İsrail'i korkutan kurucu lider!

Konu sahibi son olarak 85 gün önce görüldü
Gelsin apo meclis de konuşsun dediğinde
Türkiye ayağa kalkmıştı!

Bölgemizde ki son gelişmelere bakınca
Bahçelinin çıkışını bilgelik olarak değerlendirenlerin sayısında artış var gibi.
Pek çok senaryolar yazılıp çiziliyor. Türkiyenin güvenliği için yapıldı bütün bunlar deniyor.

Irak ve Suriye de ki Kürt oluşumların İsraile
sempati duyduğunu biliyoruz.
Demli milletvekilleri Apo hariç diyor!
Aponun etkinliğini vurguluyorlar her defasında.
Buna inanalım mı?
Sahi gerçekten Apo İsrail'i durdurabilir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Apo, İsrail’i niye durduracakmış? Bunu pek anlamadım.

İsrail, varlığı için mücadele eden bir ülke. Apo ise 25 yıldır hapiste olan bir terör örgütü lideri.
İsrail onu neden ciddiye alsın? Gerçekten anlayamıyorum.

Ayrıca, Bahçeli gibi tipler yüzünden 40 yıldır PKK ile savaş hâlindeyiz.
“Konuşalım, barışalım, birbirimizi dinleyelim” diyenler ya ötekileştirildi, yaftalandı, hapse atıldı ya da öldürüldü.

Önce Bahçeli gibi zatlar, ardından da devlet bu toplumdan özür dilemeli ve rollerini açıkça anlatmak zorundadır.
Aksi hâlde pek inandırıcı olmayacak ve insanlar temkinli yaklaşacaktır.

Devlet–vatandaş ilişkisinde büyük yıkımlar yaşandı. Bu erozyonu, başta gelen sorumlu şahısların onarması gerekiyor.
Yoksa “devletim de devlet!” diye yanıp tutuşan şahıslar birdenbire yeniden hortlayabilir...

Irak ve Suriye de ki Kürt oluşumların İsraile
sempati duyduğunu "bilmiyoruz". yazmışım, doğrusu "biliyoruz" olacaktı

eger Cengiz Çandar öyle birşey söylemişse onun beyni sulanmış olmali… :)))
O makaleyi T24’te ben de okudum; öyle bir şey dediğini hatırlamıyorum ama... :emoji_thinking:

Konu başlığı ile içeriğin tezatlığı şaka mı? Lgifyfjvyxtdyfyz

Son düzenleme:
Yeni Kürt açılımı Suriye ihtilali öncesi oldu.
E tabi dört ülkede Kürt nüfus var, Suriye kuzeyi bagimsizlaşır ve sonra İran da seriye katılırsa bizden de toprak isterler diye endişe duymuş olabilir Türkiye.

Mantık, "aidiyet duygusu artarsa Kürtler toprak istemez" üzerine mi kurulu?

Bu noktada sorularım var

1- Türkiye Kürtleri ne kadar ayrılıkçı.
2- Türkiye Kürtleri birlikte yaşamak için Irak kürdünü mü beni mi seçer.
3- Bu insanlar ne yer ne içer bu kadar savaşın ve filmin döndüğü bir yerde yeni ülkelerini gerçekten bağımsız bir şekilde ayakta tutabilirler mi. yoksa birilerinin hamiliğine mi ihtiyaç duyar.
4- İstanbul'da ticaretinde olan kız almış vermiş adam kalkıp çöle döner mi.
5- Sadece bahsedilen amaçla Kürt açılımı yapılacaksa bu bir bakıma ülke için acz olarak görünmez mi. Yani ben istediğim için bunu yapmıyorum, sıkıştım mecbur kaldım anlamı taşır mı
6- Bahsedilen amaçla Kürt açılımı yapiacaksa, bunun bir oyalama olduğu söylenebilir mi. Madem İran parçalanamayacak, asıl amaç toprak bütünlüğünü korumak, zaten korunmuş olur en aznindan simdilik. Açılım ihtiyacı kalmaz. Kaldı ki Suriye Kürtleri de alamadılar hiç bişe. mümkün oldukça süreç uzatılırsa, sulandırılır sogutulur ve unutturulursa?

Ya bunlar senin dedenin süper aklı değil de Pentagon aklıysa.

Ha @ala'turka ne dersin

Beynim ..mişti dünden beri yazıyı okuyunca tam dağıldı

forumdaki ciddi görüş ve tartışmalar beni çok mutlu etti, siyasi arenaya gireyim ve ben de bir kelam edeyim isterim.

Teoriler üzerinden hareket etmek yerine bence somut göstergeler üzerinden gitmek gerek.

@ala'turka apo’nun etkisi sınırlı gibi devletle bazı kanallar açıktır belki ama adam tecritte sonuçta.
bahçeli’nin çıkışı da bilgelikten değil, olsa olsa bizim bu karmaşık bölgenin dengeleriyle ilgili bilinçli bir hamledir ama yani "bilgelik" de onun için fazla gibi sanki

israil’i apo durdurur mu dersen... apoya gelene kadar bence o denklemde çok başka aktörler var

ırak ve suriye'deki kürtlerin kendi yol haritaları var artık. abd ve israil'in elinde esad'a karşı gayet kullanışlı bi aparat oldular. apo'nun herhangi bir ağırlığı var mıydı o süreçte? hükümet bizdekilerin ağzına bir parmak bal çalıyor ama 2013'teki çözüm sürecinden sonra kck davaları da peşi sıra gelmişti. şimdiki barış sürecinin de yarını olacak. kürtler hiç akıllanmıyor.

@Jose Chilavert
Karışık bir şey yok işte bilinen şeyler.

İsrail genislemek istiyor.
Bunu hem ideolojik ve dinsel sebeplerle hem de güvenlik gerekçesiyle istiyorur.

Dört devlete ayrı ayrı savaş açmaktansa, iç çatışmalarla parçalanan ülkelerden ayrılan taze oluşmuş Kürdistan'ı kendisine katacaktı.

Ama Türkiye en azından kendi adına toprak vermeyecegini güzelce anlatti. Net durdu.

Amerika da son dönem Gazze mevzusu ile aşırı göze batan İsrail'in Suriye'yeye sadece güneyden girmesine izin verdi. Suriye'de Kürdistana yeşil ışık yakmadı.

Hal böyle olunca İran'ın parçalanmasını beklemek İsrail'e zor geldi ve doğrudan daldı.

Burada Türkiye siyaseten başarılıdır.
Çok belaya bulaşmadan Suriye'de rejim değişikliği işini atlattı. 12 günlük İran İsrail savaşında da sakin kaldı.

Daha iyisi olur muydu. Çok çok daha iyisi olurdu. 10 milyon mülteciye sahipken, günlerce defacto kalan Kuzey Suriye'de alacağını almalıydı. Misakı milli bunu emreder. Öyle emevi camisinde namaz kılmak derdimi çözmez. Ama bunu yapamadi.

Kısaca defansımız iş görür ama forvetsiz oynuyoruz.

En iyi defans, ofansif oynamaktır.

Doğrusunu Allah bilir.

@Jose Chilavert
Karışık bir şey yok işte bilinen şeyler.

Buradaki asıl sorunumuz İsrail'in genişleme isteğinin Türkiye için bir tehdit olduğu kesin gibi. Tehdit derken topraklarımıza yakın yerde konumlandırılmasından bahsetmiyorum. İçine girmesinden bahsediyorum ve bunu Türkiye'ye karşı göstere göstere yapamazlar.

Biz Filistin veya İran değiliz.

Bilimsel araştırmalar da Türkiye'deki Kürtlerin ayrımcı olmadığını gösteriyorsa, geriye tek bir şey kalıyor.
Öyleymiş gibi gösteren bir güç var.

Öte yandan bu gibi tartışmalarda hep şuna üzülürüm:
Kürtler tarihler boyunca hep kullanıldı. Orta doğudaki ülkeler kendi politikalarını güçlendirmek için kullandı. Ermenistan ASALA ile birlikte kullandı. İsrail kullanıyor. Kullan kullan kullan bitmiyor. Hayır akıllanmıyorlar da. Neyse ki bizimkiler öyle değil.

@Jose Chilavert
Daha iyisi olur muydu. Çok çok daha iyisi olurdu. 10 milyon mülteciye sahipken, günlerce defacto kalan Kuzey Suriye'de alacağını almalıydı. Misakı milli bunu emreder. Öyle emevi camisinde namaz kılmak derdimi çözmez. Ama bunu yapamadi.
Buraya katılamıycam tabi
Misak-ı milli toprak almayı emretmez referandum yapılsın der.
İnşallah "Emevî Camii'nde namaz kılacağız." deseydin tam olurdu şu yorum. asdsfgdd

@ala'turka gibi sen de ortaya yanaşıp ılımlaşmışsın hocam olmaz öyle. Forumda kan gövdeyi götürsün biraz yahu

Irak ve Suriye'deki Kürtler size niye dert oldu onu anlamadım
Onlar kendi topraklarında kendi yaşam mücadelelerini veriyorlar kime ne bundan

@Jose Chilavert canım benim. Senin bana tamamen katılman zaten bana hakaret olur :D

Irak ve Suriye'deki Kürtler size niye dert oldu onu anlamadım
Onlar kendi topraklarında kendi yaşam mücadelelerini veriyorlar kime ne bundan
Bize dert olmuyor ama rahat birakmayacaklar o yavrucaklari. Çok kullanışlı gerilla oldukları için her bir emperyal bir taraftan çekiyor çekecek.

Ekli dosyayı görüntüle kurt.mp4

sarmaşık filminde şöyle bir sahne var: izlediyseniz hatırlarsınız.

ismi bilinmeyen, hiç konuşmayan, ötekilerin "kürt" dediği karakter kayboluyor. yukarıdaki sahnede ismail karakteri, geminin deposunda kürdü arıyor. ikonik bir sahne. ismail muhafazakar kesimi; geminin deposu ise ülkenin bilinçaltını temsil ediyor: ülkenin bilinçaltında, kaybolan kürt kimliği aranıyor.

aslında ırak ve suriye'deki kürtlere en çok kendi ırkdaşlarının üzülmesi gerekiyor. orta doğu bataklığında yoğrulmuş hiçbir katı kuvvet, türkiye gibi bilinçaltında bir arayışa çıkmayacaktır. 80'li yılların Irak'ını, saddam'ı hatırlayın. abd/israil için kürtler artık kullanışlı bir enstrüman olmadıklarında, farklı bir gelecek beklemiyor onları.

Bilinmeyen , hiç konuşmaya hatta hiç var olmamış bir milleten ırktan niye bukadar korkuyorsunuz ki :)
aslında ırak ve suriye'deki kürtlere en çok kendi ırkdaşlarının üzülmesi gerekiyor.
Çok aradım üzülecek bir şey bulamadım karşıma özgürlükleri çıktı bu da beni yeterince mutlu etti
Screenshot_2025-06-25-14-58-08-627_com.android.chrome-edit.jpgScreenshot_2025-06-25-15-00-02-807_com.android.chrome-edit.jpg

Apo bunu yıllar önce söyledi zaten israil e güvenmiyorum diye bununla beraber PYD ninde israil kontrolü altında olduğunu belirtmişti. Bununla beraber
Bir alıntısını ilave edelim buraya

Ben engellemek için hazırım diyorum. Bunun teslimiyetle, güçsüzlükle ilgisi yok. Sonuçta diyelim ki biz devlet olma imkânı bulduk. Bu, Pirus Zaferi gibi olur. Bir puttur devlet, bütün Kürtleri de bu puta taptıracaklar. ‘Bak Apo haini devlet olmanın eşiğinde iken bizi devlet olmaktan alıkoyuyor.’ diyecekler. Başta Barzani der. Bu devrede.

“İkinci İsrail diyorlar ya, var zaten. Benimki değil, senin desteklediklerindir ikinci İsrail. Post-İsrail yani. Nedir? İsrail'i Ortadoğu'da stratejiyi kuran hegemon güç olarak inşa etmek istiyorlar. Netanyahu-Trump gidiş gelişleri bunun içindir. Beş aşamalı bir stratejidir. İlk üç aşama olarak Gazze, Lübnan, Suriye bitti. Geriye iki aşama, İran ve Türkiye kaldı. Bu stratejinin olmazsa olmazı Kürtlerdir.

Bununla beraber öcalan klandil in iran SDG nin israil in etkisinde olduğunu defalarca söyledi.

‘ÜLKEMİZ TÜRKİYE’ DİYORUZ’​

Öcalan, iki kez daha farklı konular üzerinde durup lafı tekrar ABD ve İsrail planlarına getiriyor: “Türkiye'deki barış gerçekleşmesi kesinlikle bölgeyi etkiler. Dünyaya da yansır. Biz bir ay çalışalım, İsrail'i de durdurabilirim, Gazze tipi çılgınlıklar yapmama konusunda. Kürt stratejisini engellersem İsrail imana gelir...

“Türkiye büyük bir demokratizasyon sürecine giriyor. Ancak çocuk olan bunu anlamaz. Stratejik üstünlük Türkiye'ye geçiyor. Stratejik üstünlüğü İsrail'e verelim mi, ne diyecek bu lafazan kalemşörler? Kürt gerçekliği kimle ilişki kurarsa, İsrail'le, İran'la, stratejik üstünlük ona geçer. ‘Ülkemiz Türkiye’ diyoruz, burayla hareket ediyoruz, e sen niye karşı çıkıyorsun? Ortadoğu'da sana stratejik üstünlük geliyor. Bunu hegemonya anlamında söylemiyorum, moral değerler açısından söylüyorum...

“Bu cumhuriyeti nasıl parçalarız, nasıl götürürüz gibi bir şeyim yok. Bu benim için anlamını yitirdi. Suriye'den beri yapmak istediğim, Cumhuriyeti bir muhataba dönüştürmek. Demokrasi olmadan laiklik de olmaz, hukuk da. Devletin güvenliği deniyor, devletin sağlam stratejisi olmadan nasıl güvenlik olacak?”

Ben isin "allah israili durduracak mi?" sindayim. Apo'nin killar kadayif olmus.
Duzlms essege donmus. Kul olmus yani yaksakta tutusmaz artik.

Geri