EkSen
Üzülerek belirtiyorum; Tatmin edici bir cevap alamadım hiçbir yazdığıma. Yıllardır duyduğum söylemler yani. Sadece dikkatimi çeken birkaç konuya değinmek istiyorum.
1. Erkek egemenliğine son veren kadınlar olmuştur. Yeryüzünde, on bin yıl önce tanrılar kadındı. Ana tanrıçalar hükmediyordu dünyaya. Ama sonra ne oldu? Erkekler dünyayı ele geçirdi. Tabii tanrıların cinsiyeti de değişmeye .başladı. Babillilerin marduk'u, Ynanlıların zeus'u, İbrahim'in tanrısı, İsa mesih'in babası. Oysa daha önce sümerler'de inanna, Babil'de iştar, Mısır'da isis, Hititler de he-pat vardı. İnsanların yazgılarını belirleyen bu tanrıçalardı, onlar bereketin, servetin, mutluluğun, doğurganlığın,yani yaşamın simgeleriydi. Son on bin yılda erkekler bunları aldılar elimizden. Bu doğru mudur? İnanna İştar ve Allah'ı bir tutmak yanlış tabii. Ama bunu mu tartışıyoruz? Hayır. Bunun islama göre doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyoruz. Sonuç olarak birçok medeniyet kadını tanrı olarak; yani güç ve kudret simgesi olarak kabul etmiş mi? Kutsal saymış mı? Evet. Sonra bin yıllar sonra islamiyete geçen toplumlarda bu tam tersi bir hal almış; o ayrı. Kadın erkek eşitliği uzunun söylediği gibi fıtrata ters falan değil. Topluma uygun olmayan hiçbir tarafı yok. Olması gereken bu. Bunu kadından üstün olamayacağını kabul etmiş, aciz erkekler dillendirir durur genelde. Bunun dışında daha yakın tarihlerden örnek verecek olursak birçok anaerkil toplum var. Mosuo,Akan gibi. Tabiki bu toplumlar islam coğrafyasında yaşamamışlar veya yaşamıyorlar. Çünkü oralarda bırakın kadının hakim durumda olmasını, gördüğünüz gibi ikinci sınıf insan olarak görülüyor. Şunu da tekrar belirteyim; ben ne kadın ne erkek ikisinin de üstün olmasını istemiyorum. Tek istediğim ve savunduğum her anlamda, her alanda eşitlik. Sadece sormuşsunuz, ben de cevap verdim.
2."Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.( Nisa 34 ) "
Erkek olarak bu ayete bakış açınızı normal karşılıyorum. Tabii güzel bir şey ayrıcalıklı üstün kılınmak. Bir de kadın tarafından bakmanızı rica ediyorum. İnandığım tanrı karşı cinsime hitap ederek beni dövebileceğini söylüyor. Yani söyleyecek başka söz yok. Bir kadın erkeğin üstünde söz sahibi olmasını, aşağılanmayı, ikinci plana atılmayı kabul ediyorsa ben ne söyleyebilirim? Zaten şu an islam ülkelerinde kadının hali benim haklılığımı çılgınlar gibi koyuyor ortaya. Söz söylemeye bile gerek yok.
3. "Allah katında bir cinsin diğer cinse üstünlüğü amellerle ölçülür." demişsiniz. Fark ettiyseniz Allah katında olan kısmı beni ilgilendirmiyor. Amelleri de aynı şekilde. Ben dünyadaki durumdan, kadının toplum içindeki konumundan bahsediyorum.
4."Yani ne yapalım ? Biz erkekler güçlü yaratıldığımız için kadınlardan özür mü dileyelim ? Ya da eşit olduğumuzu sanmak için fiziksel konularda güçlerimizi minumumda mı kullanalım ..?"
Bu biraz ucuz bir numara değil mi sizce de? Ben bir cümle söylerim. O cümleyi yanlış yerlere çeker ve beni haksız çıkarmaya çalışırsınız. Gerçekten çok ucuz. Ben böyle bir şey mi söyledim? Erkeğin fiziksel anlamda zaten güçlü olduğunu kabul edip, bunu belirtip geçmişim. Konuyu uzatmaya gerek var mı? Ayrıca kadınları zalim erkeklerden yine erkeklerin kurtaracağını söylemişsiniz. İroniye bak. Yani yine erkekler zulmediyor kadına. Kadınlar kendini kurtaracak kahraman erkekler istemiyor. Zalim erkeklerden kurtulmak istiyor. Kahramanlık oyunları oynayacağınıza, kadınlar üstünde hakimiyet planları kuracağınıza hemcinslerinize insanlık dersi verin. Daha faydalı olur toplum açısından.
5."ALLAH ipleri istediğinin eline verir bunu da yaparken biz acizlere mi soracak ? Sen ben kimiz yahu

" = "ALLAH istediğini yapar. Bize mi soracaktı? Sorgulama, itaat et."
6."Günümüzde durum böyle değil kadınlarda çalışıyor o yüzden de kitap ortaçağ kitabı diye hakaret etmişsin de o zamanlar çalışan kadınlar mı vardı ? Ayrıca bugün de halen bir çok kadının ekonomik gücü yoktur .. "
Hahaha. Kusura bakma gerçekten güldüm. Beni haklı çıkarmışsın, teşekkür ederim.
7. Zina konusunda bkz içinde verdiğim filmi izlerseniz görürsünüz nasıl da olabiliyormuş 4 şahid. Film gerçek bir hikayedir ayrıca. Ve şeriatla yönetilen bir ülkede geçiyor. Umarım izlersiniz.
İyi günler dilerim.