İslamda Kadının Yeri

Konu sahibi son olarak 3833 gün önce görüldü
SiNGo yazıyı okumuyorsun ama dogrudan komunizmle alakalı oldugunu anlıyorsun? =)) Ya acaba Maça Kızı'nın avatarından yola çıkmış olmayasın, yok yok olamaz ben de nerden çıkardım böyle bir şeyi. Ama sen beklemesen de ben de Latte gibi seni alkışlamak istiyorum okumadıgın bir yazının ne ile alakalı oldugunu çözmen olagan dışı bir davranış. Bravo.

Sorayayi taşlamak filmini izlesin lütfen itirazı olan kişiler. Sonra konuşsun.
Film diyip geçmeyin tamamen gerçek.

Erkeğin kaburgasindan yaratıldı diyerek kadını aslında assagiladiginin farkında olmayan kafalar var.

Sorayayi taşlamak filmini izlesin lütfen itirazı olan kişiler. Sonra konuşsun.
Film diyip geçmeyin tamamen gerçek.

Erkeğin kaburgasindan yaratıldı diyerek kadını aslında assagiladiginin farkında olmayan kafalar var.

Ayette geçer, kadın erkekten bir parça olarak yaratılmıştır .. Efendimizin hadislerinde de bu parçanın kaburga kemiği olduğu rivayet edilir .. " Kafalar " ile aşağıladığın burada ALLAH ve Peygamberdir BİLMENİ İSTERİM ..
Ve bir soru ; NE OLUYOR BİZDEN YARATILINCA ? AŞŞAĞILANMA BUNUN NERESİNDE ?

Ayette geçer, kadın erkekten bir parça olarak yaratılmıştır .. Efendimizin hadislerinde de bu parçanın kaburga kemiği olduğu rivayet edilir .. " Kafalar " ile aşağıladığın burada ALLAH ve Peygamberdir BİLMENİ İSTERİM ..

İnsan olarak esit isek neden erkeğin bedeninden yaratılıyoruz? Kadın kaburga kemigidir benzetmesi onun eğilip bükülmeye çalışıldığın da cabuk kırılacagini daha narin olabileceği benzetmesi neden akla gelmiyor ?

Hadis zaten kesinlik yok yani. Bu kafalar derken kadını erkekten geri gören kafalar dan bahsediyorum .

Eşitlik olmuyor hocam, aşağılanma değil.

Ayrıca Maria Puder, Kuran-ı Kerimin hiçbir yerinde kaburga kemiği demiyor, tevratta geçiyor bu söylem hadis var bunla ilgili islamda deniyor lakin hadislerin güvenilirliği her zaman sorgulanmalı. Uydurma çok hadis var.

Ayrıca @Maria Puder, Kuran-ı Kerimin hiçbir yerinde kaburga kemiği demiyor, tevratta geçiyor bu söylem hadis var bunla ilgili islamda deniyor lakin hadislerin güvenilirliği her zaman sorgulanmalı. Uydurma çok hadis var.

ol desede olurdu ama uzun yolu seçip kaburgadan yaratmış

İnsan olarak esit isek neden erkeğin bedeninden yaratılıyoruz? Kadın kaburga kemigidir benzetmesi onun eğilip bükülmeye çalışıldığın da cabuk kırılacagini daha narin olabileceği benzetmesi neden akla gelmiyor ?

Hadis zaten kesinlik yok yani. Bu kafalar derken kadını erkekten geri gören kafalar dan bahsediyorum .

İşte ben bu sorulara tavım .. ALLAH neden kadını erkekten yaratmıştır ?? Fırsatını bulduğunda ALLAH'a sorarsın mecalin olursa eğer .. Sormuşken neden erkekler kadar güçlü yaratılmadığınızı da sor, hatta neden çamurdan yaratıldığımızı da ?!!
Kadının narin yaratılmasında aşşağılanma olarak gördüğünüz yeri anlayamıyorum ?

Ayrıca Maria Puder, Kuran-ı Kerimin hiçbir yerinde kaburga kemiği demiyor, tevratta geçiyor bu söylem hadis var bunla ilgili islamda deniyor lakin hadislerin güvenilirliği her zaman sorgulanmalı. Uydurma çok hadis var.

Ben kuran da geçiyor demedim zaten. Bu söylenti ye inanan çok kişi var . Bu söz ile kadını kendinden altta görenler yok diyebilir miyiz?

Tutturmuşlar bir aşşağılanma .. ALLAH kullarını aşşağılar mı yahu ? Kuranda buyuruyor net olarak BANA EN DEĞERLİNİZ TAKVADA EN İLERİ OLANINIZDIR diye .. Ne cins ayırıyor ne tür ne başka bir şey ..
Yani ALLAH erkeği güçlü kadını ona göre daha zayıf yaratırken YARATTIKLARINA MI SORACAK yapmayın etmeyin yahu ..

İşte ben bu sorulara tavım .. ALLAH neden kadını erkekten yaratmıştır ?? Fırsatını bulduğunda ALLAH'a sorarsın mecalin olursa eğer .. Sormuşken neden erkekler kadar güçlü yaratılmadığınızı da sor, hatta neden çamurdan yaratıldığımızı da ?!!
Kadının narin yaratılmasında aşşağılanma olarak gördüğünüz yeri anlayamıyorum ?

Ben bunu aşağılama olarak görmüyorum narin olmak aşağılama göstergesi değil kaburga kemiğinden yaratildigimizı düşünen kisilere karşı bir benzetme yapılmış diyorum anlatamıyorum sanırım. : )

Yani ben aslında erkeğin kaburga kemiğinin falan yaratılmadim. İnsan olarak bir erkek ile eşit sadece fizyolojik olarak ondan farklı yaratıldım. Ama beynim var düşünebilir toplum içinde kendime yer edinebilir babamın mirasından bi erkek kardes ile eşit pay alabilir okul okuyabilir bi meslek sahibi olabilir bir erkek ile flört edebilirim.

Allah kullanırıni assagiliyor dediğimi de hatırlamıyorum .

Bu söylem insanda bir aşağılama algısı oluşturuyor diyorum.

Yazının ilk cümlelerinde okumayı bitirdim.

Ben bunu aşağılama olarak görmüyorum narin olmak aşağılama göstergesi değil kaburga kemiğinden yaratildigimizı düşünen kisilere karşı bir benzetme yapılmış diyorum anlatamıyorum sanırım. : )

Yani ben aslında erkeğin kaburga kemiğinin falan yaratılmadim. İnsan olarak bir erkek ile eşit sadece fizyolojik olarak ondan farklı yaratıldım. Ama beynim var düşünebilir toplum içinde kendime yer edinebilir babamın mirasından bi erkek kardes ile eşit pay alabilir okul okuyabilir bi meslek sahibi olabilir bir erkek ile flört edebilirim.

Kabul etsen de etmesen de kdın erkekten bir parça olarak yaratılmıştır .. Neresinden yaratılmıştır şüphesiz ALLAH bilir ama bizden bir parçasınız acı ama gerçek :asd:
Baban isterse ALLAH'ın belirlediği şekilde mirasını takdim eder isterse de iki eşit parçaya böler buna da cevaz vardır .. Meslek sahibi olmanı da yasaklayan bir ayet yok rahat ol ..
Flört olayına gelince onunla ilgili meselelerde de tesettür ve zina ayetlerine göre hareket etmek bir mümine kadının görevidir ..

Kadın sadece "erkeğin eşi" olarak kabul görüyor. Zamanında Carl Linneus abimizin "büyük varlık zinciri"nde kadını erkeğin bir altına koyması gibi. Yani bi nevi kuran çürümüş bir teoriyle aynı görüşü paylaşıyor diyebiliriz.

Daha ilk paragraftaki kısma bakar mısınız Kuran-ı Kerim hakkında söylenen söze bakın Haşa..

Ve sizler bu yazıyı beğendiniz..
Allah ıslah etsin...

Kabul etsen de etmesen de kdın erkekten bir parça olarak yaratılmıştır .. Neresinden yaratılmıştır şüphesiz ALLAH bilir ama bizden bir parçasınız acı ama gerçek :asd:
Baban isterse ALLAH'ın belirlediği şekilde mirasını takdim eder isterse de iki eşit parçaya böler buna da cevaz vardır .. Meslek sahibi olmanı da yasaklayan bir ayet yok rahat ol ..
Flört olayına gelince onunla ilgili meselelerde de tesettür ve zina ayetlerine göre hareket etmek bir mümine kadının görevidir ..

Hocam size surekli dini açıdan bir seyler danismak istiyorum, hiç yardımcı olmuyorsunuz.

Yazı tamamen islamda kadının yerine yöneliktir,başlıktan da görüldüğü üzere.
Oysa ki komünizm,buyrun:

Wikipedia'dan alıntıladım.
Görüşlerinize saygım var,ben postumda sadece bunların alakasız olduğunu dile getirdim,yoksa elbette ki tartışmış,bilgilerinizi yorumlarınıza taşımışsınızdır.
Ayrıca islam dini,hoş görü dinidir,siz daha iyi bilirsiniz,o yüzden islamı kabul etmeyenler veyahut eleştirenler,hasetlik sınıfına girmemeli bence.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

SiNGo yazıyı okumuyorsun ama dogrudan komunizmle alakalı oldugunu anlıyorsun? =)) Ya acaba Maça Kızı'nın avatarından yola çıkmış olmayasın, yok yok olamaz ben de nerden çıkardım böyle bir şeyi. Ama sen beklemesen de ben de Latte gibi seni alkışlamak istiyorum okumadıgın bir yazının ne ile alakalı oldugunu çözmen olagan dışı bir davranış. Bravo.
Öncelikle şunu belirteyim hiç kimse Yüce Kitap Kuranı kerime çürümüş diyen birine benden saygı beklemesin inancı ne olursa olsun saygı görmek isteyen saygı göstermek zorundadır. Aynı hassasiyeti sizden de beklerdim şu islama düşmanlık eden zihniyette ki insanlara gösterdiğiniz saygıyı kendi mümin kardeşlerinize göstermiyorsunuz. Burda yazılan birşeyleri kanıtlamak zorunda değilim ama yazıyı yazan öğrenmek için veya merak ettiği için sorsaydı açıklardım.Yazıyı şimdi biraz okudum ve yarıda kesmek zorunda kaldım çünkü hem tipik bir komunist yazısı üstelik bu bilgisizlik dahilinde yazılmış bir yazı ve de sorgulanmaya veya öğrenmeye yönelik değil tamamen karalama ve islama olan nefretin ortaya çıkardığı bir şey. İslam kadınları zilletten kurtarıp başımızın tacı yapmıştır peki ya komunizm ne yapmıştır kadınlar için ? Komunistlerin ellerinde koz olarak sandıkları bir meseledir bu bizim elimizde de koz vardı adı komunizmin kadına bakış açısı diye onu belirttim siz meseleyi komunizmin geneline indirgediniz sahi ya komunizm kadına nasıl bakıyor bunu tartışalım? Bu arada tebrikleriniz icin sağolun da bir de alkış simgesini koysaydınız daha güzel olurdu öyle kuru kuru olmadı da.

Kömünizm de kadının yeri erkeğin yanıdır. Ne başının üstü ne de elinin altı.

Komünizmde birinin yeri yoktur daha doğrusu, herkes ayrım gözetmeksizin yanyanadır.

teoride islamda kadının yerinin ne olduğunun ne önemi var? pratikteki durumu görmeyecek kadar ahmak mısınız?

Teoriyi pratiğe uygulamaya çalışıp kadın erkek eşitliğini savunan bir parti var
Eş Başkanlık sistemli
Şimdi linçe uğrayan
Bakın mesela o bile tam uygulanamıyor en çok Erkeğin sesi çıkıyor
Sebebi toplum , daha da alt sebebi dindir
Yani bazı Şeyler çok zor değişir

Geri