İrccilerin forumsalcılar hakkındaki düşünceleri

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Forumsalcilar kaostan besleniyor :d
Hepimiz kavga cikinca bir enerjik oluyoruz jHdsvdvd
Duhan ile scope kavga eder mi diye bi heyecanla konuyu takip ettim...
Duhan "kasma boş ver" diyince scope den "sen kimsin ln " demesini beklerdim... erkek kavgası izlemeyeli cok oldu Mavi hanım.....

Bu birleşmenin irc halkasını oluşturanlardan biri olarak forumsal üyeleri ilk katılım sağladığında şaşkınlık yaşamış ve X in neden böyle bir şey yaptığını sorgulamıştım. Daha sakin ve sınırları olan irc üyelerine şok niteliğinde bir duygu yaşatmıştı ilk geldikleri vakit. :)
Çok aykırı insanlar da var içerisinde, dolu dolu nitelendirebileceklerim de, mizahlarına kahkaha ile güldüklerim de uç fikirleri karşında şaşkınlık yaşadıklarım da.. Fakat zamanla alıştım ve sevdim ben forumsal üyelerini. O kadar renklilermiş ki tek renkliliğin konforuna, göz yormayan görseline o kadar alışmışım ki bir başka rengin de bambaşka bir manzara sağladığını kanıksadım sayelerinde. Sonuç itibarıyla iyi ki risk alıp bu birleşmeyi gerçekleştirmiş X.

Son düzenleme:
forumsal tabanının buram buram hissedildiği bir yerde yeni bir oluşum içine girip burayı farklı bir foruma çevirme düşüncesi başarısız olmuştur şöyle birşey var ki farklı ırc ortamlarında bulduklarını burada bulamadıklarını düşünüyorum bu nedenle sessiz uzaktan takılma mevcut
buranın eski irc üyelerinin bile en yakınında forumsal üyeleri olması yatsınamaz bir gerçektir zamanla onlarda
forumsal üyelerine evrilmiş gibidir

tabi ki saygımız vardır misafirlere kimseye kış kış demeyiz

başlık irc lere yöneltilse de konuya yazanların forumsallı olması manidardır

hadi baş baş

Son düzenleme:
Bu birleşmenin irc halkasını oluşturanlardan biri olarak forumsal üyeleri ilk katılım sağladığında şaşkınlık yaşamış ve X in neden böyle bir şey yaptığını sorgulamıştım. Daha sakin ve sınırları olan irc üyelerine şok niteliğinde bir duygu yaşatmıştı ilk geldikleri vakit. :)
Çok aykırı insanlar da var içerisinde, dolu dolu nitelendirebileklerim de, mizahlarına kahkaha ile güldüklerim de uç fikirleri karşında şaşkınlık yaşadıklarım da.. Fakat zamanla alıştım ve sevdim ben forumsal üyelerini. O kadar renklilermiş ki tek renkliliğin konforuna, göz yormayan görseline o kadar alışmışım ki bir başka rengin de bambaşka bir manzara sağladığını kanıksadım sayelerinde. Sonuç itibarıyla iyi ki risk alıp bu birleşmeyi gerçekleştirmiş X.
İtiraf et renk kattık hayatınıza. 10 haha emoji bildirimimin 5’i senden… sklks

Esasında çok güzel bir konu bu. Ayrı kulvarlardan ilerleyen iki farklı forumu karşılaştırmak pek doğru olmaz ama denemeye çalışayım. irc tabanlı forumlar ve forumsal gibi saf forumculuğun yaşandığı forumlar arasındaki en büyük fark, normlardır.

irc denen dünyanın kendine has bir yapısı ve o yapıya sıkı sıkıya bağlı bir kitlesi vardı. Bu yapıyı ayakta tutan hususlardan birisi de yazılı olmayan kurallardı. irc yapısı itibarıyla biatçılığa açık bir sistemdi. Kanallarda mutlak bir otorite ve otoriyeti sağlamaya çalışan inanılmaz katı kolluk kuvvetleri vardı. Bu yapı insanlara sınırlarını sürekli hatırlatıyor ve insanları belli bir çerçevenin içerisine hapsediyordu. Haliyle bu sistem irc tabanlı forumlara da yansıdı. irc tabanlı forumlar, irc'nin doğasının bir parçası olan katı hiyerarşiyi çok uzun yıllar boyunca muhafaza etmeye çalıştı. Forumsal gibi forumlar ise bu normlara sahip olan bireylerden oluşmadığı için irc tabanlı forumlardan farklı olarak daha rahat ve çok sesli yerler haline geldi. Ben neredeyse 20 yıldır çeşitli forumlarda yazıyorum, irc tabanlı forumların prime dönemine de çöküşüne de şahitlik ettim. irc tabanlı forumların yeri bende ayrıdır ancak bu çağda bunu sürdürmek pek mümkün değil, ki X epey bir müddet bunun mücadelesini verdi ama başarılı olabildi mi bilemiyorum.

ircforumlari.com.tr'yi hibrit bir forum olarak düşünürsek bence en iyi formül yakalanmış oldu. Burası zurna ve if.net'e kıyasla daha çoğulcu ve daha renkli bir forum. Forumculuğun bitme noktasına geldiği bu dönemde böyle bir forumun varlığı gerçekten şaşırtıcı.

Geri