Mueddeb
Platin Üye
-
-
-
-
-
Özgür müyüz ?
Evet düşünceleriniz ?
Evet düşünceleriniz ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
24. Madde
VI. Din ve Vicdan Hürriyeti
Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.
Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.
bizde olmayan bişey.
yada var ama sadece müselmanlar için.
%106.4 ü Müslüman bu ülkenin.
aşamalar şu:
1-inanmıyorsan da saygı duy
2-saygı duyacaksın!
3-Allah belanı verecek ateiz köpek!
4-seni bulacam lan anasını ***tiğimin ***spu çocuğu!cesedini ***icem lan senin!
inanca saygı duyamam.elin hindusu ineği kutsal sayıyor diye yemiyeyim mi?inanmıyorsan saygı duy her görüş için geçerli değil midir ama ?
Sana inanmadığın için saygı duyulmalı,
Sende inananlar olduğu için saygı duymalısın. Sadece burasını ele almak istedim yanlış anlamazsın umarım![]()
inanca saygı duyamam.elin hindusu ineği kutsal sayıyor diye yemiyeyim mi?
inanca saygı duyulmaz.inanç hakkına saygı duyulabilir.istersen taşa tap.ama onu bana fırlatma.olayın özü budursen ye diye elin hindusu ineği kutsal saymasın mı?
Şahsen ben Hindistan da gezen bir turist olsam, onların inancına saygımdan ineği yemem, yoldan geçmesine izin veririm mesela. Yoksa ineğe tapmak bana hiç akıllıca gelmiyor zaten.
Empatik düşünülmeli
sen ye diye elin hindusu ineği kutsal saymasın mı?
Şahsen ben Hindistan da gezen bir turist olsam, onların inancına saygımdan ineği yemem, yoldan geçmesine izin veririm mesela. Yoksa ineğe tapmak bana hiç akıllıca gelmiyor zaten.
Empatik düşünülmeli
Aslında o dediğin bizim ülkemizde olmuyor , çünkü müslüman olan ülkelerden biriyiz ve hepimizin kimliğinde dini kısmında islam yazıyor. ama bahsettiğin olayın tam tersi dini islam olmayan ülkelerde oluyor işte. namaz kılınmasına engel olan insanlar ve yıkılan camiler bunlar gibi örnekler çok. Yani hiçbir ülkede inanca özgürlük yoktur diyebiliriz bence.Her ülke kendi dinini benimseyip ona inananları diğerlerinden üstün tutar, inanmayanlar ise ikinci sınıf muamelesi görür malesef bu hep böyleözgürlük zaten temelinde bir insanın istediğini yapması değil, istemediği bir şeyi yapmamasıdır. inanç özgürlüğü de bundan farksız değildir, inanmak istemediği bir şeye inanmadığı için dışlanmaması veya hakarete uğramamasıdır.inanmıyorsan da saygı duy lafı artık komik geliyor, ramazanda içki içiyor, sigara içiyor diye dayak yiyen adam haberi çok duydum ama oruç tutuyor diye dayak yiyen ne okudum ne de gördüm. müslümanın müslümana yaptıgını "gavur" bize yapmıyor.
Aslında o dediğin bizim ülkemizde olmuyor , çünkü müslüman olan ülkelerden biriyiz ve hepimizin kimliğinde dini kısmında islam yazıyor. ama bahsettiğin olayın tam tersi dini islam olmayan ülkelerde oluyor işte. namaz kılınmasına engel olan insanlar ve yıkılan camiler bunlar gibi örnekler çok. Yani hiçbir ülkede inanca özgürlük yoktur diyebiliriz bence.Her ülke kendi dinini benimseyip ona inananları diğerlerinden üstün tutar, inanmayanlar ise ikinci sınıf muamelesi görür malesef bu hep böyle