İslamda Kadının Yeri

Konu sahibi son olarak 3832 gün önce görüldü
Saygısızlıkta sınır tanımamışsın.

Kuran-ı Kerim'e edilen laflar karşısında sen ne saygısından bahsediyorsun ?

Dinim islam diyen bir kişi bu cümleleri asla kabul edemez.. Kuran-ı Kerim'i ve kadına verilen önemi gerçekten anlamak istiyorsan eline bir Meal alıp okumalısın , hala anlamadığın yerler olursa yine konuşabiliriz...

Türkiyede erkekler tarafından her gün bir tane kadın öldürülüyor Eksen, sen dünyada diyorsun. :) "Sadece geçen yıl 575 kadın, bir erkek tarafından şiddete maruz kalmış, Türkiyede her 4 saatte bir, kadın tecavüze ugramıştır. ". Bu bilgiler sadece karakola başvuranlar tarafından elde edilmiş bilgiler. Bunların gayet bilincindesin bence.

Ayrıca "5, 6 ve 7. maddelere cevap vermeye değer bulmadım" ne demek yahu ? Bu şekilde mi münazarayı sonlandırırsın sen. ? Hadi diğerlerini geçtim Maça Kızı 7. madde de filmi izle demiş. :) Gerçekten karşılıklı fikir belirtmek zor bu forumda.

Bi de 'okuma tembeli' çok var bunu da belirtmek istiyorum. Hani önceki yorumları okumadan konuya dalıyor , konuşulan konuları başa sarıyor. Bu kadarı da olmamalı.

Hah işte tam aradığım nokta ..
Sorum şu ; NEDEN HER GÜN BİR KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR VE NEDEN 4 SAATTE BİR KADIN TECAVÜZE UĞRUYOR ?

Çünkü güçlü olan zayıfı eziyor .. Bu dünyanın güçlü cinsi erkektir .. Hayvanlarda bile durum böyledir .. DOLAYISIYLA ALLAH'IN HİTABINDA ERKEKLERİ ÖN PLANA KOYMASINDAN DAHA DOĞAL NE VAR ? DÜNYAYA YÖN VEREN HER DAİM ERKEK OLMUŞTUR .. İSLAMDAN ÖNCE DE ERKEK EGEMENLİĞİ VARDI İSLAMDAN SONRA DA VAR .. Yani bu yazıda ki isyanın özeti aslında şu ; " ALLAH BİZİ NEDEN ERKEKLER KADAR GÜÇLÜ YARATMADI !! Başka bir şey değil .. Bir de bunu sorgularken sanki İslamı kadını eziyormuş gibi gösterilmesi abesle iştigaldir .. İslam öncesi kadının durumunu anlatıyoruz " klişe " diyor arkadaş sonra da bana tanrıçalardan tanrılardan masallar anlatıyor ..

İman eden kadınlara sorun haydi ALLAH'a karşı bu yönde isyanları ya da sitemleri var mı ? Bizler de erkek olarak " ALLAH'ım bizleri niye kadınlar gibi güzel ve çekici yaratmadın " diye sorgulayalım mı ?
İslam ülkelerinde ki kadınlara yönelik politikaya gelince bunların bir çoğu şeraitle alakalı değil oradaki zihniyetin kendi kafalarına göre ortaya çıkardıkları uygulamalardır ..
Kuran'da ALLAH; " kadınlar araba kullanamaz " buyurmamıştır .. Aksine " dışarıya çıkarken cilbablarını üzerine alsınlar " buyurarak bir ayette kadınların dışarı çıkmasına engel olunmadığı da ortaya konmuştur ..

Diğer maddelerde gerçekten ben dişe dokunur bir şey göremedim " ha ha haaaa " diye gülmüş arkadaş nasıl ciddiye alayım ?!

Ah pardon, o halde arkadaşın paylaştıgı hadislerde lezbiyenlere sesleniyor olunmalı.

Fıstık oldugum konusunda da hemfikirim. :)

Erkeklere anlatıyor tabi ki .. Efendimiz yalnız erkeklere değil kadınlara da hitap etmiş onlara da öğütler vermiştir .. Yahu niye zorunuza gidiyor anlamıyorum ki ? Kuran'da ALLAH Müslüman erkeklerden ne istiyorsa kadınlardan da aynısını istiyor ayırmıyor ki ..
Bize ne farzsa size de o farz .. Bizi ne cennete götürecekse sizi de o götürecek ..
Dünyayı yöneten erkekler olmuştur her zaman .. İsteseniz de istemeseniz de bu gerçeği kabul etmek zorundasınızdır .. Dolayısıyla bir tebliğ dini olan İSLAM'IN HİTABETTE ÖN PLANA ALDIĞI MUHATABININ DA ERKEK OLMASI DOĞALDIR .. Buradan ALLAH bize haksızlık ediyor sonucu çıkarmak hem hatalı hem de hadsiz bir yorumdur ..

Kuran-ı Kerim'e edilen laflar karşısında sen ne saygısından bahsediyorsun ?

Dinim islam diyen bir kişi bu cümleleri asla kabul edemez.. Kuran-ı Kerim'i ve kadına verilen önemi gerçekten anlamak istiyorsan eline bir Meal alıp okumalısın , hala anlamadığın yerler olursa yine konuşabiliriz...

Konunun içeriği ile ilgili bir şey söylemedim ben. Uslubun çok yanlış bu yorumunda da önceki 2 yorumunda da. Saygı sınırını aşıyorsun. Farklı fikirlere saygı duymaktan acizsen, yorum yapma.

Erkeklere anlatıyor tabi ki .. Efendimiz yalnız erkeklere değil kadınlara da hitap etmiş onlara da öğütler vermiştir .. Yahu niye zorunuza gidiyor anlamıyorum ki ? Kuran'da ALLAH Müslüman erkeklerden ne istiyorsa kadınlardan da aynısını istiyor ayırmıyor ki ..
Bize ne farzsa size de o farz .. Bizi ne cennete götürecekse sizi de o götürecek ..
Dünyayı yöneten erkekler olmuştur her zaman .. İsteseniz de istemeseniz de bu gerçeği kabul etmek zorundasınızdır .. Dolayısıyla bir tebliğ dini olan İSLAM'IN HİTABETTE ÖN PLANA ALDIĞI MUHATABININ DA ERKEK OLMASI DOĞALDIR .. Buradan ALLAH bize haksızlık ediyor sonucu çıkarmak hem hatalı hem de hadsiz bir yorumdur ..

İşte bende 'muhattabın erkek olması da doğaldır dediğin an bitiyor her şey. Yazdıgın 2. paragrafa Maça Kızı cevap vermişti zaten ki onunla bu konuda aynı düşüncelere sahibim. Tekrar tekrar karşılıklı aynı cümleleri dile getirmenin lüzumu yok. Açıklaman için, fikirlerini beyan ettiğin için teşekkür ederim Eksen.

Hayır öyle bir algı operasyonu yapmaya çalışıyorsunuz ki sanki ALLAH sadece erkeği muhatap almış kadını insan yerine bile koymamış !!!!
Lütfen açın okuyun baştan sona Kuran'ı ..

Kahrolsun ataerkil toplum. Ataerkil zihniyet, eril davranışlar.

Kadın evrendeki en kutsal varlıktır.

Erkegin daha güçlü oldugunu iddia edenler gidip bu iddiasini annesinin gozlerinin icine bakip annesine anlatsın, anlatabilirse
.

Konunun içeriği ile ilgili bir şey söylemedim ben. Uslubun çok yanlış bu yorumunda da önceki 2 yorumunda da. Saygı sınırını aşıyorsun. Farklı fikirlere saygı duymaktan acizsen, yorum yapma.

Kuran-ı Kerin Allah'ın biz kullarına indirmiş olduğu hak kitaptır , bizler o yazılanları uygulamakla mükellefiz , fikirlere ( eleştirilere ) konu olacak bir kitap değildir , anlayamadığın kısım bu.

Geleneksel fıkıhta çuvala benzer giysilerin içi ve dört duvarın arasıdır.
Hoş şii fıkhı da çok farklı değil. Klasik İslam diyebileceğimiz mezhepsiz Kuran temelli, hadisleri kaynak kabul etmeyen anlayışta miras ve mal olayları dışında eşdeğere daha az uzak bir yeri vardır kadının diyebiliriz.

Hayır öyle bir algı operasyonu yapmaya çalışıyorsunuz ki sanki ALLAH sadece erkeği muhatap almış kadını insan yerine bile koymamış !!!!
Lütfen açın okuyun baştan sona Kuran'ı ..

Ben bir algı yaratmaya falan çalışmıyorum Eksen. Bak yine suçlama havalarına girmişsin. :) Bu benim Maça Kızının veya begenenlerin düşüncesi. Kimsenin bir algı yaratmaya çalıştıgı falan yok burada. Nasıl forumda gerek din gerek siyaset gerek başka konularda paylaşılan yazılar ile hemfikir olup begeniyorsan sen ben de bu yazıyı begendim, bu düşüncedeyim dedim. Fikrini dile getiren herkes algı yaratmaya çalışmaz degil mi? :)

Kuran-ı Kerin Allah'ın biz kullarına indirmiş olduğu hak kitaptır , bizler o yazılanları uygulamakla mükellefiz , fikirlere ( eleştirilere ) konu olacak bir kitap değildir , anlayamadığın kısım bu.
İstediğim kitabı istediğim gibi eleştiririm. Neden inanmadıgımı neden mantıksız buldugumu rahatça dile getiririm. Bu seni rahatsız ediyorsa konuya girmezsin arkadaşım. Senin rahatsız olman benim fikirlerimi dile getirmeme engel olamaz.

Arkadaşlar rica ediyorum "Bu konu tartışılamaz." "Allah'ın ne söylediğine laf edilmez." "Allah ıslah etsin bu yazıyı beğenenleri." sığlığındaki yorumlarla gelmeyin. Yazdığım yazıya karşı bir argüman oluşturmuyorsunuz. Fikir belirtmiyorsunuz. Sadece kalabalık yapıyorsunuz. Kaliteli bir tartışma ortamı bile oluşmuyor sizin yüzünüzden.
"Okumadım kardeş durumumuz yoktu." kafasında yazdığım yazıyı okumaya bile tenezzül etmeden yorum yapanlara "Kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan." diyorum. :)
Onun dışında saygılı bir şekilde fikirlerini belirten arkadaşlara ben de saygı duyuyorum ve her türlü fikre açığım. Hiçbir şekilde saygısızlık yaptığımı da düşünmüyorum.

Teşekkürler.

Aslında hiç gerek yok bu kadar yazıya,anlamak isteyen için.

Halifa Mu'tasim bir kadın için, RUM KRALLIĞINI dize getirdi.
Bende derim ki, Kadınım için aynısını yaparım.
Hepimiz deriz ki, Kadınlar bize birer emanettir.

Daha ne yaa..
ne istiyosunuz kardeşim :)
Kadınlar bizim baştacımızdır.
Cennet bile onların ayakları altındadır...Daha neeeee :)

Üç beş veya üçbin beş bin tecavüzcü den dolayı suçu Din'e atmayın.Suçluları tutun kesin,doğrayın...Elinize sağlık..Ama Dini suçlamayın kardeşim ya.. :)

Hala cennet anne ayakları altında diyosunuzzz.
Ben anne değilim ne olacak?

Ben bir algı yaratmaya falan çalışmıyorum Eksen. Bak yine suçlama havalarına girmişsin. :) Bu benim Maça Kızının veya begenenlerin düşüncesi. Kimsenin bir algı yaratmaya çalıştıgı falan yok burada. Nasıl forumda gerek din gerek siyaset gerek başka konularda paylaşılan yazılar ile hemfikir olup begeniyorsan sen ben de bu yazıyı begendim, bu düşüncedeyim dedim. Fikrini dile getiren herkes algı yaratmaya çalışmaz degil mi? :)

İstediğim kitabı istediğim gibi eleştiririm. Neden inanmadıgımı neden mantıksız buldugumu rahatça dile getiririm. Bu seni rahatsız ediyorsa konuya girmezsin arkadaşım. Senin rahatsız olman benim fikirlerimi dile getirmeme engel olamaz.

Zaten klavyene kilit vurmuyoruz :)
Yanlış yaptığını dile getiriyorum sadece, takdir yine senindir.
Allah doğru yolu nasip etsin... :sana:

Hala cennet anne ayakları altında diyosunuzzz.
Ben anne değilim ne olacak?

Anneden kastedilenin "hak yolda olan bir kadından" bahsettiğini anlayabileceğini umut ediyoruz :hi:
Herhalde anne olmayanın da cennete giremeyeceği manasını çıkardığını düşünmek bile istemiyorum :)

Ya ben işin aslı din vs yi katmayi istemiyor tamamen zihniyet üstune kelam etmek istiyordum. Benim de bi inancım var inançlı bir aileden geliyorum ama tamamen bağımsız sorgulama hakkımı kullanıyorum.
Din konusunda her zaman da mesafeli oldum.

Kavramlara anlam yükleyip kadını kutsallastirmak olmaz ben çok çirkin cümleler okuyorum net ortamında kızlık zarı konusunda forumda bile yazılmıştır bir kez "allah kadına guvenseydi ona zar koymazdi"

Durumun vehametini düşünün.

Kadınlar şeytandır
Cehennem de kadınlar daha fazla olacaktır gibi düşünceleri düşünün bunlar hep kadınlar üstünde oluşturulmaya çalışılan kötü algılar değil de ne?

Bu algı da dinin suçu yok diyebilirsiniz haklisiniz sizin dini algılama şekliniz ile diğerlerinin ki aynı olmayabilir ama bu yol ile kadınların şiddet görüp asagilandigi gerçeğini degistiremezsiniz ataerkil zihniyetin din den beslendiği gerçeğini de.

Sadece islamiyet te değil diğer dinler de kadını adem ve Havva dan ötürü yüzyıllar boyunca dislamistir.
Yani bu algı din ile başlayıp topluma yayılmıştır.
Kitap ta annelerin ayakları altında olan cennet için toplum normal bir kadına fahiş sıfatı yaftalayabilir çok kolaylıkla.

Anneden kastedilenin "hak yolda olan bir kadından" bahsettiğini anlayabileceğini umut ediyoruz :hi:
Herhalde anne olmayanın da cennete giremeyeceği manasını çıkardığını düşünmek bile istemiyorum :)

Her müslüman kadının annelik vasıfları değerlendirilerek cennete alınacağını mi düşünüyorsun?

Her müslüman kadının annelik vasıfları değerlendirilerek cennete alınacağını mi düşünüyorsun?

Gülmeyeyim diyorum ama benim yazımdan o yorumu nasıl çıkarttın çok merak ediyorum :D

bir kere daha oku ne yazdığımı yine anlamazsan soruna cevap vereceğim :)

Geri