İslamda Kadının Yeri

Konu sahibi son olarak 3833 gün önce görüldü
Harika bir yazı olmuş. Engin bilgilerinizle beni aydınlattığınız için teşekkür ediyorum size.

hickimse Kuran i Kerimi sorgulayamaz uzgunum

inanmiyorsanda Saygi duyacaksin

bize dusen anlamak uygulamak elimizden geldigi kadar

dinin dilin senin sorunun ama rica ediyorum Islami ve Kuran i Kerimi bir kagit parcasi gibi yada herhangi birinin laflariymis gibi kalkipda eleyip suzmeyin

hickimse Kuran i Kerimi sorgulayamaz uzgunum

inanmiyorsanda Saygi duyacaksin

bize dusen anlamak uygulamak elimizden geldigi kadar

dinin dilin senin sorunun ama rica ediyorum Islami ve Kuran i Kerimi bir kagit parcasi gibi yada herhangi birinin laflariymis gibi kalkipda eleyip suzmeyin

hiç uğraşma Sezen , niyeti İslamda kadının yeri başlığıyla İslamı kötülemeye çalışmak , Kuran-ı Kerim'in büyüklüğü karşısında acizliğiyle baş başa kalsın :cici:

Kuran zaten kusursuz bir kitap. Kusur islami fıkıh, gelenek ve islam toplumlarında. O yüzden bu kadinin yerini islamda ayaklar altina almaz. Bu toplumlarin, bireylerin dini cikarinca yanlis yorumlayanlarin kusurudur.

Sunu yazsa da biri duzgun tartışma donse, sunu dahi yazamadiniz yahu karsit görüştekiler.

Ben size gerekli cevabı burada vermiştim.

Tekrar sizinle tartışmaya gerek duymuyorum. Fikirlerinizi benden bahsetmeyerek beyan edin. İyi günler.

Yazıdan çok yorumlar dikkatimi çekti.
Kusura bakmayında kimse kimsenin görüşüne karışamaz.
Burada çeşit çeşit insan var. Kimin neye ne kadar inandığı veya hangi görüşü savunduğu kimseyi ilgilendirmez.
Asıl eleştirerek ve SALDIRARAK belkide siz ondan daha büyük bir günaha giriyorsunuz. Kendi düşüncelerine yönelik bir yazı yazmış. Gördüğüm kadarıyla burası tartışma platformuda değil.
Serbest kursu ve yazdığı bir yazıyı paylaşmış.
Zoruna giden beğenmez fikrini beyan eder ve gider.
Beğenende zaten beğenip kendi fikrini söyler ve gider.
Siz şimdi birbirinize laf yetiştirerek ne insanların düşüncelerini değiştirebilirsiniz nede inançlarını azaltıp veya artırabilirsiniz.
Sadece saygısızlık yaparsınız birbirinize.
Çok üzücü.

Omuzda sirtta tasimaktir.
5.jpg370.jpg

Saka bir yana, yasadigimiz cagda Kadinlara bir köle gibi davranan tek halk Hintlilerdir. (Dinleri Budizm galiba)

Tüm evlilik masraflarini kadin karsilamasi gerekiyormus. Kocasina ömür boyu Siz diye hitab etmesi mecburmus. Sen diye konustugunda büyük saygisizlik olup, bosanma sebebi imis.
Vardir daha bilmediklerim.

Yorumlar gerçekten ilgi çekici.
Bazı dindar arkadaşlar kendi dinini, kendi kitabında yazan şeyleri iki saniyede 'onlar yalan, yanlış' diyerekten silip atmış. Hadi inançsız arkadaşları anlarızda, inanıpta reddeden hangi dinden bahsediyor kafam ona takıldı. Sizde az Allah'sız değilsiniz hani .d
İlber usta burda olsa '' Mekke'yi gezip görmeyen cahiller, laik ülkeden sallayıp hacı, hocalık taslamasın '' üstüne '' sabah sabah yeni yeni din'ler çıkarmayın lan başımıza '' derdi :d

İslamiyet inancını benimseyen arkadaşlara sorsak kadına en fazla değer veren kendi dinleridir derler. Ama istatistiklerin pek bunu söylediğini iddia edemeyiz;

Kadın olmak için en uygun 10 ülke şöyle sıralandı:

1. Norveç
  2. İsviçre ve Finlandiya
  3. Danimarka
  4. İzlanda
  5. Avusturya
  6. Birleşik Krallık
  7. Lüksemburg
  8. İsveç ve Hollanda

Kadınlar için yaşamın en zor olduğu ülkeler (kötüden iyiye) şöyle sıralandı:

1. Yemen
  2. Afganistan
  3. Suriye
  4. Pakistan
  5. Güney Sudan
  6. Irak
  7. Demokratik Kongo Cumhuriyeti
  8. Orta Afrika Cumhuriyeti
  9. Mali
  10. Libya
kaynak : Kadın olmak için en iyi ve en kötü ülkeler açıklandı: Türkiye 114. sırada

nisa/3 der ki, bir erkek dört kadın alabilir. dolayısı ile kadının yeri diğer üçünün yanıdır.

nisa/34 de kadınları dövebilirsiniz der. kendinizi islam'dan koruyun.

Kuran zaten kusursuz bir kitap. Kusur islami fıkıh, gelenek ve islam toplumlarında. O yüzden bu kadinin yerini islamda ayaklar altina almaz. Bu toplumlarin, bireylerin dini cikarinca yanlis yorumlayanlarin kusurudur.

Sunu yazsa da biri duzgun tartışma donse, sunu dahi yazamadiniz yahu karsit görüştekiler.
Bak bak laflara bak hele :d Konuda yazan islamcılarının argümanları beğenmeyip onlar yerine de argüman sunmuşum sırf tartışabilmek için birileriyle.

Aşırı eğlendim :d

Ben bu dın konularında cok bılgılı bırısı degılım çok da ılgılenmıyorum aacıkcası ama bır arkadasım bana ıslamda kadın erkek esıtlıgının olmadıgını soylemıstı kendısı de bu konuları cok arastıran bırıdır

bence erkekler bızlerı kısıtlamak ıcın her seyı kullanıyorlar ısıne gelen. karsındakı kısıyı ozgur bırısı kabul etmek yerıne bence kadınlar hakkında erkekler konusmamalı.

Hz. MUHAMMED şöyle buyuruyor
Kadınlar sizlere ALLAH ‘IN emaneti onlara iyi davranın… el üstünde tutun ..

ayrıca kuran da kadınlar için indirilmiş sure var (NİSA SURESİ) nasıl islamda kadının yeri yok diyebiliyorsunuz ilginç

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ay ay neler okuyorum

Muhammed ve arkadaslarinin bir takim kurallari.

Geri