İsrail zulmüne dur demeli

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Çok değerli İngiltere’nin “halksız vatana, vatansız halkı yerleştirme” politikasıyla yola çıkarak Balfour Deklarasyonuyla kuruluşuna resmiyet kazandırdığı işgal devletinden bahsediyoruz. Halksız vatan diye bahsi geçen ülke Filistin, vatansız halk diye bahsettikleri ülke ise işgalci İsrail.. 48’de Filistin’e Nekbe’yi (büyük felaket) yaşatanlar bugün kendilerini Filistin topraklarının sahibi ilan etmekte ve bu minvalde düşünmeyen herkesi; çocuk kadın yaşlı genç demeksizin öldürmeyi kendine hak görmekte.. Elinde silahı dahi olmayan bir kadının silahlı askerlerce vurulacak kadar mert olmayan bir savaşın karesi bugün gördüklerimiz ve yarın göreceklerimiz.. Kirlenen dünya portresine; “ benim ne önemim var, ben söylesem ne değişecek” düşüncesiyle susmayı, konuşuyor olsada yiten candan yana konuşmamayı tercih eden, hislerini yitirmiş insanlar resmedilmekte .. Bugün tepkisizliğimizle harmanlayıp ördüğümüz duvarların enkazında insanlık son nefesini verecek .. Nasıl sosyal hayatımızda usulünce olmadığını düşündüğümüz durumlarda konuşma hakkımızı, "ben konuşsam ne olur" demeden kullanıyorsak, durum asla farklı değil.. Daha vahim, daha mühim, daha insani ve çok daha vicdanı.. Ortak paydada buluşmayı ayrılık görmediğimiz gün inanıyorum ki dünya çok daha yaşanılır bir yer olacak..

Bir arkadaş yorumunda, Pkk nın ülkemize olan yaklaşımıyla İsrail ‘in Filistin’e değil de Filistin ‘in İsrail’e olan yaklaşımını eşdeğer tutmuş. Bunu ancak akıl tutulması olarak addedebilirim. Ne Pkk Filistin kadar davasında haklı, ne de Filistin Pkk kadar alçak.. Eğer iki durum ilintilenecekse işgal devleti İsrail ile Türkiye Cumhuriyeti topraklarında kendine pay edinmek isteyen Pkk ilintilenebilir. Hem mantık hatası yapılmamış, hem de vicdani duygular es geçilmemiş olunur.

Bence de
'Aaa ne demeek' demek için bekliyorlar o kadar.
Kasaplik koyunlariyiz biz tatlim

Yelda hani desem ki benim Facebook hesabımı gördün ve öyle konuşuyorsun ama bunu yapmadığını biliyorum ancak aynı konuları ben öyle bir üslûp ile anlattım ki Facebook'ta öyle bir sitem öyle bir tutum sergiledi ki senin burada söylediklerin benim söylediklerimin daha kibarcası ama sana yerden göğe kadar katılıyorum ve hak veriyorum

Yıl 2020 yine aynı konu varmış gündemimde bugün o konular level atlamış. Ne bileyim, şimdi ne hissetmeliyim? Bu ileri görüşlü olmakla açıklanamaz değil mi? Adam olacak çocuk şeyinden belli olurmuş ya kakasından, malum adamlar bu kakayı tabaklarına yapmış Üstüne bir de tabaklarını sıyırıp yalayıp yutmuşlar değil mi?

Geri