Dünya bu kadar berbat bir yerken, böyle düşünmeni anlıyorum kardeşim. Zaten yanı başında kız çocuklarının okuduğu okullar bombalanırken, minicik yavrular ölürken, akşam evinde birbirinden güzel yemekler ile, hoş sohbetler eşliğinde kahkahalarla iftar açacak müslümanlardan da değilim.
Belki de bu kadar zalimin yaptığı her şey yanına kalacak diyorsundur. Bu senin ki aslında kötülüğün gücünü, çokluğunu ve dehşet boyuttaki büyüklüğünü görmüş birisinin sonunda pes edişidir. Aslında bir kalbin vardır ve bu kadar acıyı anlamlandıramıyorsundur. Çünkü o bebek öldürenlerin hepsi bir Tanrı'ya inanan ve benim Tanrım böyle istiyor diyenler. Tanrım, bu kötü müslümanları cezalandırmamızı istiyor, diyenler.
İşte sen, onlardan bin kat, milyon kat daha değerlisin aslında yaratıcının gözünde kardeşim. İnanmıyor olsan da.
Ben de Tanrı'yı hiç görmedim, sadece inanıyorum ama şuna da inanıyorum; bugün bebek öldüren, çocuk katleden, kan akıtan hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Kulaklarını çekip hesap soracak bir güç var. Sana kanıt sunamam ama biliyorum var. Adaletin geleceğine inancım ile Tanrı inancım bütünleşmiş halde içimde ve çok güçlü. İçimdeki bir his belkide bunu besliyordur, o da şu;
"İyilik hiçbir zaman kaybetmez."