Deliler, deliliklerini kabul etmezler. O yüzden delirdiğinden şüphelenen insanın, ruh sağlığının yerinde olması olasıdır. Böyle bir şey geçiyordu bir filmde ama filmi çıkaramıyorum şu an. Bir şeyleri aştığını düşünen ve olgunlaştığına karar veren insan, bence asıl ham olan odur.
Olgun insan, bence çok farkında değildir olgunluğunun.
Sanırım her şey olgunlaştırabilir insanı. Bakın refah da bunu sağlayabilir, sadece acı değil.
Aslında neyle ilgili bilmiyorum, edriye kısmen katılıyorum ama aynı hikayeleri yaşamış insanların benzer olgunluklarda olmadığını da görüyoruz.
Sanırım yaşanmışlığınla ne yapacağın ve bunu nasıl dönüştüreceğin seni olgun yapıyor.
Benim burada bahsettiğim şey insanın hayat içinde tecrübe ettiği şeylerin bir zaman sonra insandan bir şeylerin eksilmesine vesile olmasıydı.
Bunun acı olmasına gerek yok. Acı bir kavramdı sadece.
Başak tarlasında buğday fırtına görür , kış görür ancak bütün bunlara karşı durabildiği vakit un ve ekmek olur, güzelleşir. Ancak onuda fazla tutarsan çürür.
Armut dalında fazla kalırsa olgunlaşmaz, çürür.
Önemli olan bir şeye maruz kalman değil. Maruz kalma sürenle eş değer ne kadar dirayetli durabildiğindir.
Ama olay sadece acıdan vuku bulup çok saçma bir yere gidiyor.