Ahahah kim ipler apoyu diyorum ben. Konuyla alakasız ama İran gibi kapalı bir rejimde bile bu kadar Mossad ajanı cirit atabiliyorken, Türkiye’yi düşünemiyorum. Olası İsrail saldırganlığında da endişe edilmesi gereken tek milletin Kürtler olmadığını düşünüyorum. Afganlar, Suriyeliler ve bazı muhalifler. Türkiye planı üzerine bugün yazı okudum. 2014 yılında deşifre edilen “Türkiye uranyum zenginleştiriyor” sızıntıları var alman istihbaratının. İran’dan sonra sıra Türkiye’de cümlesi sıradan dalga geçilecek bir cümle değil. Ha İsrail’in Güney sınırlarımızı içine alan bir toprak genişlemesi mümkün mü? Bilmiyorum. İstedikleri adamı nokta atışı vuracak istihbarat ağına sahipler. ( Gazze’de neden bunu yapmadıkları malumunuz ) Rejimi değiştirip kendi istedikleri adamı oturtup topraklarını işlemesi bile onlar için yeterli. Kendilerini tehdit eden iki ülke var Ortadoğu’da. İran ve Türkiye. Arap ülkeleri ile çok sıkılar, normalleşme sürecine bile girmişlerdi. Hal böyle olunca toprak genişletmek yerine kendi güvenliğini sağlamaları yeterli onlar için diye düşünüyorum.
Soruyu Kürtlere sormak lazım, olası bir İsrailin özerklik ya da bağımsız devlet vaadinde, Kürt vatandaşlar nasıl bir aksiyon alır?
@Kürt Kedisi
Düşünsene doğmadan önce milliyet seçme hakkı veriliyor ve sen kürtlüğü seçiyorsun.
Şunu biz yazsak ne föşikliğimiz ne ırkçılığımız kalırdı…