İnanç özgürlüğü nedir ?

Konu sahibi son olarak 1664 gün önce görüldü
birkaç hafta önce ölüm tehditi aldığım forumda böyle konuların açılması iyiye işaret bence. ılımlaşıyor muyuz ahali?

diğer ülkelerdeki olan olayları da biliyorum, kimsenin saygı duymaması bizim de saygı duymamamızı mazur görmüyor, en büyük saygısızlıktan biri de zaten herkesin nüfus cüzdanına din bölümüne islam yazması, başka bir ülkede boyle bir uygulama var mı bilmiyorum. ki zaten isteyen gidip din hanesini boş bırakabiliyor ülkemizde, zorunluluk değildir bu. senin kurdugun ama diğer ülkelerde de namaz kılmaları engelleniyor gibi çok masum bir cümle, cahil beyinlere madem onlar cami yıkıyor biz de gidip kilise yıkalım olarak tevarüs ediyor.
Tabi öyle , haklısın, zaten özgürlükten saygıdan bahsediyorsak ben genel olarak böyle bir şey yok diyorum , bizde nasıl müslüman olmayanlara davranılıyorsa başka ülkelerde de aynısını müslüman olanlara yapıyorlar. Sonuçta dinde zorlama yoktur , kimse kimsenin dinine saldırmadıkça bütün düşüncelere saygı duyulmalıdır. Ne müslüman olduğu için herhangi birisi aşağılanmayı hakeder nede müslüman olmadığı için bir başkası aşağılanmayı hakeder.

birkaç hafta önce ölüm tehditi aldığım forumda böyle konuların açılması iyiye işaret bence. ılımlaşıyor muyuz ahali?
:) Kimden ölüm tehditi aldınız bilmiyorum onların düşünceleri hala ne durumda onuda bilmiyorum ,ben kimseye böyle birşey yapmadım ben hep böyleydim yeterki dinime ve benim kutsal saydığım şeylere kimse hakaret etmesin .

:) Kimden ölüm tehditi aldınız bilmiyorum onların düşünceleri hala ne durumda onuda bilmiyorum ,ben kimseye böyle birşey yapmadım ben hep böyleydim yeterki dinime ve benim kutsal saydığım şeylere kimse hakaret etmesin .

it dazınt medır bro, her ne kadar black'le birleşip bana sövseniz de benden size nick6 şuku

it dazınt medır bro, her ne kadar black'le birleşip bana sövseniz de benden size nick6 şuku
kim kime sövdü kardeşim iyi misin sen ? sövdüğüm tek bir yorum yada mesaj göstersene sen bana. black benim arkadaşım ve onu severim savunurum bunu sövme olarak yorumlamak ancak sise yakışırdı zaten.

neyse konuyu saptırmaya gerek yok , anlamadım zaten ölüm tehditi dedin sövme dedin çözemedim ne dediğini merak da etmiyorum bırak dağınık kalsın yani:)

kim kime sövdü kardeşim iyi misin sen ? sövdüğüm tek bir yorum yada mesaj göstersene sen bana. black benim arkadaşım ve onu severim savunurum bunu sövme olarak yorumlamak ancak sise yakışırdı zaten.

neyse konuyu saptırmaya gerek yok , anlamadım zaten ölüm tehditi dedin sövme dedin çözemedim ne dediğini merak da etmiyorum bırak dağınık kalsın yani:)

ayem fayn tenks encu? sigarayı bıraktım ben konuyu mu bırakamayacam bro kib öptüm

Kimse İnanç Özgürlüğü var deyip güldürmesin milleti..
ATeist olanlar Musluman'ları olanca nefretleriyle asagılarken, Gercek İman edenler onlara islamı anlatmaktan baska birsey yapmıyor..
Her Koyun Kendi Bacagından Asılır evet, lakin Koyuna Soran Yok Asılacakmısın diye..
Biz Müslüman bir ülke de oldugumuzdan ve dogdugumuzdan İslam İnancıyla buyutulduk ki ben Kökeni Alevi bir insanım..
Benim anne Babam Allah razı olsun Cocuktan Dini egitimimizi vermeye calıstı..
Eger ben üstüne kendi kendime birseyler koymaya calısmasaydım Cok bocalardım
Tam Tersi olan Alevi'ler oldugunu Hatta deist olanları tanıyorum....
Bu Alevilere kız verilmez alınmaz yargısını yıkalı cok oldu biz..
Esim Sunni ve bu h

İnanç özgürlüğü Laik olmayan ülkelerde genelde hoş karşılanmayan bir görünümdür. Ya herkes eşit olacak yada alt sınıf olan kölelikte çalışacaktır.

Aslında bu yanlış bilinen bir şey. Hindular ineğe tapmaz, ineği kutsal sayarlar. Tanrıları ile aralarındaki aracı olarak görürler. Yani ineğe saygı gösterirler kısacası. Nasıl ki biz kurban keserek Allah ile bir iletişim yolu kuruyorsak onlar da ineğin yanında dua ederek iletişimlerinin hızlandığına inanıyorlar.

Ayrıca onlar için ineği yemeniz sıkıntı değildir, onlar da inek yerler çünkü. Hatta en çok yedikleri hayvan inektir. Çünkü ineği büyük bir nimet olarak görürler, hem sütü hem eti olan derisi kullanılabilen gücünden faydalanılabilen bir hayvan sonuçta.
Bende öyle biliyorum ama aşırı dinci Hindularda yok değil.Şöyle bir haber dikkatimi çekti.

Hindistan'ın Madhya Pradeş eyaletinde Müslüman kasapların inek kesmesine kızan Hindular, Müslümanlara ait onlarca dükkanı yaktı. Müslümanların da Hindulara ait az sayıda dükkanı yaktığı karşılıklı çatışmalar sırasında 70 kadar dükkan yakılırken, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Eyalet başkenti Phopal'ın 80 kilometre doğusundaki Ganj Basoda kasabasında çıkan çatışmaları bastırmak için göz yaşartıcı bomba kullanan polis, 5'ten fazla kişinin biraraya gelmesini yasakladı. Polis, evinde bir inek başı ve 8 inek derisi bulduğu bir Müslüman kasabı ve ailesini gözaltına aldı.

Daha öncede Kurban Bayramı dolayısıyla Müslümanlar ve Hindular arasında çatışmalar yaşandığını hatırlıyorum.

Konuya gelecek olursak her zaman''Herkesin dini kendi vicdanıdır''fikrini savunurum.Vicdanların yok olmaya başladığı bir dünyada İnanç özgürlüğünden de bahsetmemiz imkansızdır.

Türkiye'de ne yazık ki olmayan bir unsurdur ki olayın en büyük mağdurlarıda inaçsız yada farklı inançları olan arkadaşlarımızdır.Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi oruç tutmadı diye dayak yiyenden tutun daha neler neler.Tanrı'dan onları islah etmesini ve karşılıklı hoşgörünün yerleşmesini dileyelim.Ancak inançlılara yönelikte psikolojik şiddet azımsanamayacak kadar çok.Mesela bu forumdan tutun nice sanal ortamlara,reelde üniversite vb. sosyal ortamlarda inançlılara imalı yada imasız gerizekalı muamelesi yapan idiot maskeli arkadaşlarımız çok bol.Kendileriyle herhangi bir tartışmaya girince üslup korumak yerine maytap geçmeyi,kutsallarına IQ yoksunu etiketi yapıştırmayı yeğlerler.İnanmıyorsun Eyvallahta, bilimsel perspektifte eleştiriver.Sanane başkasının ne giydiğinden yada ne giyinip neye tapındığından ?İnsan doyuma ulaşamadığı noktada komplekse girmeye,yada kendinden farklı olana b*k atmaya meyilli bir yaratık sonuçta.Onlarda kendilerince haklı tabi Freud amcanın güzel tespitleri var kendileri ile ilgili onlar içinde Tanrı'dan şifa dileyelim.

Bugün laikliğe savaş açanların gözardı ettiği ilke.O yüzden bu ülkeye laiklik bile fazla derim.
Anayasa bunun tanımını güzel yapmış.
Fakat yasalar metinlerde yaşadığı için tanımı dar alana sıkışmış bir kavram.
Oysa inanç ve inançsızlık özgürlüğe tabii olmalıydı.Tıpkı özünde özgür olan islam gibi.
Bu konuyla ilgili yaşadığım bir anımı hatırladım.Ermeni komşum ve arkadaşımın beni evine davet ettiğinde yaşadığı tedirginlikti.Oysa bunu ona yaşatmaya ne hakkımız vardı? Maalesef saygılı gibi davransak dahi örtük tutumlarımız hiçte öyle değilmiş.O gün bunu daha iyi anladım.

Geri