İslamda Kadının Yeri

Konu sahibi son olarak 3831 gün önce görüldü
İslamda kadının yerini sığ argümanlarla açıklayamayız diye düşünüyorum. Bunu açıklayabilmek için konuyu birçok yönden ele almak gerek bence.

Önceliği yaratılış konusuna vermek doğru olur. Nisa suresinin 1. ayetinde bu yaratılış, "o insandan eşini vücuda getirdi." mealindeki cümlesiyle ifade edilir. Konuyla ilgili başka ayetler de var ama nedense birbiriyle tutarlı değil. En kapsamlısı bu olduğu için bunu kaynak alalım. "Eşini" kelimesiyle tabiki de kadın kastediliyor. Kadın insanın eşi olarak görülüyor yani. Kadın kelimesi bile kullanılmıyor gördüğünüz gibi tüm insanlığa gelmiş hoşgörü dininin kitabında. Kadın sadece "erkeğin eşi" olarak kabul görüyor. Zamanında Carl Linneus abimizin "büyük varlık zinciri"nde kadını erkeğin bir altına koyması gibi. Yani bi nevi kuran çürümüş bir teoriyle aynı görüşü paylaşıyor diyebiliriz.

Hadi kadının aşk/seks/evlilik hayatına gelelim. En eğlencelisi bu bakın. Zira dindar insanların en büyük problemidir bu. Özellikle iki ayeti ele almak istiyorum bu konuda. Diğerlerini de merak edenler ufak bir arastırmayla ulaşabilirler.

"Bakara-223: Kadınlarınız sizin için bir (döl) ekme yeridir. O halde tarlanıza (adet halleri dışında) nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'a karşı sorumluluk bilinciyle yaşayın ve mutlaka o'na kavuşacağınızı bilin."
Neden sadece erkeğe hitap edilmiş acaba? Acaba Allah bizi konuşmaya değer insanlar olarak görmemiş mi?

“Nisâ sûresi-3: Eğer, (himayenizde bulunan) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın. Veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygunudur.”
İkişer üçer götür yavrum götür. Müslümanların bu ayete getirdikleri artık klişeye düşen açıklama şudur ;"eskidenmiş o. Savaş zamanlarında kadınlar mağdur olmasın diye erkekler birkaç kadınla evlenmiş. Zaten hiçbir insan artık bu adaleti sağlayamaz o yüzden tek kadınla evleniyor artık erkekler." Vay arkadaş. Kafaya gel sen. Erkek neden adaleti sağlayan otorite oluyor? Hadi tamam savaş zamanlarında geçerli olsun bu ayet diyelim. Ama işte sen bunu o koca popondan uyduruyorsun dostum. Kuran'da böyle bir bilgi verilmemiş. O zaman soruyorum; Tüm insanlığa indirildiği iddia edilen bir kitap. Kabul. Bu kitap yüzyıllar sonrasına kalıyor ve içinde belirli bir döneme ait o dönemin koşullarına göre yazılmış ayetler var. Bir adam çıkıp "3 kadın alacam." derse ne diye karşı çıkacaksın? Adamın kitabında yazıyor ulan. Bir de şöyle savunurlar bu durumu ;"kadın da evlenmesin o zaman zaten evli olan bir erkekle." Hangi kadın isteyerek böyle bir şey yapar? Hiç bu duruma düşmüş bir kadın gördünüz mü? O kadının neden böyle bir şeyi kabul ettiğini nasıl bir durumda olduğunu biliyor musunuz? Hiç salatalık keser gibi kafa kesilen islam ülkelerinde bulundunuz mu? Orada kadın oldunuz mu? Cevap hayır mı? O zaman susacaksın çocuk. Tek kelime daha etmeyeceksin. "Adam adaletli davranmazsa allah hesabını soracak zaten." derler bir de. Kadının suçu ne? Neden bu dünyada böylesine eziyet çekiyor allah'ın ipleri erkeğin eline vermesi yüzünden?

Evet asıl olay bu dostlar. Allah'ın ipleri erkeğin eline vermesi. Hem kadını erkekten fiziksel anlamda güçsüz yarat. Sonra kitabınla da erkekleri kadınlar hakkında söz sahibi yap. Sonra neden islam ülkelerinde kadınlar sokaktaki köpekten daha değersiz? Neden yüzünü bile göremediğimiz kara çarşafın içinde ninja gibi dolanıyor? Neden acaba?

"nisâ, 4/11: Allah size çocuklarınızın miras taksimi hususunda, erkeklerin paylarının, kızların iki katı olmasını emretmektedir. Eğer bütün çocuklar kız olup ve ikiden fazla iseler, bunların payı, ölenin bıraktığı malın üçte ikisidir. Eğer mirasçı olarak bir tek kız ise, mirasın yarısı onundur."
İslamcılar bu ayet için genelde şu ifadeleri kullanırlar ; "İslâm'da miras, şahısların ihtiyaç ve mesuliyetine göre taksime tabi tutulmuştur. Anne, eş, kız çocuk veya kız kardeşin geçimi, kendisine ait olmayıp; oğul, koca, baba veya erkek kardeşin sorumluluğundadır. Kadın çoğunlukla kendisi dışında başkalarının geçimini sağlamakla da mükellef değildir."
Evet işte size kuranın ortaçağa ait olduğuna bir kanıt daha. Kadın çoğunlukla kendisi dışındakilerin geçimini sağlamak ile mükellef değilmiş dostlar. Kadınların geçimi erkeğe aitmiş. Böyle bir şey kaldı mı artık? kaldı. Evet islam ülkelerinde kadınların çalışma hayatındaki azlığına bakarsak hala uygulanabilirliği ve geçerliği var bu ayetin. Dünyanın diğer ucunda yaşayan diğer kadınlar? Çalışma hayatına çoktan girmiş, kendi parasını kazanan, hiçbir erkeğe ihtiyaç duymayan kadınlar; o kadınlar neden kabul etsinler böyle bir şeyi? Neden kabul etsinler ikinci plana atılmayı, haksızlığa uğramayı, sadece kadın olduğu için hakkı olanı almamayı?

Gelelim zina konusuna.
"4/nisâ-15: Kadınlarınızdan zina edenlerin aleyhlerine dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, ölüm onları alıp götürünceye veya allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin."
Sormamız gereken soru şu; ataerkil düzenin işlemekte olduğu bir dünyada, iplerin erkeklerin elinde olduğu islam dininde islam hukuku karşısında kim daha avantajlı olacaktır? Yalancı şahitlik olayına nasıl çözüm bulunacaktır? Dünyada benimsenmiş evrensel hukuk kuralları vardır bakın. Bu tamamen çağ dışıdır. Erkek yalancı şahitlik olayına girdiği takdirde kadına kim inanacaktır? Neden inansındır? Bu günahları işleyenler öbür dünyada hesap verecekse bu dünyada kadınların suçu nedir? Süreyya'nın suçu neydi mesela? (bkz: Soraya'yı Taslamak)

İslamda kadının yeri var mı acaba? İslamda kadın yüzyıllardır yer edinebilmiş mi?

Hıristiyanlıkta erkeğin kucağı sanki

Beğendiğiniz yazıyı tam olarak okudunuz mu ?

Ahzap ve Nisâ ....

Okumaya doyamadığım sûreler ......

Yarım yamalak bir algı ve eksik bilgiyle oluşmuş bir yazı ..
Erkeklerin egemenliğine atıfta bulunan arkadaşa sormak isterim ..
Tarih boyunca kadınlardan kurulu bir devlet, coğrafyasına hakim ve hüküm süren bir kadınlar topluluğu oluşmuş mudur ?
Yani erkek egemenleğine son veren bir kadın hakimiyeti ?
Kuran'da tüm insanlar eşittir ancak vasıfları bakımından farklıdırlar ve kiminin kimine üstünlüğü vardır ki ALLAH'da bunu saklamaz bilakis belirtir ..

Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. ( Nisa 34 )

Ayette de belirtildiği üzere MÜMİN BİR ERKEĞİN MÜMİNE BİR HANIMA ÜSTÜNLÜĞÜ söz konusudur .. Ancak yine başka bir ayette ; Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki Allah?ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda (Allah?ı sayıp haramlardan sakınmada) en ileri olandır. Muhakkak ki Allah herşeyi mükemmelen bilir, her şeyden hakkıyla haberdardır. ( Hücurat 13 )

buyurulur .. Buradan da anlaşıldığı üzere ALLAH katında değer belirlenirken cinsi değil ameli değerleri esas alınır yani cinsiyetin bir anlamı kalmaz ..
Bir erkek sırf erkek olduğu için eğer ALLAH'ın rızasından uzak bir kimse ise asla ama asla ALLAH'ın hoşnut olduğu bir bayandan üstün olamaz dolayısıyla da ALLAH kadınlara haksızlık ediyor iddiasında da bulunamazsınız ..

Yaradılışınız bakımından evet erkeklerin himayesine ihtiyacınız var .. Var çünkü sizleri zalim erkeklerin elinden kurtaracak yine adil erkeklerden başkası olmayacaktır .. Tarih boyunca savaşlarda ve yağmalarda kadınların neler yaşadıklarını hepiniz az çok bilirsiniz ..
Bir düşman saldırıya geçtiğinde ve savunma hattını yardığında geriye kalan kadınlara neler yapıldığı malumdur .. Yani ne yapalım ? Biz erkekler güçlü yaratıldığımız için kadınlardan özür mü dileyelim ? Ya da eşit olduğumuzu sanmak için fiziksel konularda güçlerimizi minumumda mı kullanalım ..? Bunlar tabi ki olmayacak ve hiç bir zamanda olmamıştır ..

Gelelim yazınızda verdiğiniz ayetlerin teviline ;

"o insandan eşini vücuda getirdi."

Neden ALLAH burada " kadın " kelimesini kullanmamış diye sorguluyorsunuz .. Ayetin meallerinde eş-zevce vs geçer .. Siz bir şeyi atlıyorsunuz .. Önce yaratılan neyse sonra yaratılan da onun eşidir .. Sizin burada ki sorgunuz aslında " NEDEN ALLAH ADEM'İ VE HAVVAYI AYNI ANDA AYRI AYRI YARATMAMIŞ"dan ibaret aslında .. O zaman şu soruyu sormak lazım size .. NEDEN YARATSIN ? ALLAH yaratmanın bu çeşidi üzerinde tasarrufunu kullanırken bize mi hesap verecek ( haşa )

"Bakara-223: Kadınlarınız sizin için bir (döl) ekme yeridir. O halde tarlanıza (adet halleri dışında) nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'a karşı sorumluluk bilinciyle yaşayın ve mutlaka o'na kavuşacağınızı bilin."

Şu ayetin bilimsel bir yorumunu ele alın veya bir doktora sorun deyin ki ; döllenme nasıl olur ? SİZE HEMEN HEMEN AYNI şekilde cevap verecektir .. Kadınların rahmi üreme yeri değil midir ? Erkek spermi burada döllenmeye yol açmaz mı ? Başka ne işe yarar bu sperm ve o rahim ? Ve ayette erkek özellikle uyarılıyor .. Kadına eziyet veren adet hallerinde yaklaşılmaması, uygunsuz davranışlarda bulunulmaması ve ALLAH'tan korkulması hususunda ERKEK uyarılıyor .. Anlamıyorum bu ayette zorunuza giden nedir ? ALLAH bunun yerine " ey erkekler kadına nasıl isterseniz o şekilde yaklaşın keyfinizi yapın kafanıza göre takılın " mı deseydi ( haşa ) .. Kadınlara hitap etmediğinden yakınmışsınız ALLAH için .. Buraya kadınlara da hitap ettiği ayetleri paylaşacağım yazımın en altında okursunuz ..

“Nisâ sûresi-3: Eğer, (himayenizde bulunan) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın. Veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygunudur.”
Klişeleşmiş de olsa bu ayet ile ilgili açıklamalar doğrudur .. Kuran o günkü toplumun o zamanki şartlarına uygun olarak indirilmiştir .. Arap yarımadasında ki ananelere göre yaşayan insanlara inan bir kitabın oradaki yaşam şekillerini belirlemede elbette ilgili ayetleri olacaktır .. Ve bu ayette İslam öncesi yapılan bir zulmü engelleme vardır dikkat ederseniz .. Yetim kızları zorla kendilerine nikahlayanları engelleme ve onları bundan vazgeçirmek için teşvike yol gösterme vardır .. Ayrıca ayetlerin ALLAH'tan korkan MÜMİN KİMSELERE İNDİĞİNİ DE UNUTMAYIN ..
ALLAH ipleri istediğinin eline verir bunu da yaparken biz acizlere mi soracak ? Sen ben kimiz yahu :)

"nisâ, 4/11: Allah size çocuklarınızın miras taksimi hususunda, erkeklerin paylarının, kızların iki katı olmasını emretmektedir. Eğer bütün çocuklar kız olup ve ikiden fazla iseler, bunların payı, ölenin bıraktığı malın üçte ikisidir. Eğer mirasçı olarak bir tek kız ise, mirasın yarısı onundur."
Burada da bodoslama dalmışsınız .. Kızlar evlenip başka bir erkeğin geçimi altına girdikleri için elbette erkek çocuğun maddi durumunu korumak adına ALLAH' böyle bir taksimde bulunmuştur .. Günümüzde durum böyle değil kadınlarda çalışıyor o yüzden de kitap ortaçağ kitabı diye hakaret etmişsin de o zamanlar çalışan kadınlar mı vardı ? Ayrıca bugün de halen bir çok kadının ekonomik gücü yoktur ..

"4/nisâ-15: Kadınlarınızdan zina edenlerin aleyhlerine dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, ölüm onları alıp götürünceye veya allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin."
Bu kitabın ALLAH'tan korkan insanlara yani Müslümanlara indiğini unutmuş gibisiniz .. Bu ayetin devamında yalancı şahitlik yapanlarla ilgili ALLAH'ın ağır ifadeleri ve tehditleri vardır .. O dönemlerde ki müminlerin hem de dördünün birden yalancı şahitlikte bulunmaları kolay mı sanırsınız ? ALLAH bir değil iki değil üç değil dört erkek şahid istiyor ve bunlarında zinayı bilakis görmelerini tanık olmalarını şart koşuyor ..

Kur’an sadece erkeklere değil kadın-erkek her Müslümana hitap eden bir kitaptır. Ayetlerde geçen “Ey Âdemoğulları”, “ey insanlar”, “ümmet”, “kavim”, “erkek ve kadın”, “mü’min erkekler mü’min kadınlar”, “Müslüman erkekler, Müslüman kadınlar” vs. gibi umumi hitapların kapsamına daima kadınlar da dâhildir.

Fakat vahyin ilk muhatabı Peygamberimiz olduğu için birçok hüküm doğrudan onun şahsına hitap edilerek bildirilmiştir.

Mesela aşağıdaki ayetler böyledir:

“Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını/mahrem yerlerini korumalarını söyle…” (Nur, 24/30)

“Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler…” (Nur, 24/31)

“Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle…” (Ahzab, 33/59)

Bu ifadelerde anormal bir durum yoktur. Bazı ayetlerde de hitap doğrudan kadınlara olmuştur:

“Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayâsızlık yaparsa, onun azabı iki katına çıkarılır…” (Ahzab, 33/30)

“Sizlerden Allah’a ve Peygamberine boyun eğip yararlı iş işleyenlere ecrini iki kat veririz…” (Ahzab, 33/31)

“Ey Peygamberin hanımları! Sizler herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Allah’tan sakınıyorsanız edalı konuşmayın, yoksa kalbi bozuk olan kimse kötü şeyler ümit eder; daima ciddi ve ağırbaşlı söz söyleyin.” (Ahzab, 33/32)

“Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah’a ve Resulüne itaat edin…” (Ahzab, 33/33)

3:36 - Onu doğurunca -Allah onun ne doğurduğunu bilip dururken- şöyle dedi: "Rabbim, onu kız doğurdum; erkek, kız gibi değildir. Ona Meryem adını verdim. Onu ve soyunu koğulmuş şeytanın şerrinden sana ısmarlıyorum".

3:37 - Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir şekilde kabul buyurdu ve onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi ve Zekeriyya'nın himayesine verdi. Zekeriyya ne zaman kızın bulunduğu mihraba girse, onun yanında yeni bir yiyecek bulurdu. "Meryem! Bu sana nereden geldi?" deyince, o da: "Bu, Allah katındandır." derdi. Şüphesiz Allah, dilediğine hesapsız rızık verir.

3:42 - Hani melekler: "Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz yarattı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.

3:43 - Ey Meryem! Rabbine divan dur ve secdeye kapan ve rüku' edenlerle beraber rüku' et" demişlerdi.

3:44 - İşte bu, sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. (Yoksa) "Meryem'i kim himayesine alıp koruyacak?" diye kalemlerini (kur'a için) atarlarken sen yanlarında değildin. (Bu hususta) Tartışırlarken de yanlarında bulunmadın.

3:47 - (Meryem): "Ey Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?" dedi. Allah: "Öyle ama, Allah dilediğini yaratır, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece 'ol!' der, o da hemen oluverir." dedi.

4:124 - Erkek veya kadın, kim mümin olur da güzel amellerden işlerse, işte onlar cennete girerler. Zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.

4:128 - Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden, yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında, onlara bir günah yoktur. Sulh hep hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve geçimsizlikten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

9:67 - Münafıkların erkekleri de kadınları da birbirlerine benzerler. Kötülüğü emreder, iyilikten sakındırırlar ve Allah yolunda harcamaktan ellerini sıkı tutarlar. Allah'ı unuttular da, Allah da onları unuttu. Gerçekten de münafıklar hep fâsık kimselerdir.

9:68 - Allah, erkek kadın bütün münafıklara ve bütün kâfirlere cehennem ateşini ebedî olarak vaad buyurdu. O ateş onlara yeter. Allah onlara lânet etmiştir. Onlara bitmez tükenmez bir azap vardır.

9:71 - Erkek ve kadın bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir.

9:72 - Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara, altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu. Orada ebedi kalacaklardır. Hem de Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük kurtuluş da budur.

11:71 - İbrahim'in karısı ayakta duruyordu bunun üzerine yüzü güldü. Ona İshak'ı ve İshak'ın arkasından da Ya'kub'u müjdeledik.

11:72 - "Vay başıma gelene!" dedi, "Ben bir kocakarıyım, kocam da yaşlı bir adam. Bu gerçekten çok tuhaf bir şey!"

Bu konuda yazılanların tek cümlesini dahi okumadım. İslamda ve komunizimde kadınların yeri bellidir bu konuda ne üzerinden oynadıysanız bu oyunla yazıp çizebilirim fakat cevabı oldukça basit olan bu konuda Eksen'in söyleyeceklerine,yazdıklarına canı gönülden katılıyorum.

Ayrıca burda komunizm'de kadının yerine dair az da olsa bilgiler mevcuttur diye düşünüyorum..

http://www.forumsal.net/bunlari-biliyor-musunuz/566122-kanli-komunizm-tarihi-ve-gercekler.html

Okumadim ama tahminim kadini asagi goruyor, erkegin haklarini yuksek tutuyordur.

O yuzden gerek duymadim.

Bu konuda yazılanların tek cümlesini dahi okumadım. İslamda ve komunizimde kadınların yeri bellidir bu konuda ne üzerinden oynadıysanız bu oyunla yazıp çizebilirim fakat cevabı oldukça basit olan bu konuda Eksen'in söyleyeceklerine,yazdıklarına canı gönülden katılıyorum.

Ayrıca burda komunizm'de kadının yerine dair az da olsa bilgiler mevcuttur diye düşünüyorum..

http://www.forumsal.net/bunlari-biliyor-musunuz/566122-kanli-komunizm-tarihi-ve-gercekler.html

Bu yazıyı,en alakasız şekilde,komünizme bağlayan ve hemen altında kendi yazdığınız yazının linkini veren tarafınızdan,alkışlamak istiyorum sizi.
Bu bir hırstır,teşekkürler:alkis:

Bu yazıyı,en alakasız şekilde,komünizme bağlayan ve hemen altında kendi yazdığınız yazının linkini veren tarafınızdan,alkışlamak istiyorum sizi.
Bu bir hırstır,teşekkürler:alkis:
Değerli Latte, dediğim gibi yazıyı okumadım Eksen'in söylediklerine katıldığımı söyledim.Çünkü alışılagelmiş ifadelere,karalamalara yer verildiğini tecrübelerime dayanarak biliyorum.Bu konularda onlarca kez tartışmışlığım olmuştur gerek reel de gerekse de sanal da o yüzden komunizmle doğrudan alakası olan bu yazıyı komunizm haricinde başka bir düşünceye bağlamak asıl alakasız olur. İnsanların kalplerini ateşleyen hasetlerden biriside hırstır bu yüzden asıl hırsı islama olan nefretlerinden dolayı her yazılarında aynı ifadelere yer verenler hırslıdır.Şaşıyorum bu insanların hırsına fakat farklı cümleler söylesinler biz de ona göre yazalım.

Bu arada doğruyu yaptığımı ve bunu bilinçli olarak yerine getirdiğimi düşündüğüm için dışarıdan teyit veya alkış almayı beklediğim söylenemez :) Esenlikle kalın.

Değerli Latte, dediğim gibi yazıyı okumadım Eksen'in söylediklerine katıldığımı söyledim.Çünkü alışılagelmiş ifadelere,karalamalara yer verildiğini tecrübelerime dayanarak biliyorum.Bu konularda onlarca kez tartışmışlığım olmuştur gerek reel de gerekse de sanal da o yüzden komunizmle doğrudan alakası olan bu yazıyı komunizm haricinde başka bir düşünceye bağlamak asıl alakasız olur. İnsanların kalplerini ateşleyen hasetlerden biriside hırstır bu yüzden asıl hırsı islama olan nefretlerinden dolayı her yazılarında aynı ifadelere yer verenler hırslıdır.Şaşıyorum bu insanların hırsına fakat farklı cümleler söylesinler biz de ona göre yazalım.

Bu arada doğruyu yaptığımı ve bunu bilinçli olarak yerine getirdiğimi düşündüğüm için dışarıdan teyit veya alkış almayı beklediğim söylenemez :) Esenlikle kalın.

Yazı tamamen islamda kadının yerine yöneliktir,başlıktan da görüldüğü üzere.
Oysa ki komünizm,buyrun:

Komünizm (Latince kökenli communis - ortak, evrensel); üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzen; ve bu düzenin kurulmasını amaçlayan toplumsal, siyasi ve ekonomik bir ideoloji ve harekettir.

Wikipedia'dan alıntıladım.
Görüşlerinize saygım var,ben postumda sadece bunların alakasız olduğunu dile getirdim,yoksa elbette ki tartışmış,bilgilerinizi yorumlarınıza taşımışsınızdır.
Ayrıca islam dini,hoş görü dinidir,siz daha iyi bilirsiniz,o yüzden islamı kabul etmeyenler veyahut eleştirenler,hasetlik sınıfına girmemeli bence.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

Geri