaryolarda da buluşma noktaları planladık.

Daha ne yapılır bilmiyorum.

2016'da yılında yayınlanmış makaleyi dün gece okudum.İstanbul için deprem olma ihtimalini %47ye dusurmusler.Daha bir sürü ayrtinti var.2000 yılındaki makalede %80 görünüyor.%47 güncel hali.

Evim işim olmasa bir dakika durmam giderim imkanı olan gitsin

Hadi durumu iyi olan insan kaçtı gitti kendine mustakil evdi villaydi aldı yırttı..
Ya bunca gariban insan var bunlar ne yapsın cozum herkes için yapılmalı..

Çok önemli bir söyleşi. Olayların doğruluğu hakkında bir şey diyemem ama Akademi gerçekten iğrenç bir dünya.

Celal Şengör ile ilgili kısmı ağzım açık okudum.

Çok önemli bir söyleşi. Olayların doğruluğu hakkında bir şey diyemem ama Akademi gerçekten iğrenç bir dünya.

Haritaları jeolog ve jeofizikçiler yerine inşaat mühendisleri mi yapmış?
Geçen gün bir deprem uzmanı da haritalarda sorun var demişti.

Sizi biraz korkutayım.
Maraş depreminin İstanbul Fay hattına ciddi zarar verdiği düşünülüyor ve pek yakında, bu yaz olabilir, İstanbul'da da büyük, ama öyle böyle değil, gerçekten çok büyük bir deprem bekleniyor.

İlk olacakları size söyleyim.

Hemen ortaya "biz zaten üç ay önce söylemiştik" bilim adamları türeyecek.
Sonra, yıkılan binalar ile ilgili "biz bunu daha önce biliyorduk, ama kimse bizi dinlemdi"ciler çıkacak.
Ve tabi "biz yardım göndermiştik ama telefonlar yüzümüze kapatıldı"cılar türeyecek.
Ve sonra... daha sonra ... ondan da sonra ..... bildiğimiz şeyler işte. Her depram sonrası aynı hikayeler.

bilim adamı, işin uzmanı ve muhalif belediye başkanı eleştirisi gelmiş. ismail sıralamışsın, iyi güzel demişsin de insan araya "bunlar kader planının içerisinde olan şeyler"ciler de koyar.

Geri