Emre’yi astınız, X’i zehirlediniz, beni yedirmezler. Bence yani : dddNo pasaran i yakalim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Emre’yi astınız, X’i zehirlediniz, beni yedirmezler. Bence yani : dddNo pasaran i yakalim.
Esasında çok güzel bir konu bu. Ayrı kulvarlardan ilerleyen iki farklı forumu karşılaştırmak pek doğru olmaz ama denemeye çalışayım. irc tabanlı forumlar ve forumsal gibi saf forumculuğun yaşandığı forumlar arasındaki en büyük fark, normlardır.
irc denen dünyanın kendine has bir yapısı ve o yapıya sıkı sıkıya bağlı bir kitlesi vardı. Bu yapıyı ayakta tutan hususlardan birisi de yazılı olmayan kurallardı. irc yapısı itibarıyla biatçılığa açık bir sistemdi. Kanallarda mutlak bir otorite ve otoriyeti sağlamaya çalışan inanılmaz katı kolluk kuvvetleri vardı. Bu yapı insanlara sınırlarını sürekli hatırlatıyor ve insanları belli bir çerçevenin içerisine hapsediyordu. Haliyle bu sistem irc tabanlı forumlara da yansıdı. irc tabanlı forumlar, irc'nin doğasının bir parçası olan katı hiyerarşiyi çok uzun yıllar boyunca muhafaza etmeye çalıştı. Forumsal gibi forumlar ise bu normlara sahip olan bireylerden oluşmadığı için irc tabanlı forumlardan farklı olarak daha rahat ve çok sesli yerler haline geldi. Ben neredeyse 20 yıldır çeşitli forumlarda yazıyorum, irc tabanlı forumların prime dönemine de çöküşüne de şahitlik ettim. irc tabanlı forumların yeri bende ayrıdır ancak bu çağda bunu sürdürmek pek mümkün değil, ki X epey bir müddet bunun mücadelesini verdi ama başarılı olabildi mi bilemiyorum.
ircforumlari.com.tr'yi hibrit bir forum olarak düşünürsek bence en iyi formül yakalanmış oldu. Burası zurna ve if.net'e kıyasla daha çoğulcu ve daha renkli bir forum. Forumculuğun bitme noktasına geldiği bu dönemde böyle bir forumun varlığı gerçekten şaşırtıcı.
O bir şey değil,2019’da bir ircte “lan” yazdığım için ban yemiştim bence bunu tartışmayalım bile shshdj
Senin için yakıyorum aga…O bir şey değil,
Forumda "seninle uğraşamam" yazdığım için ban yemişliğim var.
okurken gözümde canlanan...kavgaya yakın bir şeyler olmuş mu diye dolandım, sıfır sıfır sıfır. nasıl kavga edemiyoruz artık dimi? çok tatlış bi şey olduk biz böyle valla… bundan sonraki hedef yeni ve her şeyden bağımsız bir forum alıp onlarla kavga etmek olabilir. biz birbirimize bağlanmışız çünkü olmuyor artık…
irc kökenli olsam da birçok forum tarzı görmüş biri olarak-aman tanrım muharrem ince sanki- forumsal gibisini görmemiştim. gerçi asıl forumsalı da göremedik. biz forumsalın tekrardan çekilmek istenen diziler gibi eksik tarafına denk geldik. ona rağmen başta garipsedik çünkü içinden geçeni söyleye girip seks yazıyorlardı. irc kökeni için bu bir devrimdir. irc tabanında bunu bir tek adminler bilirdi.-sjsj şey sunucu admini tmm- aniden karşımızda seks yazısı görünce korktuk haliyle. sonra bi de bu konudaki tavsiyelerini gördük, sübhaneke okuduk noluyor lan falan… birbirlerini yemelerini, kaoslarını bir kenarda kestane şekerini kemiren tayfayla uzaktan seyrettik. anlayamadık çoğu zaman ama pes de etmedik. sonunda ne mi oldu? yosun ideal erkek ayağı konusu açtı. bu kız boşnak böreği tarifi veren bir kızdı. ben naptım? gittim hesapladım… juju naptı? koltukaltını yalayan insanları birleştirdi. forumsal bizi çok değiştirdi. biz sizden razıyız kardeşlerim… sizi bize katmasaydı boss, biz kendi zincirlerimizi kıramazdık. hala tehlikeli bir yanınız var ama bizden artık kaos çıkmaz <3 biz başta birbirine girse de sonunda sarılan ve kaynaşan yeşilçam klasiği olduk sizinle…
sizi seviyorum… hoşça kalın.
(son iki cümlem abartı oldu, accık duygusal topum bu ara affedin)

bu mutlu aile tablosunu bozacak oktaylar lazım.okurken gözümde canlanan...
Ekli dosyayı görüntüle 68813

@Melodram bende bunu görünce kahkaha attımmmm ayyyy hahahahokurken gözümde canlanan...
Ekli dosyayı görüntüle 68813
artık içerde yosun var… tek hareketiyle kilitler açılıyor beybim <3 sıkma canını.ayrıca koltukaltı yalamak konusu da hala içimde bir uktedir. yalamak değil yani. konu.
hep yönetimde bir yakınımız olsun isterdim. heyt be. bu şansın en sakin dönemimize gelmesi.. ÜZÜCÜ. yönet bizi yosito! vur kırbacı..artık içerde yosun var… tek hareketiyle kilitler açılıyor beybim <3 sıkma canını.
yönetim eliyle kaos çıkartılmalı. yönetim karışmayınca kaos çıkmıyor. acilen ''gereksiz bir konu'' mesajıyla konu kilitlenmeli. o olmazsa birkaç üye diğerlerini ötekileştirdiği için konudan uzaklaştırılmalı.Henüz kaos yok.