İnsanı olgunlaştıran şeyler nelerdir?

Konu sahibi son olarak 1198 gün önce görüldü
Deliler, deliliklerini kabul etmezler. O yüzden delirdiğinden şüphelenen insanın, ruh sağlığının yerinde olması olasıdır. Böyle bir şey geçiyordu bir filmde ama filmi çıkaramıyorum şu an. Bir şeyleri aştığını düşünen ve olgunlaştığına karar veren insan, bence asıl ham olan odur.
Olgun insan, bence çok farkında değildir olgunluğunun.
Sanırım her şey olgunlaştırabilir insanı. Bakın refah da bunu sağlayabilir, sadece acı değil.
Aslında neyle ilgili bilmiyorum, edriye kısmen katılıyorum ama aynı hikayeleri yaşamış insanların benzer olgunluklarda olmadığını da görüyoruz.
Sanırım yaşanmışlığınla ne yapacağın ve bunu nasıl dönüştüreceğin seni olgun yapıyor.

Benim burada bahsettiğim şey insanın hayat içinde tecrübe ettiği şeylerin bir zaman sonra insandan bir şeylerin eksilmesine vesile olmasıydı.
Bunun acı olmasına gerek yok. Acı bir kavramdı sadece.
Başak tarlasında buğday fırtına görür , kış görür ancak bütün bunlara karşı durabildiği vakit un ve ekmek olur, güzelleşir. Ancak onuda fazla tutarsan çürür.
Armut dalında fazla kalırsa olgunlaşmaz, çürür.
Önemli olan bir şeye maruz kalman değil. Maruz kalma sürenle eş değer ne kadar dirayetli durabildiğindir.

Ama olay sadece acıdan vuku bulup çok saçma bir yere gidiyor.

Peki.
Ben olgunluk nedir ve insanı olgunlaştıran şey nedir bilmiyorum.
Bana anlatır mısın ?
Ve yeterince olgun oldugunu düşünüyor musun?

Azizim bu tarif edilecek bir şey değil. Bir insana şunları yaparsan olgunlaşırsın diye bir tarif verilmez, veren insanda yanılıyordur.
Bu bir yaşayışla düşünceyle alakalıdır. Olgunlaşmak dediğin üzerine koymaktır, bu bir kitapla olabilir veya bir arkadaşından feyz almakla da olabilir.
Tamamen senin karakterine bağlı, kimisi başına elma düşünce olgunlaşır kimisi parası gittiğinde..

Benim burada bahsettiğim şey insanın hayat içinde tecrübe ettiği şeylerin bir zaman sonra insandan bir şeylerin eksilmesine vesile olmasıydı.
Bunun acı olmasına gerek yok. Acı bir kavramdı sadece.
Başak tarlasında buğday fırtına görür , kış görür ancak bütün bunlara karşı durabildiği vakit un ve ekmek olur, güzelleşir. Ancak onuda fazla tutarsan çürür.
Armut dalında fazla kalırsa olgunlaşmaz, çürür.
Önemli olan bir şeye maruz kalman değil. Maruz kalma sürenle eş değer ne kadar dirayetli durabildiğindir.

Ama olay sadece acıdan vuku bulup çok saçma bir yere gidiyor.

Ben senin kısmen ne söylediğini anlamıştım ve hak vermiştim. Şimdi de tamamına katılıyorum. Sadece şurada ayrılabiliriz -ya da ayrılmayabiliriz- maruz kaldığın şeyler elbette senden bir şey götürüyor. Ama buna çürüme diyebilir miyiz bilmiyorum. Çok yüzeysel bir örnek vereyim benim hikayemi bilen biri olarak insanlara güvensiz oluşumu da anlayabilirsin. Artık daha güvensiz olmam bir çürüme mi? Böyle söyleyince kötü, doğal bir sonuç gibi. Kayıp mı? Yani belki de benim hikayem için daha güvensiz olmak iyidir.
Konu başka yerlere gidiyor ama anlatabildim mi?

hamdım pişiyorum
olunca öleceğim

Cocuklar, ben olgun olmadigim icin yorum yapamiyorum .p

Üff diyesim geliyor bazen ertrjymndgch :D

Deliler, deliliklerini kabul etmezler. O yüzden delirdiğinden şüphelenen insanın, ruh sağlığının yerinde olması olasıdır.
Evet hepimiz deliyiz , kendinden şüpheliler akıllı :DDDD bilim kurgu filminde gibi hissettim şuan kendimi ergbfxtbfx :D

Rosenhan Deneyini duydun mu bilmiyorum
Deli kendine deli diyemez çünkü deli olduğunu bilmez. Deli olmayan ise birisinin deli olduğunu iddia edebilir mi doğruluğu tartışılır. Ancak bir grup bir araya gelirse deliyi akıllı akıllıyı deli ilan edebilir. Yani senin deli olup olmadığına biz, diğer adımızla toplum olarak karar veriyoruz.

@Heisenberg @kLara cidden olgun oldugumu dusunmuyorum davranis olarak, o yuzden bu sekilde yazdim : )) Olgun olanlar cevaplasin o yuzden : ))
Bunu yazabilmekte bir olgunluk bence Shini hanım :d bende henüz tam olgunlaşamadım mesela ama değerlendirme yapmamıza engel değil bu :)

Ben senin kısmen ne söylediğini anlamıştım ve hak vermiştim. Şimdi de tamamına katılıyorum. Sadece şurada ayrılabiliriz -ya da ayrılmayabiliriz- maruz kaldığın şeyler elbette senden bir şey götürüyor. Ama buna çürüme diyebilir miyiz bilmiyorum. Çok yüzeysel bir örnek vereyim benim hikayemi bilen biri olarak insanlara güvensiz oluşumu da anlayabilirsin. Artık daha güvensiz olmam bir çürüme mi? Böyle söyleyince kötü, doğal bir sonuç gibi. Kayıp mı? Yani belki de benim hikayem için daha güvensiz olmak iyidir.
Konu başka yerlere gidiyor ama anlatabildim mi?

Sağlıklı olan kısım insanın sağlıklı iletişim kurmasıdır doğru mu ? Yani kimseye güvensiz yaklaşmadan , guvenerek değil mi ?
Bütün yaşananların sonucunda senin güvenin eksildiyse bu kayıptır doğru mu?
İşte bütün bunlar bir araya geldiğinde daha detaylı incelemeler , daha sağlam atıyorsan olgulaşmış oluyorsun.
Çürümek bir farazi kavramdı sadece. Çünkü olgunlaşmanın fazlasını anlatmanın tek dogru yolu oydu

Sağlıklı olan kısım insanın sağlıklı iletişim kurmasıdır doğru mu ? Yani kimseye güvensiz yaklaşmadan , guvenerek değil mi ?
Bütün yaşananların sonucunda senin güvenin eksildiyse bu kayıptır doğru mu?
İşte bütün bunlar bir araya geldiğinde daha detaylı incelemeler , daha sağlam atıyorsan olgulaşmış oluyorsun.
Çürümek bir farazi kavramdı sadece. Çünkü olgunlaşmanın fazlasını anlatmanın tek dogru yolu oydu

:d benim için yeterli bu kadar münazara fnsns
ya aslında üzerine konuşulması ve felsefe yapılması keyifli bir konu ama belki başka zaman devam ederiz.
filme geçiyorum ve sonra sana bişi anlatacağım, görüşürük çiçeğim

ya aslında üzerine konuşulması ve felsefe yapılması keyifli bir konu ama belki başka zaman devam ederiz.
Bana da anlat Larii .p Hep bu edri’ye anlatiyorsun :d

herkesin kendine has bir olgunlaşma yöntemi var işte neyi kurcalıyorsunuz sdfls :D

Bak her zaman yaptığın gibi vazgeçtim dersen bozuşuruz ksj

sana neler anlattım ya şinşin. canımsın sen.

fikirleri çarpıştırmak güzel ya :d N. Kemal'in dediği gibi. kalp kırmadıkça nema problema :)

fikirler çarpışıyor da sonra kalp kırılıyor bir yerden sorna kırıcılaşıyoruz milletçe :D

Geri