İsrail zulmüne dur demeli

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Kesinlikle öyle bak konulara ne kadar hakimsin yani sonuçta ilk önce Önemli olan vatanımızın ekası yapacağımız İşler de ben kavramın çıkartıp Biz kavramını hayatımıza koymamız gerekiyor Haksız mıyım

Şöyle anlatayım konuyu Filistin üzerinden açtım ki olan olayların karşısında ne kadar sessiz kaldığımızı iyi görebilmemiz için bu kadar sessiz kalmamızın kurucu değerlerimizin ruhuna aykırı olduğunu Bilmemiz gerekiyor

Olaya rrsmi tatih bağlamından bakıyorsunuz...
Dolayısı ile yanlış bana göre...
Kurucu ilkeleri ilk meclis oturumlarına bakarak çok net görebilirsiniz...
Kolay gelsin..

Bugün avrasyacılık olarak bahsettiğiniz olay Şunun farkında değilsiniz Belki de ama tüm dünyanın gözünü diktiği coğrafyalardaki soydaşlarımız ile bir araya gelmek üstünden geçiyor bugün Batı delilimiz ülkelerin yaptığı Christian birliğine hiçbir şey denilmiyor da bizim müslüman-türk anlayışımız neden yine arka planı itiliyor

Kurucu ilkelerimiz ve değerlerimiz apaçık ortada Yani kısacası şöyle diyor her şey Türk milleti için Türk milletine göre Türk milletinin yararları diye özet geçebiliriz Bugün en basitinden savunulan tezler bile Türk milletinin faydasına değil

Hahahha
Abi beka beka diye diye kerbelaya döndü ülke.
Ben çalışıyorum.
Ben üretiyorum
Ben inovasyon yaratıyorum
Katmadeger kazandırıyorum
Ben vergi veriyorum
Kan ve ter dokuyorum.

Ama sen (burada kişisel değil bu "sen" kelimesi) bana terörist diyeceksin ve tüm emegimi vakıf adı altinda cemaatlere ve saksocularina aktaracaksin.

Beni yasatmamak için işime aşima el koyacak, yavrularimi ruhban okuluna gitmeye zorlayacaksin

20 yil yalvardım "bak yapma etme yolun yol değil" dedim.

Sen ne yaptın?

Şoföru vekil basketçiyi danışman yaptin.

Har vurdun harman savurdun

Sandıktan çıkana saygi duymadın masayı devirdin

Derdimi anlatacağım kadıyla çay topladin sırf ben ot toplayayim diye.

Eeee? Ne oldu da şimdi "gelin canlar bir olalım" noktasına geldik?

Yoo dostum Yo...

Çocuk gibi "kandırılan" adamlara güvenemem ben

Biz İsrail'e Filistinlileri katletmeyin diyoruz onlar bize güvenliğimiz için diyorlar
Onlar bize Kürtleri katletmeyin diyorlar biz onlara güvenliğimiz için diyoruz..
Biz onalara Arap soykırımı yaptınız diyoruz.
Onlar bize Ermenileri katlettiniz diyorlar..

Baktığın yere göre değişiyor işte.. :)

Burada esas sorun şu İsrail'e karşı gösterdiğin tepkiyi kendi ülkende dahil tüm ülkelere gösterebilecek misin gösteremeyecek misin?
Gösteremeyeceksen duyar kasmanın bir anlamı yok.. Sen nasıl ülkenin güvenliğini sağlıyorsan onlarda sağlıyor..

Yöntemleri biraz sert olabilir, ama onlarda aynı bahaneden "güvenlik" 'ten besleniyorlar..

Önce ilk soru soran arkadaşa cevap vereyim Yaptığın hatanın ne biliyor musun Ortada bir sorun varsa sorunları dile getirerek sorun asla çözülmez bu psikolojik bir gerçektir Her zaman kötü odaklanan birbirinden iyi bir şey çıkmasını bekleyemezsin O halde olanları değil olması gerekecek leri düşünmen gerekiyor ülkem için ne yapabilirim kendi başına ne yapabilirsin bunu biliyor musun Bir şeye kötü O kötü bu kötü şu kötü demek de asla kötü olduğunu düşündüğü şey düzelmez kötü ise niçin kötü olduğunu daha iyisi ne olduğunu nasıl yapıldığını bilmen gerekiyor o zaman senin dediğini hak verebilirim ve önerdiğin yolda ilerleyebilirim ama sonuçta ilerlerim sadece kötü Demek ki hiçbir şey elde edemezsin bunu bir düşün istersen daha sonra ikinci arkadaşa geleyim arkadaşım güvenlik meselesi her ülkenin başlıca sorunu Ama bugün bana kimse şunu diyemez Türk milleti ya da Türkler şu milleti soykırım yaptı öldürdüğü sürgün yaptı diyemez bunu tarihi tüm gerçeklerle belgeler ile ispatlama şansımız var şansım var bugün Türk milletini çeşitli iftiralarla suçlu yanlarında bunu ortaya koyduğumuz da yani tarihi vesikaları çıkaralım tarihçilerin gelirsin dediğimizde sus pus olduklarını sen de iyi biliyorsun Ayrıca o bahsettiğin Kürt dedin insanları ben ayrı Biz millet olarak görmüyorum göremeyiz de kimse göremez Onlar da bu ülkenin kurucu değerlerinden bizim aramızda öyle bir sorun yok Bunun müsebbipleri elbette velidir bunu herkes biliyor Şimdi sende sadece realist düşünceyi ifade ettiğini düşünerek hangi unsurlara kapak açtığını düşünmen gerekiyor Bunlar tehlikeli yol kardeşim dikkat etmek lazım

Actually it was obvious from the beginning but I still wanted to give it a chance. But it's not working. The man you know, Facebook uncle :))

Bu yazdığın mesaj bana gelmedi değil mi yani benim için değil sanırım kusura bakma bu sayfada yeniyim ya anlamıyorum

öncelikle tayyipçiğimin saygı değer oğluşunun gemilerinin israil'e ait limanlara balta atmasına dur demeliyiz !

Bi Filistin davamız vardı, Suriyeliler yüzünden o da öldü, bitti artık bitti Allah rahmet eylesin

Tamam şimdi ben gideyim Taksim meydanında İsrail bayrağı yakayım, İsrail şaşırma sabrımızı taşırma diye bağırayım ve İsrail Konsolosluğu önünde eylem yapayım. Hatta daha da ileri gidip Coca Cola yerine Cola Turka içeyim. Yıllardır bu yapılıyor, ne değişti? İsrail’in Filistin Halkına olan tutumu değişti mi? Hayır. Demek ki çözüm bu değil.

Filistin bu duruma nasıl düştü, neden düştü? Binlerce masum insan katledildi. Daha fazla masum insanın katedilmesini önlemek için masaya oturman şart demek ki. İnsanların ölmesini istemiyorsan güçlü olan devletin çizdiği sınırları kabul edeceksin. Uluslararası arenada hiç bir devletten beklediğin desteği göremiyorsun işte. Türkiye yalandan bazen ses çıkarıyor ama arka planda İsrail ile askeri işbirlikleri devam ediyor. Sesini duyurmak istiyorsan güçlü devlet olacaksın. Güçlü devlet olabilmek için üreteceksin, çalışacaksın.

Sokak ağzıyla politika yaparak bu işler yürümüyor işte. Önce bunu kavramak lazım. Devlet olarak sadece konuşuyoruz. İcraat yok. Halk olarak da öyle. Ortadoğu’da civciv gtü kadar ülke, tüm Ortadoğu’ya rest çekebiliyor. Bunu nasıl başarıyorlar onu sorgulamak lazım.

Son düzenleme:
Koca bir cografyanin icinde kucucuk bir devlet, yaptigi haydutlugun haddi hesabi yok, degil mi?

Kendilerini savunmaktan aciz birbirine girmis bir dolu devletcik baslarindaki ailelerin bagimsiz polita izlemesi zaten imkansiz. Hepsine kukla rejimler koyulmus bir asirdir istedikleri gibi oynatiyorlar.

Bu adamlar Dunya’da ki para politikalarina yon verdigi surece, Dolar ve sterlini devletlerin merkez bankasi degil bir yahudi ailesi basmaya devam ettigi muddetce maalesef bu devletcigin yaptigi hersey yanina kar kalacaktir.

İsrail'e ben mi dur diyeceğim? diyeyim o halde, israil dur!

Şaka gibi ya, fıkra gibi insanlarsınız.

İsrailoğullarına sor: Biz onlara ne kadar açık âyetler vermiştik. Fakat Allah'ın nimetini her kim kendisine geldikten sonra değiştirirse, şüphe yok ki, Allah'ın azabı çok şiddetlidir.

Geri