IsmailAga Cemaatin'den

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
galyan degil millet sacmaligi gorsun ve ona biat edenler nasil sirk kostugunu anlasin diye zamanimi ayirdim lakin sana degil bundan sonra okuyacaklara cevap olsun diye

Evet okumadığın belli yazıyı. Siz böyle devam okumaya ihtiyacınız yok zaten :)

arkadaşlar boşuna tartışıyosunuz dinler baş belasıdır baş belası hepsi yok edilmelidir

galyan degil millet sacmaligi gorsun ve ona biat edenler nasil sirk kostugunu anlasin diye zamanimi ayirdim lakin sana degil bundan sonra okuyacaklara cevap olsun diye

Bir kere de, böyle yanlış şeyleri paylaşmak yerine, doğrusunu paylaşıp "Bakın bu konu böyle olmalı." desen, samimiyetine inanacağım da, din düşmanı olduğunu bu forumda bilmeyen kalmadı sanırım.

yabani din düşmanı mısın? öyleysen kanki olabiliriz arkandayımm devam videolara:dd

Ben din düşmanı değil din tüccarların düşmanıyım 7 defa hacca gittim aha dayıya sor..

Ben din düşmanı değil din tüccarların düşmanıyım 7 defa hacca gittim aha dayıya sor..

Dayıya sordum. Senin için şubuo dedi. Ben de onun yalancısıyım. Bir kere de insanlara yararlı konuların olmamış. Bu nedenle forumda en çok iletisi silinen üyeymişsin.

Aidiyetin en büyük sakıncası budur. Hata mensup olduğunuz taraftaysa, kutsiyet atfedilmişse, karşı çıkamazsınız.

Hiçbir birincil kaynak sunulamamış. Mevlana toplumda belli bir saygınlığa sahip olabilir lakin dini anlaşmazlıklarda belirleyici olamaz.

Hz.Muhammed'in ifadesinde, yanımda olmanız evla ama dünya ile uğraşmanız da gerek anlamı var.

Videoda geçen 150 yıllık garantörlüğün kaynağı neresi?

Muârız

Aidiyetin en büyük sakıncası budur. Hata mensup olduğunuz taraftaysa, kutsiyet atfedilmişse, karşı çıkamazsınız.

Hiçbir birincil kaynak sunulamamış. Mevlana toplumda belli bir saygınlığa sahip olabilir lakin dini anlaşmazlıklarda belirleyici olamaz.

Hz.Muhammed'in ifadesinde, yanımda olmanız evla ama dünya ile uğraşmanız da gerek anlamı var.

Muârız

O yazıyı okuyup bunu anlamak güç olsa gerek.

Hz. Muhammed'in (sav) ifadesinde öyle bir anlam yok sizin kendi fikriniz İslam olmuyor maalesef (çok şükür mü demeliyim yoksa :) )

Bir kere uğraşmanız gerek gibi bir ifadeyi verecek cümle yok. Diyor ki efendimiz, eğer benim yanımda olduğunuz gibi olsanız, sokakta melekler sizin el sıkışırdı-tokalaşırdı. Yani onun yanında olmak normal halden kat kat üstün, şimdi anlayabildin zannederim ?

Muârız

Günümüz tarikatların durumu bu işte. O yüzden her zaman dediğim gibi, bir insanın dini yaşamını sürdürmek için herhangi bir topluluğa, herhangibir tarikata veya cemiyete ihtiyacı yoktur.

Kaynak vs zaten yok. Çünkü videoda bahsedilen 150 yıllık garantörlüğün aslı yok. Öyle bir şey yok.

Şimdi bir arkadaşımız da kalkmış bu konuyu açıyor ve "Gerçekleri görmeniz için bu konuyu açtım." diyor. Zaten bu forumda bu tarz tarikatlara ve verdiği garantörlüklere inanan insanların çoğunluğu da %90'ı filan buluyor ki Yabani arkadaşımız da kendi aklınca insanları doğru yola çağırıyor.

Muârız'ı verdiğiniz cevap hakkını çaldım, kusura bakmayın.

Ama bu tarz konuların zararlı olduğunu hali hazırda bilen kişilere, sanki bu insanlara destek veriyormuş gibi davranarak, "Bakın din tüccarları neler yapıyor." gibi hedef gösteren mesajlar, gerçekten kendi dinini en iyi şekilde yaşamaya çalışan insanları incitiyor.

Örneğin Phoibos nickli arkadaşımızın mesajı da aynı şeyi algılatıyor bana. "Videoda geçen 150 yıllık garantörlüğün kaynağı neresi?" sorusunu gerçekten ciddi manada mı sordunuz siz?

adam seyhini ilah gibi anlatiyor bunu paylasmak kimi rahatsiz ediyor insanlar gercek yuzlerini gorsun biraz konularim bazi sahislarin kemigine dayaniyor ondan olmali yoksa burda iftira atmiyoruz videodan oturu herkes tartisabilir normal bir sekilde

adam seyhini ilah gibi anlatiyor bunu paylasmak kimi rahatsiz ediyor insanlar gercek yuzlerini gorsun biraz konularim bazi sahislarin kemigine dayaniyor ondan olmali yoksa burda iftira atmiyoruz videodan oturu herkes tartisabilir normal bir sekilde

Sen bunu paylaştığına görei burada bunlara inanan kişiler görmüş olmalısın değil mi?
Bu arada bu adama veya bu adamlara inanan birini mi gördün? Kime anlatıyorsun?

Gerçek yüzlerini görecekmişiz. Bir tek sen görüyorsun değil mi?
Senin yaptığın şeyi sakıncalı bulmuyorum. Yaptığın şeydeki amacı sakıncalı buluyorum.

Senin amacın hurafe olan inançları, sanki İslam diniymiş gibi yayınlamak ve İslam dinini kötü göstermek.

Anladın mı? Geçti mi filtreden?

@Jose Chilavert kardeşim bu ülkenin en kan ağlayan yaralarından biri muhalefet olduğumuz şeylere hiç bir şekilde çözüm bulamıyor ve kaçıyor olmamız Yabani arkadaşımızda işin bencesinden yakalayıp bu yobazları görün diyor ama aslında dinimiz şöyle bir dindir diye iyi olan tek bir nokta harcadığını görmedim sonradan da din düşmanı değilim maksat göstrmek diyor

@Yabani eğer bir din düşmanı değilsen kötü şeyleri gösterip eleştirmek bunlar yobazdır diyeceğine dinin gerçek manada ne olduğunu işin dolu torafından gösterirsin boş tarafındandan değil

çözümleme yok yaraya merhem olmak yok insanlara güzel bir İslam aşılamak yok ama bunlar bunlar yobazdır bu şekilde mi doğrualr anlatılır ?

bir öğretmen olsan bir çocuğa bir şey öğretirken önce sopayla dövüp sonra hadi bakalım şimdi öğrenin demeye benziyor senin yaptığın

bu adamalrın yaptıklarını asla savunmuyorum ama senin yaptığın kışkırtıcı şekillerde din üzerine konuşmanıda doğru bulmuyorum hiç samimi gelmiyor insanlar böyle düşünüyorsa sende bir tavrına bakmalısın

@Jose Chilavert kardeşim bu ülkenin en kan ağlayan yaralarından biri muhalefet olduğumuz şeylere hiç bir şekilde çözüm bulamıyor ve kaçıyor olmamız Yabani arkadaşımızda işin bencesinden yakalayıp bu yobazları görün diyor ama aslında dinimiz şöyle bir dindir diye iyi olan tek bir nokta harcadığını görmedim sonradan da din düşmanı değilim maksat göstrmek diyor

@Yabani eğer bir din düşmanı değilsen kötü şeyleri gösterip eleştirmek bunlar yobazdır diyeceğine dinin gerçek manada ne olduğunu işin dolu torafından gösterirsin boş tarafındandan değil

çözümleme yok yaraya merhem olmak yok insanlara güzel bir İslam aşılamak yok ama bunlar bunlar yobazdır bu şekilde mi doğrualr anlatılır ?

bir öğretmen olsan bir çocuğa bir şey öğretirken önce sopayla dövüp sonra hadi bakalım şimdi öğrenin demeye benziyor senin yaptığın

ben onlari yobaz olarak gostermiyorum cemaatlerin insanlara ogrettigi yanlislari ve yetistirdikleri tiplerin ne kadar tehlikeli oldugunu gosteriyorum benim dememle din ogrenilmez akli basinda olan herkes allah ile arasina refakatcileri seyhleri bilmem neleri koymaz kendisi ogrenir iyiyi dogruyu yanlisi bu kesimler bir tek kendini temiz musluman olarak biliyor geride kalan kisilere murted musrik hatta kafir olarak tanimliyor paylasimlarim genelikle islama zarar veren ve insanlari somuren dini ideolojilere karsidir.

ben onlari yobaz olarak gostermiyorum cemaatlerin insanlara ogrettigi yanlislari ve yetistirdikleri tiplerin ne kadar tehlikeli oldugunu gosteriyorum benim dememle din ogrenilmez akli basinda olan herkes allah ile arasina refakatcileri seyhleri bilmem neleri koymaz kendisi ogrenir iyiyi dogruyu yanlisi bu kesimler bir tek kendini temiz musluman olarak biliyor geride kalan kisilere murted musrik hatta kafir olarak tanimliyor paylasimlarim genelikle islama zarar veren ve insanlari somuren dini ideolojilere karsidir.

benin dememle din öğrenilmez derken

nasıl böyle konular açıp yol gösterici olduğunu sanarsın bu sence biraz çelişkili değil mi ?

kötüler bunlar diye senden öğreneceğiz ama dini benim dememle öğrenilmez diyorsun bunun tutarlı bir yanı yok bırakta iyiyi kötüyü insanlar kendi gözleriyle görsün o halde!

bende bunlara karşı biriyim kula kul olmak doğru değildir elbette feyz alacağın ilham alacağın şeyler vardır misal herkes şiir yazabilir ama herkes Yahya Kemal olamaz onun gibi şair olamaz sen elbette sıradan birinin şiirini okuyacağına kalkar Yahya Kemali tercih edersin bunda kötü yan yok ama tamamen kula kul olma olayına giderse bu saçma bir şeydir insan elbette Allah ile arasına birini sokmamalıdır

Sen bunu paylaştığına görei burada bunlara inanan kişiler görmüş olmalısın değil mi?
Bu arada bu adama veya bu adamlara inanan birini mi gördün? Kime anlatıyorsun?

Gerçek yüzlerini görecekmişiz. Bir tek sen görüyorsun değil mi?
Senin yaptığın şeyi sakıncalı bulmuyorum. Yaptığın şeydeki amacı sakıncalı buluyorum.

Senin amacın hurafe olan inançları, sanki İslam diniymiş gibi yayınlamak ve İslam dinini kötü göstermek.

Anladın mı? Geçti mi filtreden?
Birisi zıpladı hemen ardından siz zıpladınız bu yetmez mi?

Muârız

Kardeş tefsir nedir?

Yazıyı okuma zahmetinden bahsettin, okudum fakat sen okumamış gibisin. Devamında geçen ifade şu: Lakin ey Hanzala! Bir müddet öyle, bir müddet de böyle.” Üç defa böyle buyurdular.

Anlayacağını umarım.

Jose Chilavert

Kimseyi incitmek amaç olamaz. Bu insanlara inananların eylem sahaları ve güçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı salık veririm. Tepkisel inançsızların doğmasına ve sayılarının her geçen gün artmasına sebeptir kendileri. Müslümanım demek de bu anlamda yetersizdir. Gizli ateistler üzerine yapılmış araştırmalara da göz atmalısınız.

ForseTi

Doğruyu zihinde yapılandırdınız lakin yanlıştan bahsetmediniz. Öğrenci yanlışı gördüğünde, öğrendiği doğrularla bağdaştıramadı ama yanlış olduğundan da bihaber. O bilgiyi ne yapar?

Mevcut şemaları yeni bilgiye uyarlayıp öğrenmiş olduğu doğruları yanlışa çevirebilir. Bilgiyi geçici hafızadan kalıcıya almadan unutabilir veya yeni bilgiyi mevcut şemalara uydurabilir.

Kitlenin içinde bu durumu analiz ettiğinizde doğruyla özdeşleşmiş yanlışı yıkmaktaki müşküllüğü göreceksiniz.

Doğrularla birlikte sanrıları dile getirmek gerektiğini düşünürüm. Nitekim Kur'an-ı Kerim dahi, mümin olmanın yolları yanında müşrik marifetlerinden, yaptıklarından, taptıklarından bahseder.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri