Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bu cümlelerinde mantık oyunu yapan sensin oysa .. HEMCİNSLERİMİZE DERS vermiyor muyuz ? Oğlumu kadınları dövmesi için mi yetiştiriyorum ? Erkekler bunu mu yapıyor ? Hepimizi büyütenler bir kere kadın .. Bütün suçu erkeğin üzerine atıp kurtulmak değil midir asıl ucuz olan ..? Daha geçen sene kamu spotunda kadına şiddet olaylarının durması için erkeklerden yardım isteniyordu .. Madem yardım istemiyorsunuz kurtarın o zaman kendi kendinizi o şiddetten .. Hiç bir kadın üzerinde hakimiyet planı kurmaya gerek yok zira yaradılış olarak erkek daha dominant özelliklerle yaratılmıştır ..
Erkeklere sesleniş konusunda Kuran-ı tek geçerim. Ey iman edenler(erkekler)! bize iyi davranın.
Yazını okudum bir çok yerine de katılmıyorum. Özellikle ayetler arasında tutarsızlıklar var diyorsunda nereleri tutarsızmış ? Sen anlamamış olmayasın.
Yazının bir kısmında kullandığın ifade de senin o kısmı anlamadığını açıkca gösteriyor. Alabildiğiniz kadar alın 2 3 diye bahsettiğin kısım. Öncesinde erkeklerin 40 tan fazla eşi vardı. Cariyelerini saymıyorum bile. Bu sayı çok olduğu için 4 le sınırlandırılmıştır. Zaten evlenme olmayan o zamanda sayı Kuran'la sınırlandırılmıştır. Bilmem anlatabildimmi. Onun için de 4 kişi içinde kuralalr vardır. Ayetlerin bir kısmını değil hepsini ve onu ilgilendiren diğer ayetlerede bakarak incelemenizi tavsiye ederim.
Kurandan önce bayanlar köle olarak kullanılarak, kız çocuk doğduğunda toprağa gömülüyordu. İslamla bu durum ortadan kalkmıştır bunuda belirteyim.
İslam'ın kadınları önemsediği en güzel kısmıda bir hadisle kapatıyım. ''Cennet annelerin ayakları altındadır'' Bize islamda mükafat olarak verilen cennete giriş anahtarının bayanların annelerden geçtiğini gayet açık bir şekilde belirtiyor galiba.
Yazmış olduğunuz açıkladığınız yaptığınız tüm yorumlar bana saçma geldi bunuda belirtmeden geçemicem.
Lokman süresi 31/ 14-15 özelliklede bakın
Bütün suçu erkegin üzerine atmıyor. Bunu bunu söyleyeceginize insanlık dersi verin diyor. Olayı saptırıyorsun Eksen. Hem de fazlasıyla.
Konuyla bir anlamda alakali değil ama kara çarşafla ilgili birşey duymuştum . İslamiyetle alakası olmadığını tamamen cahiliyet döneminde ortaya çıktığı ile ilgili.
Sizce doğru mu ?
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bazı bayanlarimizin kafasında soru işareti oluşturan şey tesetturun nasıl olacağı hakkında çok değişik yorumların olması .Diğer hak dinlerde de tesettür vardı ..
Namaz da yine diğer hak dinlerde de kılınırdı ..
Vermiyor muyuz ? Ne yapıyoruz İncir ?
Dünya da 8 milyar insan olsa ve bunun dört milyarı yetişkinler olsa bu yetişkinlerden de 2 milyarı kadın 2 milyarı erkek olsa, her gün MİLYARLARCA KEZ KADIN MI DÖVÜYOR BÜTÜN ERKEKLER .. ?
" Ey İman Edenler " ile hem erkek hem kadın yani tüm iman edenler belirtilir .. Sesleniş herkesedir .. NEREDE ERKEK kelimesi geçiyor arapçan varsa buyur ispatla ..
Hadis-i Şerifeygamber Efendimiz (s.a.v.) : “ Ey insanlar ! Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah emâneti olarak aldınız ; Onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz.” buyurdular.Sahih-i Buhârî, Muhtasar, X. 398
Hadis-i Şerif :Efendimiz (s.a.v.) : “Sizin en hayırlınız kadınlara karşı hayırlı olanınızdır.” buyurdular. El-Cemiu’s-Seğir C.2, Sh. 11 Hadis No : 4012
Âyet-i Kerime : “Ey iman edenler ! Kadınlara zorla vâris olmanız size helâl değildir. Apaçık bir edepsizlik yapmadıkça, onlara verdiğinizin bir kısmını ele geçirmeniz için de kadınları sıkıştırmayın. Onlarla iyi geçinin. Eğer onlardan hoşlanmazsanız (bilin ki) Allah’ın hakkınızda çok hayırlı kılacağı bir şeyden de hoşlanmamış olabilirsiniz.” Nisâ Sûresi : 19 >(İslâmdan önce Araplar kadına çok kötü muâmele ediyor, bu cümleden olarak kocası ölen kadını, onun miras bıraktığı mal gibi telakki ediyorlar, kadın istemese bile onunla evlenme veya onu başkasıyla evlendirme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar, kadını kullanarak maddî menfaat sağlama yoluna gidiyorlardı. Âyet bütün bu haksızlıklara son vermiş, kadına lâyık olduğu hakları getirmiştir.) Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Açıklamalı Meâli, Hazırlayanlar : Prof. Dr. Ali Özek // Prof Dr. Hayreddin Karaman / Dr. Ali Turgu / Dr. Mustafa Çağrıcı / Dr. Sadreddin Gümüş / Dr. İ. K. Dönmez.
Bu bilgiler önünde müslüman ulkeyiz iyi ki ;) ;)
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru yorumMüslüman ülke nedir? =)) Türkiye, müslümanlıgı geç, islam ülkesi bile değil. İslam ülkesi şeriat ile yönetilen ülkelere denir.
''Müslümanların çoğunlukta olduğu ülke' dersek daha dogru olur.
Arkadaşın paylaştıgı bu ayetler lezbiyenlere ithafense, özür dilerim.
Ah güzel kızım onlar ayet değil hadis![]()
Özrünü kabul ediyorum fıstık ..
kız konuyu açıp fitne tohumunu ekti , sizler de ağaç haline getirdiniz bravo![]()