IsmailAga Cemaatin'den

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O yazıyı okuyup bunu anlamak güç olsa gerek.

Hz. Muhammed'in (sav) ifadesinde öyle bir anlam yok sizin kendi fikriniz İslam olmuyor maalesef (çok şükür mü demeliyim yoksa :) )

Bir kere uğraşmanız gerek gibi bir ifadeyi verecek cümle yok. Diyor ki efendimiz, eğer benim yanımda olduğunuz gibi olsanız, sokakta melekler sizin el sıkışırdı-tokalaşırdı. Yani onun yanında olmak normal halden kat kat üstün, şimdi anlayabildin zannederim ?
Oooo Pirim hoş gelmişsin!
Graham Fuller Usta'ya selamlarımı ilettin mi?
Kendisini çok severim!

Muârız

Kardeş tefsir nedir?

Yazıyı okuma zahmetinden bahsettin, okudum fakat sen okumamış gibisin. Devamında geçen ifade şu: Lakin ey Hanzala! Bir müddet öyle, bir müddet de böyle.” Üç defa böyle buyurdular.

Anlayacağını umarım.

Ben bu hadis-i şerifi sen yazıdan görmeden önce sayısız okumuşumdur haliyle senden iyi biliyorum devamını merak etme :)

Hanzala (r.a)'ın Resulullah'ın yanındaki halden çıkması halinden bahsediyor efendimiz bir müddet öyle bir müddet böyle derken. Hem dünya hem ahiret işleriyle uğraşmanız gerek gibi bir şey yok :)

Bak hadisin şerhi böyle:
Bazen benim yanımdaki gibi bir halde bulunursunuz, bazen bulunmazsınız (bu da beşeriyet icabıdır). Zaten hep benim yanımda gibi olsanız meleklerle el sıkışacak kadar yüksek derecede olurdunuz.

Jose Chilavert

Kimseyi incitmek amaç olamaz. Bu insanlara inananların eylem sahaları ve güçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı salık veririm. Tepkisel inançsızların doğmasına ve sayılarının her geçen gün artmasına sebeptir kendileri. Müslümanım demek de bu anlamda yetersizdir. Gizli ateistler üzerine yapılmış araştırmalara da göz atmalısınız.

Bu insanların kendine göre bir gücü ve bir hedef kitlesi var, bunu biliyorum, farkındayım ve hemfikirim. Yalnız, bir inanca ait olabilecek unsurları anlayabilmek için her daim kutsal kitaba ve destekleyici hadislere gerek duymuyoruz. Yani örneğin; hırsızlığın yanlış olduğunu biliyoruz, yapmıyoruz. "Acaba günah mıdır?" diyerek bir kaynağa bakmıyoruz. Yani Allah/Tanrı bize birer akıl vermiş veya Bing Bang'ta tesadüfen oluşmuş olan beynimiz bunu anlayabilmeye yeterli durumda.

O yüzden sorun garip geldi bana."Videodaki kişinin söylediklerinin kanıtı nedir?" diyorsun. Üstelik bunun bir uydurma olduğunu biliyorsun.

Ayrıca inanıyor gibi yapıp ateist olan gizli ateistler, İslam inancında münafık olarak geçer. Bu terimiyle yayınlanan kaynaklar için gerekli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum ben.

''Çağdaş yobaz''
Bu yeni çıktı galiba!

Yobazların sadece dini kullanan kişiler olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun. Bunun entellektüeli de var, çağdaşı da var. Yobaz demek sadece İslam inancını abartmak, buna inanmak ve başka olgulara kulaklarını kapatmak manasına gelmez.

Yobaz dediğin kişi, genel anlamda herhangi bir inanca veya bir düşünceye körü körüne bağlı olan kişiye denir.

Yani kısacası, bütün görüşlere kapalı olan, başına buyruk, kendi bildiğini doğru zanneden kişilere de yobaz denilebilir.

@Muârız

Kardeş tefsir nedir?

Yazıyı okuma zahmetinden bahsettin, okudum fakat sen okumamış gibisin. Devamında geçen ifade şu: Lakin ey Hanzala! Bir müddet öyle, bir müddet de böyle.” Üç defa böyle buyurdular.

Anlayacağını umarım.

@Jose Chilavert

Kimseyi incitmek amaç olamaz. Bu insanlara inananların eylem sahaları ve güçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı salık veririm. Tepkisel inançsızların doğmasına ve sayılarının her geçen gün artmasına sebeptir kendileri. Müslümanım demek de bu anlamda yetersizdir. Gizli ateistler üzerine yapılmış araştırmalara da göz atmalısınız.

@ForseTi

Doğruyu zihinde yapılandırdınız lakin yanlıştan bahsetmediniz. Öğrenci yanlışı gördüğünde, öğrendiği doğrularla bağdaştıramadı ama yanlış olduğundan da bihaber. O bilgiyi ne yapar?

Mevcut şemaları yeni bilgiye uyarlayıp öğrenmiş olduğu doğruları yanlışa çevirebilir. Bilgiyi geçici hafızadan kalıcıya almadan unutabilir veya yeni bilgiyi mevcut şemalara uydurabilir.

Kitlenin içinde bu durumu analiz ettiğinizde doğruyla özdeşleşmiş yanlışı yıkmaktaki müşküllüğü göreceksiniz.

Doğrularla birlikte sanrıları dile getirmek gerektiğini düşünürüm. Nitekim Kur'an-ı Kerim dahi, mümin olmanın yolları yanında müşrik marifetlerinden, yaptıklarından, taptıklarından bahseder.

ben yanlış olan şeyleri de her zaman söylerim yorumlarımda da belirttim zaten
ama çözüm yollarını insanalra vermeden sadece eleştiriler yaparak ilerlerseniz zihinde tamamı yanlıştır olgusu olmaya başlar inancını kaybedenlerin bir çoğu böyledir

düşünün din konusunda birisi iyiyi gösterin deyeceksiniz benim dememle öğrenilmez diyecek ama işin kötüsünü gösterdiğinde bunlar yanlıştır diyecek doğrusunu anlatamadığın bir şeyin yanlışını ortaya koyarsan lafına ne kadar hürmet görürsün

Bu videoyu uzun zaman önce izlemiştim .. TAM ANLAMIYLA BURADA YAPILAN MÜŞRİKLİKTİR ..
Bir arkadaşta videoda ki müşrikliği savunmak adına bir başka müşriğin yazısını paylaşmış okudum ve güldüm .. Neredeyse peygamber efendimizle bu tür müşrikleri bir tutmaya çalışmışlar :)

Sorum şu ; ALLAH'IN KİTABINDA ALLAH'IN HUZURUNDA OLMAKTAN DAHA BÜYÜK SEVAP KAZANDIRAN İBADET HANGİ AYETTE YAZIYOR ?

Buna cevap verebiliyorsanız verin yoksa susun ..

Yobazların sadece dini kullanan kişiler olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun. Bunun entellektüeli de var, çağdaşı da var. Yobaz demek sadece İslam inancını abartmak, buna inanmak ve başka olgulara kulaklarını kapatmak manasına gelmez.

Yobaz dediğin kişi, genel anlamda herhangi bir inanca veya bir düşünceye körü körüne bağlı olan kişiye denir.

Yani kısacası, bütün görüşlere kapalı olan, başına buyruk, kendi bildiğini doğru zanneden kişilere de yobaz denilebilir.

Yobaz'ı anladık tamam! çağdaş bir insanın nasıl yobaz olabileceğini pek anlayamadım. Adı üzerinde Çağın gerektirdiği donanımlara sahip aklı ve bilimi rehber etmiş insan..
Böyle bir insanı nasıl yobaz yaptınız onu çözemedim. Yoksa size de George Soros'un sihirli değneği mi değdi?

Peygamberimiz (s.a.v):

“Her kim bir adama: Ey kafir veya Allah’ın düşmanı der de o adam dediği gibi değilse, o sözler bunları söyleyene döner.”

Sadaka resulullah

Merhaba Gencler

Butun Cemaat ve Tarıkat Hocalarının canı cehenneme Sıze bızey olmasın ..
kendı ılmınızı Bılımınızı Dininizi , Kendı aklınız ve vıcdanınızdan daha guzel ogretecek ve yol gosterecek kımse yoktur ..
Bosverın Tartısmaları ,
Keza Bılenınızde bılmeyenınızde sacmalıyorsunuz ..
Gunaha Gırmekten baska bırsey yapmıyorsunuz ..

Peygamberimiz (s.a.v):

“Her kim bir adama: Ey kafir veya Allah’ın düşmanı der de o adam dediği gibi değilse, o sözler bunları söyleyene döner.”

Sadaka resulullah

Aynı zamanda her kim efendimizin söylemediği bir sözü söylediğini iddia ederse yaratılmışların tüm laneti de onun üzerinedir .. ALLAH ile kulları arasına aracılar koyanlar ve bunda haddi aşanlar müşriktir .. Sen bunu bırak da göster bana HANGİ AYETTE YAZIYOR MAHMUD EFENDİNİN KARŞISINDA DURMANIN 150 YILLIK İBADETTEN FAZİLETLİ OLDUĞU ?

Aynı zamanda her kim efendimizin söylemediği bir sözü söylediğini iddia ederse yaratılmışların tüm laneti de onun üzerinedir .. ALLAH ile kulları arasına aracılar koyanlar ve bunda haddi aşanlar müşriktir .. Sen bunu bırak da göster bana HANGİ AYETTE YAZIYOR MAHMUD EFENDİNİN KARŞISINDA DURMANIN 150 YILLIK İBADETTEN FAZİLETLİ OLDUĞU ?

Sahih hadisi sahih hadisle çürütmeye çalışmanı izlemek gayet zevkli :)

Yobaz'ı anladık tamam! çağdaş bir insanın nasıl yobaz olabileceğini pek anlayamadım. Adı üzerinde Çağın gerektirdiği donanımlara sahip aklı ve bilimi rehber etmiş insan..
Böyle bir insanı nasıl yobaz yaptınız onu çözemedim. Yoksa size de George Soros'un sihirli değneği mi değdi?

Çağdaşlık, günümüzde kullanılan anlamıyla beni en çok güldüren kelimelerdendir zaten.
Mesela başörtü takarsan gericisindir, ama fönlü saçlar ve mini eteklerle çağdaşsındır.
Kara çarşafla gericisindir, mayo ile Taksim Meydanı'nda dans edersen çağdaşsındır.

Yani günümüzde kullanılan çağdaşlıkla, asıl çağdaşlık zaten bir değil. Bir olduğunu kimse de iddia edemez. Eden varsa, çıksın gelsin.

Bir tane sokak röportaj var, bulman hiç zor olmaz.
"Türbanın bir çok yerde serbest bırakılmasına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna verilen cevaplar şöyle:

"Başörtüsü geriye gitmektir. Geriye gidiyoruz. Bizi sömürmeye ve kullanmaya başlayacaklar. Bizi de gerileştirecekler."
"Yakında İran gibi olacağız."
"Türkiye gitgide muhafazakarlaşıyor."
"Neden örtünerek dolaşıyorlar, açılsınlar."
"Yapmak istedikleri tek şey Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yok etmeye çalışmak."
"Laikliği bitirmek istiyorlar."
"İyi olmadı."
"Kötü oldu."
"Bu böyle kalmayacak."

Bak bu düşünceler çağdaş yobazlık işte.
Çağdaş olduğunu iddia edip, bir topluluğun kutsal olarak gördüğü şeye pis ağızlarıyla saldırmaktır. Her görüşe saygı duymamaktır.

Evvela yanlışını düzelt sonra karşı taraftan beklersin bir şeyler. Daha öğreneceğin şeyler var, hepsi yavaş yavaş :)

Merhaba Gencler

Butun Cemaat ve Tarıkat Hocalarının canı cehenneme Sıze bızey olmasın ..
kendı ılmınızı Bılımınızı Dininizi , Kendı aklınız ve vıcdanınızdan daha guzel ogretecek ve yol gosterecek kımse yoktur ..
Bosverın Tartısmaları ,
Keza Bılenınızde bılmeyenınızde sacmalıyorsunuz ..
Gunaha Gırmekten baska bırsey yapmıyorsunuz ..

Az ötede vakit geçir. Bilgi ve fikir sunan insanların arasına tüm yeaa tavrınla komut verme gayretin anlamsız. Tartışmak için buradayız, boşverin tartışmayı önerisi alıyoruz.

Beyler forum oyunlarında birbirimizi yalamaya gidiyoruz.

Vibratör rengi sorsak daha eğlenceli bireyler olabilirdik.

Lütfen Tanrım, elinize ne geçiyor minvalinde bir şeyler yazılmasın.

Çağdaşlık, günümüzde kullanılan anlamıyla beni en çok güldüren kelimelerdendir zaten.
Mesela başörtü takarsan gericisindir, ama fönlü saçlar ve mini eteklerle çağdaşsındır.
Kara çarşafla gericisindir, mayo ile Taksim Meydanı'nda dans edersen çağdaşsındır.

Yani günümüzde kullanılan çağdaşlıkla, asıl çağdaşlık zaten bir değil. Bir olduğunu kimse de iddia edemez. Eden varsa, çıksın gelsin.

Bir tane sokak röportaj var, bulman hiç zor olmaz.
"Türbanın bir çok yerde serbest bırakılmasına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna verilen cevaplar şöyle:

"Başörtüsü geriye gitmektir. Geriye gidiyoruz. Bizi sömürmeye ve kullanmaya başlayacaklar. Bizi de gerileştirecekler."
"Yakında İran gibi olacağız."
"Türkiye gitgide muhafazakarlaşıyor."
"Neden örtünerek dolaşıyorlar, açılsınlar."
"Yapmak istedikleri tek şey Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yok etmeye çalışmak."
"Laikliği bitirmek istiyorlar."
"İyi olmadı."
"Kötü oldu."
"Bu böyle kalmayacak."

Bak bu düşünceler çağdaş yobazlık işte.
Çağdaş olduğunu iddia edip, bir topluluğun kutsal olarak gördüğü şeye pis ağızlarıyla saldırmaktır. Her görüşe saygı duymamaktır.
Çağdaşlık çağın gereğini yapmak bilimde teknikte ilerlemek, aklı işleterek bu ilerlemeyi insanların eşit kullanımına sunmak, insanları bir arada tutan değerlere sahip çıkmaktır.
Siz ise ''çağdaş yobaz'' diyerek adeta Emperyal çetelerin toplumumuzu parçalama girişimlerine destek vermektesiniz.
''Farlılıklarla bir arada yaşama'' gibi bir sihirli kelimenin ardından sürüklenen sürüler konvoyuna bir de ''Çağdaş yobaz'' diyerek toplumumuzun çimentosu olan ilerici insanlarını katarak karalıyorsunuz.
Yazık!.....

Şu kapağı da iliştireyim ..

[YOUTUBE]s7eXpDI-jR0[/YOUTUBE]

Çağdaşlık çağın gereğini yapmak bilimde teknikte ilerlemek, aklı işleterek bu ilerlemeyi insanların eşit kullanımına sunmak, insanları bir arada tutan değerlere sahip çıkmaktır.
Siz ise ''çağdaş yobaz'' diyerek adeta Emperyal çetelerin toplumumuzu parçalama girişimlerine destek vermektesiniz.
''Farlılıklarla bir arada yaşama'' gibi bir sihirli kelimenin ardından sürüklenen sürüler konvoyuna bir de ''Çağdaş yobaz'' diyerek toplumumuzun çimentosu olan ilerici insanlarımızı katarak karalıyorsunuz.
Yazık!.....

Evet. İlk cümle güzel. En azından gerçek çağdaşlığı biliyormuşsun.
"Çağdaş yobaz" kelime grubu tıpkı "Gerici yobaz" kelime grubu gibi ironiktir aslında.
Çünkü bu kelime gruplarındaki "çağdaş" ve "gericiler" diye gösterilen kişiler ve topluluklar, aslında ne çağdaştır ne de gerici.

Ben de zaten bunu anlatmaya çalışıyorum.

Gericilik bir türbanla, kara çarşafla olmaz. Bu nedenle cumhuriyet döneminde getirilen yenilikler arasında bulunan kılık ve kıyafetle ilgili yenilikleri, dünyanın en saçma yenilikleri (?) olarak görüyorum. He "Mustafa Kemal Atatürk yaptıysa doğrudur." gibi saçma bir düşünce içine de hiç giremeyceğim. Benim için son derece zeki bir başkomutandır. Ama yanlışı yok diyemem.

Daha önce de söyledim. Ben ilköğretimdeyken Hayat Bilgisi kitabımda yazılan "Cumhuriyet kuruldu; gerici çarşaflar kaldırıldı ve yerine çağdaş kıyafetler getirildi." cümlesini doğru bulmuyorum.

Neye göre gerici, neye göre çağdaş?

Çağdaşlık, çağın koşullarına uymaktır. Anlayışına uymaktır. Gelişmektir. Uygarlıktır.

Peki sorarım; uygarlığın, gelişmenin temeli kılık kıyafet midir? Değildir.

İlerici insanlar şu aşağıdaki insansılarsa, ben almayayım. Gerici kalsam daha iyi.

[YOUTUBE]66BU9nHAx3E[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Rc4M5e1FVyg[/YOUTUBE]​

Bak Yabani arkadaşımız gibi kötü olan şeyleri insanlara duyurma çabasında olan arkadaşlarımız, böyle şeyler göstermezler. Kıymetimi bil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri