İnanç özgürlüğü nedir ?

Konu sahibi son olarak 1661 gün önce görüldü
Özgür müyüz ?

Evet düşünceleriniz ?

inanmayan birine inanması için baskı kurarken inanan birine tam tersini yapamamaya inanç özgürlüğü denir.

Ülkemizde inanç özgürlüğü sadece İslam için vardır. Maalesef halkımızın büyük bir çoğunluğu da diğer dinlere veya dinsiz olanlara nefret beslerken kendilerine karşı hoşgörü beklerler.

İnanç kalpte din beyinde yaşanır diye bas bas bağırıyorum forumda.
Amellerini insanlar kendileri için yapıyor sonuçta ve buna ahkam kesebilen insanlar 10'un 9'udur inanın.
Hatta yaşam tarzlarımızı ,insan ilişkilerimizi bile bu konunun hoşgörüsüzlüğüne bağlıyoruz.
Daha aynı dinin mezhebi olan Aleviliği dışlayan milletiz. Biz Sunniler Alevilere kız vermeyiz.Bilirsiniz.
İnanç konusunda ilk özgürlüğü Allah vermişken bu insanların ukala tavırları çok anlamsız.

Yasaların bize tanıdığı hak. Evet isteyen istediğine inanır.

Bknz.
24. Madde
VI. Din ve Vicdan Hürriyeti

Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.

Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.

Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Özgürlüğün olmadığına inananlardanım. Müslümanlara yobaz cahil denirken , müslüman olmayanlara da gavur deniyor. Kimsenin kimseye karşı saygısı yok , bu sebeple de kimse özgür değil , bu yüzden gayri müslim de çıkıp müslüman olmadığını kolay kolay söyleyemez zaten.Dışlanacak korkusu ile. Ama aynı durum farklı ülkelerde müslümanlar için geçerlidir, müslümanım diyen kişi dışlanır çoğu zaman, ayıplanır vs. İnanç özgürlüğü var mı ? Hayır yok. Ne benim ülkemde ne de başka ülkede

bizde olmayan bişey.
yada var ama sadece müselmanlar için.
%106.4 ü Müslüman bu ülkenin.
aşamalar şu:
1-inanmıyorsan da saygı duy
2-saygı duyacaksın!
3-Allah belanı verecek ateiz köpek!
4-seni bulacam lan anasını ***tiğimin ***spu çocuğu!cesedini ***icem lan senin!

bizde olmayan bişey.
yada var ama sadece müselmanlar için.
%106.4 ü Müslüman bu ülkenin.
aşamalar şu:
1-inanmıyorsan da saygı duy
2-saygı duyacaksın!
3-Allah belanı verecek ateiz köpek!
4-seni bulacam lan anasını ***tiğimin ***spu çocuğu!cesedini ***icem lan senin!

inanmıyorsan saygı duy her görüş için geçerli değil midir ama ? :)
Sana inanmadığın için saygı duyulmalı,
Sende inananlar olduğu için saygı duymalısın. Sadece burasını ele almak istedim yanlış anlamazsın umarım :)

inanmıyorsan saygı duy her görüş için geçerli değil midir ama ? :)
Sana inanmadığın için saygı duyulmalı,
Sende inananlar olduğu için saygı duymalısın. Sadece burasını ele almak istedim yanlış anlamazsın umarım :)
inanca saygı duyamam.elin hindusu ineği kutsal sayıyor diye yemiyeyim mi?

inanca saygı duyamam.elin hindusu ineği kutsal sayıyor diye yemiyeyim mi?

sen ye diye elin hindusu ineği kutsal saymasın mı?
Şahsen ben Hindistan da gezen bir turist olsam, onların inancına saygımdan ineği yemem, yoldan geçmesine izin veririm mesela. Yoksa ineğe tapmak bana hiç akıllıca gelmiyor zaten.
Empatik düşünülmeli

Şahsen ben Hindistan da gezen bir turist olsam, onların inancına saygımdan ineği yemem, yoldan geçmesine izin veririm mesela. Yoksa ineğe tapmak bana hiç akıllıca gelmiyor zaten.
Empatik düşünülmeli
inanca saygı duyulmaz.inanç hakkına saygı duyulabilir.istersen taşa tap.ama onu bana fırlatma.olayın özü budur

Inanc bireysel birsey olduğu için bu hakka saygı duyarım.
Gerisi ile ilgilenmem.

Biri oruç tutuyor diye sigara içen insanı dovduler bu memlekette sanki kendisi yaşıyor sadece.

inanç ozgurlugu butun din mensuplarinin birbirlerine saygi duyup
'o bunu kutsal goruyo' diye yaninda yapmamaktir,
bu gune eri$tigimizde inaniyomki cogu conflit'ler son bulucak,
kar$i taraf saygi duymasa bile sen saygi duyucan aga,
boyle yapmam ben diyenler sayesinde bu kdr ilerledi bu saygisizlik olaylari :T:

rose.gif
rose.gif
rose.gif

Empatik düşünülmeli

Aslında bu yanlış bilinen bir şey. Hindular ineğe tapmaz, ineği kutsal sayarlar. Tanrıları ile aralarındaki aracı olarak görürler. Yani ineğe saygı gösterirler kısacası. Nasıl ki biz kurban keserek Allah ile bir iletişim yolu kuruyorsak onlar da ineğin yanında dua ederek iletişimlerinin hızlandığına inanıyorlar.

Ayrıca onlar için ineği yemeniz sıkıntı değildir, onlar da inek yerler çünkü. Hatta en çok yedikleri hayvan inektir. Çünkü ineği büyük bir nimet olarak görürler, hem sütü hem eti olan derisi kullanılabilen gücünden faydalanılabilen bir hayvan sonuçta.

bir üye bir yorumda "conflict" dedi.bu kadar yükselen Bi seviye başımı döndürdü :) artık huzur içinde ölebilirim

Türkiye de hiç bir zaman olmayan özgürlüktür. Ülkede muhafazakar kesime yobaz
hiç bir inancı olmayan insana ateist kafir gözüyle bakıldığı için aslında hiç tartışılmaması gereken konudur.

Sadece saygı, saygı, saygı.

İnançsız birine ''pis kafir, mendebur, zındık'' ve inançlı birine de ''yobaz, geri kafalı, cahil'' demeyi bıraktığımız gün, inançlıların ibadetlerini istediği yerde istediği gibi hor görülmeden yaptığı zaman ve inançsızların da, toplum içerisinde inançsızlığını korkmadan söyleyip, aleykümselam demediği için tartaklanmadığı zaman inanç özgürlüğüne ulaşmış olacağız. Mümkün mü? Kesinlikle hayır.

özgürlük zaten temelinde bir insanın istediğini yapması değil, istemediği bir şeyi yapmamasıdır. inanç özgürlüğü de bundan farksız değildir, inanmak istemediği bir şeye inanmadığı için dışlanmaması veya hakarete uğramamasıdır.inanmıyorsan da saygı duy lafı artık komik geliyor, ramazanda içki içiyor, sigara içiyor diye dayak yiyen adam haberi çok duydum ama oruç tutuyor diye dayak yiyen ne okudum ne de gördüm. müslümanın müslümana yaptıgını "gavur" bize yapmıyor.

özgürlük zaten temelinde bir insanın istediğini yapması değil, istemediği bir şeyi yapmamasıdır. inanç özgürlüğü de bundan farksız değildir, inanmak istemediği bir şeye inanmadığı için dışlanmaması veya hakarete uğramamasıdır.inanmıyorsan da saygı duy lafı artık komik geliyor, ramazanda içki içiyor, sigara içiyor diye dayak yiyen adam haberi çok duydum ama oruç tutuyor diye dayak yiyen ne okudum ne de gördüm. müslümanın müslümana yaptıgını "gavur" bize yapmıyor.
Aslında o dediğin bizim ülkemizde olmuyor , çünkü müslüman olan ülkelerden biriyiz ve hepimizin kimliğinde dini kısmında islam yazıyor. ama bahsettiğin olayın tam tersi dini islam olmayan ülkelerde oluyor işte. namaz kılınmasına engel olan insanlar ve yıkılan camiler bunlar gibi örnekler çok. Yani hiçbir ülkede inanca özgürlük yoktur diyebiliriz bence.Her ülke kendi dinini benimseyip ona inananları diğerlerinden üstün tutar, inanmayanlar ise ikinci sınıf muamelesi görür malesef bu hep böyle

Aslında o dediğin bizim ülkemizde olmuyor , çünkü müslüman olan ülkelerden biriyiz ve hepimizin kimliğinde dini kısmında islam yazıyor. ama bahsettiğin olayın tam tersi dini islam olmayan ülkelerde oluyor işte. namaz kılınmasına engel olan insanlar ve yıkılan camiler bunlar gibi örnekler çok. Yani hiçbir ülkede inanca özgürlük yoktur diyebiliriz bence.Her ülke kendi dinini benimseyip ona inananları diğerlerinden üstün tutar, inanmayanlar ise ikinci sınıf muamelesi görür malesef bu hep böyle

diğer ülkelerdeki olan olayları da biliyorum, kimsenin saygı duymaması bizim de saygı duymamamızı mazur görmüyor, en büyük saygısızlıktan biri de zaten herkesin nüfus cüzdanına din bölümüne islam yazması, başka bir ülkede boyle bir uygulama var mı bilmiyorum. ki zaten isteyen gidip din hanesini boş bırakabiliyor ülkemizde, zorunluluk değildir bu. senin kurdugun ama diğer ülkelerde de namaz kılmaları engelleniyor gibi çok masum bir cümle, cahil beyinlere madem onlar cami yıkıyor biz de gidip kilise yıkalım olarak tevarüs ediyor.

Geri