İsrail'i korkutan kurucu lider!

Konu sahibi son olarak 86 gün önce görüldü
Rutte gecen Erdogan'in Rusya ile flort halinde oldugunu bunun yakisiksiz oldugunu vurguladi. Ayni zamanda "biz pkk ile flortlessek nasil tepki verir" gibi bir cumle kurdu. Ki flortlesiyorlar baya. Neyse diyecegim o ki pkk her yerde Turkiye'ye silah olarak kullaniliyor bilincli bir sekilde. Belki israili durdurmayabilir ama Turkiye'ye karsi kullanamazlar anlasma saglanirsa. Bi'de sosyal medyada Pkk'nin israili destekledigini goruyorum neden acaba ?

"tarih saddam’ı haklı çıkardı" diye aratın bi de.

yarın bölgedeki kürtlerin odağı değiştiğinde, kontrolü tekrar almak isteyen abd'nin bölgeye saddamvari birini atamayacağının garantisini verebiliyorsunuz sanırım. ya da-bölgede bir anda peyda olabilen çeşit çeşit- islami örgütle aynı masaya oturabilecekler mi? bu gölge savaşını kime karşı verecekler? bölgedeki kürtlerin başına düşünceli müttefiklerinin mcdonalds kutuları da yağabilir; aşırılıkçıların eline geçeceği endişesiyle kamufle edilen bombalar da yağabilir.

sabahki tepkinizden kürt kimliğiyle övünen bir yapıda olduğunuzu görüyorum. detaylı yazmaya vaktim yok ama bizdeki iktidarın tutunabileceği şu anki güçlü konjonktürlerden biri kimlik siyaseti. önceki süreçte böyle oldu. ancak 10 sene önceki türkçü çizgide kaynama noktası bugüne göre daha gerideydi. akp popülizmi sever.

benim herhangi bir korkum yok açıkçası. özgürlük çağrılarıyla gaza gelip, meydanlara çıkma ihtimalim kalmadı artık. işin ucunda fişlenmek var. mesela o dönem-kendi kimliğine atfedilen şeylerden utanmak yerine dalga geçen- arkadaşlarım isnatsız gerekçelerle senelerce f tipine hapsedildi. biraz kör dövüşü gibi oluyor ama şu an aynı frekansta olduğumuzu düşünmüyorum. ne düşündüğümü bilmenizi önemseyecek kadar da sizi tanımıyorum.

ca0645dd6b3d40d43916f11ebe1c4d9a.jpg

Uff @Leviathan olmayınca tadı da çıkmıyor bu tür konuların kjkjkn
Ahahah kim ipler apoyu diyorum ben. Konuyla alakasız ama İran gibi kapalı bir rejimde bile bu kadar Mossad ajanı cirit atabiliyorken, Türkiye’yi düşünemiyorum. Olası İsrail saldırganlığında da endişe edilmesi gereken tek milletin Kürtler olmadığını düşünüyorum. Afganlar, Suriyeliler ve bazı muhalifler. Türkiye planı üzerine bugün yazı okudum. 2014 yılında deşifre edilen “Türkiye uranyum zenginleştiriyor” sızıntıları var alman istihbaratının. İran’dan sonra sıra Türkiye’de cümlesi sıradan dalga geçilecek bir cümle değil. Ha İsrail’in Güney sınırlarımızı içine alan bir toprak genişlemesi mümkün mü? Bilmiyorum. İstedikleri adamı nokta atışı vuracak istihbarat ağına sahipler. ( Gazze’de neden bunu yapmadıkları malumunuz ) Rejimi değiştirip kendi istedikleri adamı oturtup topraklarını işlemesi bile onlar için yeterli. Kendilerini tehdit eden iki ülke var Ortadoğu’da. İran ve Türkiye. Arap ülkeleri ile çok sıkılar, normalleşme sürecine bile girmişlerdi. Hal böyle olunca toprak genişletmek yerine kendi güvenliğini sağlamaları yeterli onlar için diye düşünüyorum.

Soruyu Kürtlere sormak lazım, olası bir İsrailin özerklik ya da bağımsız devlet vaadinde, Kürt vatandaşlar nasıl bir aksiyon alır? @Kürt Kedisi

Sadece övünmüyorum gurur ve onur duyuyorum
Kaderim olmasa tercihim olurdu diye de klişe ekliyeyim tam olsun .....ahahagag
Düşünsene doğmadan önce milliyet seçme hakkı veriliyor ve sen kürtlüğü seçiyorsun.

Şunu biz yazsak ne föşikliğimiz ne ırkçılığımız kalırdı…

Soruyu Kürtlere sormak lazım, olası bir İsrailin özerklik ya da bağımsız devlet vaadinde, Kürt vatandaşlar nasıl bir aksiyon alır? @Kürt Kedisi
İşte bu khkhkgkg

Şakası bir yana Irak ve Suriye'de benzer durumlar yaşandı sonuç ortada ve evet Kürtler Ortadoğunun en çok zulme maruz kalmış ırkı bunu kimse inkar edemez hal böyle olunca elbetteki ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ederler
Öyle düşünüyorum yani taktir edersin ki ben bir siyaset bilimci değilim khkgbc

Ahahah kim ipler apoyu diyorum ben. Konuyla alakasız ama İran gibi kapalı bir rejimde bile bu kadar Mossad ajanı cirit atabiliyorken, Türkiye’yi düşünemiyorum. Olası İsrail saldırganlığında da endişe edilmesi gereken tek milletin Kürtler olmadığını düşünüyorum. Afganlar, Suriyeliler ve bazı muhalifler. Türkiye planı üzerine bugün yazı okudum. 2014 yılında deşifre edilen “Türkiye uranyum zenginleştiriyor” sızıntıları var alman istihbaratının. İran’dan sonra sıra Türkiye’de cümlesi sıradan dalga geçilecek bir cümle değil. Ha İsrail’in Güney sınırlarımızı içine alan bir toprak genişlemesi mümkün mü? Bilmiyorum. İstedikleri adamı nokta atışı vuracak istihbarat ağına sahipler. ( Gazze’de neden bunu yapmadıkları malumunuz ) Rejimi değiştirip kendi istedikleri adamı oturtup topraklarını işlemesi bile onlar için yeterli. Kendilerini tehdit eden iki ülke var Ortadoğu’da. İran ve Türkiye. Arap ülkeleri ile çok sıkılar, normalleşme sürecine bile girmişlerdi. Hal böyle olunca toprak genişletmek yerine kendi güvenliğini sağlamaları yeterli onlar için diye düşünüyorum.

Düşünsene doğmadan önce milliyet seçme hakkı veriliyor ve sen kürtlüğü seçiyorsun.

Şunu biz yazsak ne föşikliğimiz ne ırkçılığımız kalırdı…
Kurdistan kurulsa gitmezler. Cekiciligini yitirir. Onlar yine izmir , yine bodrum yine marmariste yasarlar. Gencleri gurbete tebbelles edip gelen para ile klimali evde sark kosesinde otururlar. Kurdistanda muhtemelen kan davasi ve esra erol olaylari paralelinde mordora doner.
Bu zamana kadar devlet kuramayan buyuk bir gucu bir noktaya skstirirsan infilak eder. Cunku guc buyuk , halay dolayisi ile yer kabugu sallanir.
Dunya kurdistandan daha canli ve macera dolu bir yer. Orayi yukluk olarak kullanirlar.

Kurdistan kurulsa gitmezler. Cekiciligini yitirir. Onlar yine izmir , yine bodrum yine marmariste yasarlar. Gencleri gurbete tebbelles edip gelen para ile klimali evde sark kosesinde otururlar. Kurdistanda muhtemelen kan davasi ve esra erol olaylari paralelinde mordora doner.
Bu zamana kadar devlet kuramayan buyuk bir gucu bir noktaya skstirirsan infilak eder. Cunku guc buyuk , halay dolayisi ile yer kabugu sallanir.
Dunya kurdistandan daha canli ve macera dolu bir yer. Orayi yukluk olarak kullanirlar.

Yoo yok öyle bir dünya. Kürdistan kurulursa hepsinin gitmesi lazım. Ben memleketimde bir tane bile Kürt istemem. Bu da benim en büyük hakkım olur.

İşte bu khkhkgkg

Şakası bir yana Irak ve Suriye'de benzer durumlar yaşandı sonuç ortada ve evet Kürtler Ortadoğunun en çok zulme maruz kalmış ırkı bunu kimse inkar edemez hal böyle olunca elbetteki ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ederler
Öyle düşünüyorum yani taktir edersin ki ben bir siyaset bilimci değilim khkgbc
Ben bu soruyu sana kişisel olarak sorsam?

Apo, İsrail’i niye durduracakmış? Bunu pek anlamadım.

İsrail, varlığı için mücadele eden bir ülke. Apo ise 25 yıldır hapiste olan bir terör örgütü lideri.
İsrail onu neden ciddiye alsın? Gerçekten anlayamıyorum.

Ayrıca, Bahçeli gibi tipler yüzünden 40 yıldır PKK ile savaş hâlindeyiz.
“Konuşalım, barışalım, birbirimizi dinleyelim” diyenler ya ötekileştirildi, yaftalandı, hapse atıldı ya da öldürüldü.

Önce Bahçeli gibi zatlar, ardından da devlet bu toplumdan özür dilemeli ve rollerini açıkça anlatmak zorundadır.
Aksi hâlde pek inandırıcı olmayacak ve insanlar temkinli yaklaşacaktır.

Devlet–vatandaş ilişkisinde büyük yıkımlar yaşandı. Bu erozyonu, başta gelen sorumlu şahısların onarması gerekiyor.
Yoksa “devletim de devlet!” diye yanıp tutuşan şahıslar birdenbire yeniden hortlayabilir...
Konuştu mahalle muhtarı ;)

Rutte gecen Erdogan'in Rusya ile flort halinde oldugunu bunun yakisiksiz oldugunu vurguladi. Ayni zamanda "biz pkk ile flortlessek nasil tepki verir" gibi bir cumle kurdu. Ki flortlesiyorlar baya. Neyse diyecegim o ki pkk her yerde Turkiye'ye silah olarak kullaniliyor bilincli bir sekilde. Belki israili durdurmayabilir ama Turkiye'ye karsi kullanamazlar anlasma saglanirsa. Bi'de sosyal medyada Pkk'nin israili destekledigini goruyorum neden acaba ?
Ne demiş Rot ayarı bozuk Rutte ;) ulan aynı yataktan olma evlatlarınızı her gün sayıyorsunuz daha mı bir şey dememiz gerek hahaha..

Belki durdurmak istemiyordur, hic belli olmaz.
Valla kur-an da bozguna ugrayacaklari yaziyor. Bekleyip gorecegiz. Bakalim onlarin kitabindaki vaadedilen torpahlar mi olacak. Yoksa allah o lanetlenmis kavmi muslumanlarin uzerinden cekip muslumanlari kahhar mi eyleyecek.
Tevratin tanrisi mi muslumanlarin tanrisi mi galip gelecek gorecegiz.

Valla kur-an da bozguna ugrayacaklari yaziyor. Bekleyip gorecegiz. Bakalim onlarin kitabindaki vaadedilen torpahlar mi olacak. Yoksa allah o lanetlenmis kavmi muslumanlarin uzerinden cekip muslumanlari kahhar mi eyleyecek.
Tevratin tanrisi mi muslumanlarin tanrisi mi galip gelecek gorecegiz.
Kur an zaten Tevrat ile Incilin karisimi, bugüne kadar durdurmadigina göre belki artik farkli düsünüyor olabilir. Zulmü Müslümanlar örüyor belki cezayi o yöne cevirmis de olabilir veya kafasi karisip yanlis toplumlari cezalandiriyordur.

Geri