iş yerinde insanı sinirlendiren şeyler/durumlar

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Sabahin köründe sucuklu yumurta siparis eden müsteri kabusumdur hep ,s

çalışırken canımı sikamazlar.

Tam olarak şu an yaptığım.
Zamanında uğraşmamak için kopyala yapıştır ile oluşturdukları datayı düzeltmeye çalışmak.

Kararlar hakkında bilgilendirmeyi unutup, yada ihmal edip, sonra da uygulanmasını bekleyen yetkililer beni işler bir de yanlış gittiğinde sinir edebilirler di.

Ama en çok, sabah 03:00 yada 05:00 te arayanlara sinir olurdum. Tam uykumun en tatlı anında bu yapılmaz. İşten ayrıldıktan 3 sene sonra bile yine biri bana bunu yaptı. Hiç beklememiştim. Ama numaran bizde kayıtlı demişti. O günden sonra geceleri telefonumu hep kapatır, öyle uyurum.

eskiden olsa şuraya yazacak çok şey bulurdum ama ne güzel ki ufak tefek şeyler dışında bir şey gelmiyor aklıma. bugüne gelene kadar çok tartıştık, biraz sürüldük, biraz “siz göndermiyorsunuz ben gidiyorum”durumları yaşadık, sonuç: mutluyuz.

topuklu ayakkabı giyip sabahtan akşama kadar parkede, fayansta, mermerde takıdık tukuduk at gibi yürüyüp beynimizi giben kadınlar,
ağaçkakan'ın ağacı delercesine tak tak gagaladığı gibi emekliliği gelmiş dayılara nazire yaparcasına klavyeye abanan kadınlar,
parfüm şişesine, susam sokağında kurabiye canavarının kurabiyelere abandığı gibi abanıp üzerine boca edip burnumuzun direğini kıran kadınlar,
evet, kadınlar.

mesaiye geç başlanması. bu durum beni hiç ilgilendirmiyor aslında, kendi işime bakarım da gelip gidenlerin o kişilerle işleri olması ve sürekli "mesai başladı neden gelmedi? öğle arası bitti neden yok?" sorularına cevap vermek bir yerden sonra can sıkmaya başlıyor. gerekli yerleri gösteriyorsun, bu sorunuzun muhatabı ben değilim diyorsun anlayan anlıyor anlamayanla tartışmaya giriyorsun.

Temizlik ve mutfak personellerinin durmak tükenmek bilmeyen dedikodu kazanı ve bu kazanı iş arkadaşlarının dedikodularıyla harlayan tipler. Bu tutumlarına şahit olduğum insanlarla zorunlu olmadıkça iletişim kurmuyorum tabii bu tutumum da o kazanı harlayan bir şey haline geliyor ve en sonunda o maharetli zihinleriyle meseleyi orasından burasından çekip istedikleri kıvama getiriyorlar.

ben böyle böyle kendimi yalnızlaştırmıştım eski iş yerimde glu bey… kadınların çoğunlukta olduğu bir birimde çalışıyordum, sizin takındığınız tavrı takındım, ben zaten biraz burnum havada görünürüm, bu imajımı pekiştirdim ve olala… selaam yalnızlık ben geldiiim…

• Üzgün
Tepkiler: glu
Eski binada ofis icinde calisiyordum, haliyle her sesi duyuyorsun, kadin cildirmis gibi klavyeye patir patir yaziyordu, ama o sesi beynimde misofonyamin etkisiyle sinirlerimi bozuyordu. Radyoyu aciyorum o da radyodan rahatsiz oluyor. Bu bir kac ay devam edince kavga yaptik. :D

Aynı işi aynı parayı almaya gittiğin iş yerine, sana daha sorumluluk yükleyip diğerlerinden bir şey beklememeleri.

ben böyle böyle kendimi yalnızlaştırmıştım eski iş yerimde glu bey… kadınların çoğunlukta olduğu bir birimde çalışıyordum, sizin takındığınız tavrı takındım, ben zaten biraz burnum havada görünürüm, bu imajımı pekiştirdim ve olala… selaam yalnızlık ben geldiiim…
Yalnızlaşmayı bir insanın mahremini duymaya yeğlerim. Hatta bu ortamda yalnız olmak için fazlasıyla mücadele de ederim. Yukarıda bahsettiğim tipler ne yazık ki profil olarak vasata dahi yaklaşamamış, hayatta kendilerine ve çevrelerindeki insanlara değer katamamış tipler. Umarım onların arasından sıyrılıp daha mutlu ve rahat olduğun bir noktaya erişmişsindir.

Yalnızlaşmayı bir insanın mahremini duymaya yeğlerim. Hatta bu ortamda yalnız olmak için fazlasıyla mücadele de ederim. Yukarıda bahsettiğim tipler ne yazık ki profil olarak vasata dahi yaklaşamamış, hayatta kendilerine ve çevrelerindeki insanlara değer katamamış tipler. Umarım onların arasından sıyrılıp daha mutlu ve rahat olduğun bir noktaya erişmişsindir.

böyle gülerek anlatıyorum ama o dönem çok zor bir süreç geçirdim. bir yerde bir işe itiraz ettim, o mevzu büyüdü; ben itiraza devam edince yer değiştirmek zorunda bırakıldım; daha iyi olur diye başladığım yerde de bu tarz durumlarla karşılaştım, neler neler. ben o ikiyüzlülüğe dayanamıyorum, utanıyorum. kendimi soyutlamayı seçtim ama o da çok sağlam bir psikoloji gerektiriyor, yıpranmıştım. şimdi evet daha iyi bir yerdeyim, herkesin daha işinde gücünde, kendi dünyasında olduğu. eğitim olarak daha donanımlı olduğu. inşallah böyle gider. kafanı ağrıttım :d

• Kalp Gözler
Tepkiler: glu
bin tane şey yazılır da hazır yıl sonu gelmişken; terfi ve zamlar söz konusu olduğunda herkesin kendini yılın en çalışkan personeli oscar ödülüne layık görmesi, gerçekçi olmayan beklentilere girilmesi, bu dönemlerde ayyuka çıkan kıskançlık ve haset, iş arkadaşını çekememe, kendi aldığından çok arkadaşının ne aldığıyla ilgilenme ve alternatifsiz olma sanrısı.

Son düzenleme:
Nisan ayinda mesela maas zammi olur, ama bu kisiye ozeldir ve sakli tutulmasi gereken birseydir. Nedense herkes herkesinkini bilir, benim zam bile benden once bilenler oluyor...

benden yakışıklı çocuklar görürsem iş yerimde direkt istifa ederim dayanamam

Hiç bahane üretmicem şuan, yapı olarak sinirlenmeye müsait olduğum için extra sebeplere gerek yok

kötü bir idareci.
her şeyi biliyorum diye dolanan ama aslında hiçbir halttan anlamayan insanlar.
kendini göstermek için sürekli reklam yapanlar.

Geri