İnanç Meselesi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Arkadaşlar konfeksiyoncu galiba İslamiyet'e çok güzel giydirmişler. Ama Bilmiyorlar ki Dinde zorlama yoktur temel esastır İslamiyette. Yaratıcının Emir ve buyrukları kişiler ve zümreler tarafından farklı yorumlanmıştır. Buna da biz mezhepsel farklılık diyebiliriz. Bunu izah ettikten sonra hadi dönün bakalım Bir de hristiyanlığa geçirin sırayla. 1600-1850 lerde sözüm ona lordların Toprak zenginlerinin kölelerini boyunduruk altına almak için yüzlerce incil basılmıştır. Bunu tüm resmi kaynaklarda görebilirsiniz. Hadi bakalım geçirin geçirebildiğiniz kadar göreyim kişiliğinizi Haydi bakalım. Doğru ya İnsanoğlu zaten havadaki atom parçacıkları ve azot karışımı bir füzyon ürünü değil mi. Sizin bir yaradanınız yok tesadüfler silsilesi işler değil mi hahaha. Daha bir fikir bile yaratamıyorsunuz daha önce sunulmuş zerzevat hükmündeki fikirleri her şeyi alıyorsunuz sonra geçmiş Biz Aydın kişileriz diyorsunuz pabucumun ökçeleri :) din mefhumu özellikle İslamiyet akla dayanır kur'an-ı Kerim'in birçok yerinde düşünmez misiniz diye bir soru sorulur. Insan ve doğa yaratılışına aykırı hiçbir şeyin dinde yeri yoktur. Hani hurilerle gece Alem yapmayı düşünen arkadaşlara duyurulur. Çarpılırsın azizim tenasüp uzuvların yer değiştirir hahaha.

Arkadaşlar konfeksiyoncu galiba İslamiyet'e çok güzel giydirmişler. Ama Bilmiyorlar ki Dinde zorlama yoktur temel esastır İslamiyette. Yaratıcının Emir ve buyrukları kişiler ve zümreler tarafından farklı yorumlanmıştır. Buna da biz mezhepsel farklılık diyebiliriz. Bunu izah ettikten sonra hadi dönün bakalım Bir de hristiyanlığa geçirin sırayla. 1600-1850 lerde sözüm ona lordların Toprak zenginlerinin kölelerini boyunduruk altına almak için yüzlerce incil basılmıştır. Bunu tüm resmi kaynaklarda görebilirsiniz. Hadi bakalım geçirin geçirebildiğiniz kadar göreyim kişiliğinizi Haydi bakalım. Doğru ya İnsanoğlu zaten havadaki atom parçacıkları ve azot karışımı bir füzyon ürünü değil mi. Sizin bir yaradanınız yok tesadüfler silsilesi işler değil mi hahaha. Daha bir fikir bile yaratamıyorsunuz daha önce sunulmuş zerzevat hükmündeki fikirleri her şeyi alıyorsunuz sonra geçmiş Biz Aydın kişileriz diyorsunuz pabucumun ökçeleri :) din mefhumu özellikle İslamiyet akla dayanır kur'an-ı Kerim'in birçok yerinde düşünmez misiniz diye bir soru sorulur. Insan ve doğa yaratılışına aykırı hiçbir şeyin dinde yeri yoktur. Hani hurilerle gece Alem yapmayı düşünen arkadaşlara duyurulur. Çarpılırsın azizim tenasüp uzuvların yer değiştirir hahaha.
Zorlama yok ise ne var? Gerçekten merak ettim. Yani rica var aslında.. Ama tebliğe hayır derlerse sadece ayıp etmiş olacaklar değil mi
Nasılsa zorlanma yok.

Bir cezai yaptırımı yoktur o zaman çünkü zorlamiyorlar inanırsan cennete gidersin inanmazsan darılırım diyorlar. Yada inanmazsan cehenneme gidersin demiyorlar değil mi
jajsnjsjdjdjdjdj ateist lobisinin uydurduğu bir şey bu aslında değil mi?

Son düzenleme:
Zorlama yok ise ne var? Gerçekten merak ettim. Yani rica var aslında.. Ama tebliğe hayır derlerse sadece ayıp etmiş olacaklar değil mi
Nasılsa zorlanma yok.

Bir cezai yaptırımı yoktur o zaman çünkü zorlamiyorlar inanırsan cennete gidersin inanmazsan darılırım diyorlar. Yada inanmazsan cehenneme gidersin demiyorlar değil mi
İslamiyet'in tüm dünya üzerinde bu kadar geniş kitlelere yayılmasının sebebi sence nedir? Hristiyanların engizisyon mahkemelerini yaptıkları gibi insanları öldürmek değildir herhalde diye düşünüyorum :) Allah'ın varlığına açık ve Şüphesiz delillerle yanıt veren İslamiyet karşısında ateistlerin zavallı hallerine Ancak böyle modern takılıp özgürlükçü takılan gençler inanabilir farkında mısın bilmiyorum. Hatta şöyle diyeyim sana hiç dikkatini çekti mi orta yaş üzerindeki insanlarda hiç ateistim ben dediğini duydun mu? Genç beyinlerin oplumda İlgi çekmek amacıyla kullandıkları kendilerinin bile inanmadıkları bir şekilciliği ben hiçbir şekilde ciddiye almam.!

Nasılsa zorlanma yok.

Dinde zorlama yoktur Evet kesinlikle bu şekildedir Peygamberimizin hadislerinde hiçbir şekilde Müslümanlığı kabul etmeyeni öldürün dediğini duyamazsın. Tam tersine bir sürü sahih hadisle sabittir ki başta Allah'ın emri olmak üzere Peygamberimiz de kimin ne zaman hakikate yani Allah yoluna ulaşacağını bilemezsin diyerek Yumuşak başlı olmayı bağışlamayı emredilmiştir. O zaman İslam savaşları niye oldu diye soracaksın elbette sana şöyle sorayım tebliğ emri geldikten sonra yani bu Emir toplumlara ulaşmayı ve anlatmayı emrettikten sonra ve açık deliller ile anlatıldığı halde inanmadıkları için değil anlatanları öldürmek istemeleri yüzünden girişilmiş mücadelelere verilen cevaplardır yapılan savaşların açıklaması. Hz Osman döneminde yazılan kur'an-ı Kerim nüshaflarının dünyanın her yerine gönderilmesi ile ve bugün bakıldığında hepsinin hala harfi harfine aynı olması İslam dininin yani Allah kelamının değiştirilmediğinin ve değiştirilemeyeceğinin en büyük delilidir.

Dinde zorlama yoktur Evet kesinlikle bu şekildedir Peygamberimizin hadislerinde hiçbir şekilde Müslümanlığı kabul etmeyeni öldürün dediğini duyamazsın. Tam tersine bir sürü sahih hadisle sabittir ki başta Allah'ın emri olmak üzere Peygamberimiz de kimin ne zaman hakikate yani Allah yoluna ulaşacağını bilemezsin diyerek Yumuşak başlı olmayı bağışlamayı emredilmiştir. O zaman İslam savaşları niye oldu diye soracaksın elbette sana şöyle sorayım tebliğ emri geldikten sonra yani bu Emir toplumlara ulaşmayı ve anlatmayı emrettikten sonra ve açık deliller ile anlatıldığı halde inanmadıkları için değil anlatanları öldürmek istemeleri yüzünden girişilmiş mücadelelere verilen cevaplardır yapılan savaşların açıklaması. Hz Osman döneminde yazılan kur'an-ı Kerim nüshaflarının dünyanın her yerine gönderilmesi ile ve bugün bakıldığında hepsinin hala harfi harfine aynı olması İslam dininin yani Allah kelamının değiştirilmediğinin ve değiştirilemeyeceğinin en büyük delilidir.
zorlama yok da şantaj var , eğer istediklerimi yapmassanız cehenneme gidiceksiniz tanrının çok cool bir şantaj şekli bence (tanrı kelamı olmaması da ayrı bir mesele de o kısma girmeyeceğim şimdi)
ayrıca harfi harfine aynı olduğunu nasıl biliceksin? ilk kuranı kimse görmedi , ben bir ayet de 2 cümle değiştirsem , bunu söylemesem ve sana verip "okusana bak ne güzel yazmışlar" desem nereden biliceksin? neyi anlayacaksın da neye karşı çıkıp gidip değiştirmişler diyeceksin?
sonra bana döngüsellik argümanı ile gelip o meşhur muhabbete girmiş olacağız;

muhammedin peygamber olduğunu söyleyen kim ( allah )
evreni yaratanın bir tanrı olduğunu nereden biliyorsun (kur-an)
kuranın tanrı sözü olduğunu söyleyen kim (muhammed)

zorlama yok da şantaj var , eğer istediklerimi yapmassanız cehenneme gidiceksiniz tanrının çok cool bir şantaj şekli bence (tanrı kelamı olmaması da ayrı bir mesele de o kısma girmeyeceğim şimdi)
ayrıca harfi harfine aynı olduğunu nasıl biliceksin? ilk kuranı kimse görmedi , ben bir ayet de 2 cümle değiştirsem , bunu söylemesem ve sana verip "okusana bak ne güzel yazmışlar" desem nereden biliceksin? neyi anlayacaksın da neye karşı çıkıp gidip değiştirmişler diyeceksin?

Ustadim cok irdelemeden sadece bilgi vermek adina yaziyorum.Kuran'dan onceki kutsal dinler de bir Tanri'nin varligindan dem vurulmustur.Allah ismi,Kuran ile meshur olmus bir isim degildir.Ayrica Muhammed'in peygamberligi merviyat/israliyat kaynakli tefsirlerde kabul gormustur.Ehli kitapin turkce cevirisi olmayan farsca yazilmis Kipyan tefsirin de,sabit rivayetlerle yanlis hatirlamiyorsan Sih ve Sat adli donemin onde gelen kahinlerinden,kati suretle peygamberligine deliller gosterdigi bilgisi yer aliyor.

Yanlis anlasilmasin,kendinizi nasil rahat ve mutlu addediyorsaniz o sekilde dusunun/yasayin.Ben sadece bilgi vermek istedim.

Hahaha hepsinin sahih hadis ve deliller ile sabit ve gerçek olduğunu sende çok iyi biliyorsun-da bana zarf mı atıyorsun :) Şimdi sana 1500 yıl önce çölde yaşayan bir ümmi(okuma yazma bilmeyen) bir kişinin, fetüsün anne karnın da veya atmosferin kaç katmandan oluştuğunu bilmesi, olduğu çoğrafyadan binlerce kilometre uzağında ki iki denizin suyunun birbirine karışmamasımdan nasıl haberdar olduğu veya daha birçok işaretten de anlamadıysan daha sana ne diyebilirim ki bile demiyorum. Bunları aştığımızı sanıyorum? Topik-trend olacak başka konumu bulamadın?

Hahaha hepsinin sahih hadis ve deliller ile sabit ve gerçek olduğunu sende çok iyi biliyorsun-da bana zarf mı atıyorsun :) Şimdi sana 1500 yıl önce çölde yaşayan bir ümmi(okuma yazma bilmeyen) bir kişinin, fetüsün anne karnın da veya atmosferin kaç katmandan oluştuğunu bilmesi, olduğu çoğrafyadan binlerce kilometre uzağında ki iki denizin suyunun birbirine karışmamasımdan nasıl haberdar olduğu veya daha birçok işaretten de anlamadıysan daha sana ne diyebilirim ki bile demiyorum. Bunları aştığımızı sanıyorum? Topik-Spam/Adversiting olacak başka
Hadis/Delil dediğinde gümledim usta hakkini helal et kabsbsjajjabsbsbsv
Ayrıca sen mektup kutusu gibi hissettiğin icin zarf atıyorum zannediyorsun.

Son düzenleme:
Hadis/Delil dediğinde gümledim usta hakkini helal et kabsbsjajjabsbsbsv
Ayrıca sen mektup kutusu gibi hissettiğin icin zarf atıyorum zannediyorsun.
İşte buna gülüyorum :) demek sen zarfı sadece mektup göndermekte kullanılan matbaa ürünü sanıyorsun. Edat, bağlaç, tümce, kinaye, mubağla, fiil, özne, yüklem gibi açıklamaları da belirtmemi istersen takıldığın cvplarda (--) işareti yap ben anlarım. Sen çok yaşa emi. Seviliyorsun.

İşte buna gülüyorum :) demek sen zarfı sadece mektup göndermekte kullanılan matbaa ürünü sanıyorsun. Edat, bağlaç, tümce, kinaye, mubağla, fiil, özne, yüklem gibi açıklamaları da belirtmemi istersen takıldığın cvplarda (--) işareti yap ben anlarım. Sen çok yaşa emi. Seviliyorsun.
Öyle bir anlam cikarmadim. Yani alınmaya müsait bir ruh halinde olabileceğinden dolayı söyledim. Direkt trigger moda geçmelerinide forum icerisinde yaptigin tartismalardan ötürü edindiğin bir refleks olarak dusunuyorum. Șey gibi düșünelim;

Bir vietnam gazisinin arkadas ortaminda otururken patapatapata diye helikopter ve mermi șıklama sesi duyup flashback yasama mizanseni vardir ya. O an kriz geliyor ve iceri gidip mutfaktan bir sey alacagini soyleyen arkadasin "sana da bir bira getirmemi istermisin jack" diyor. Sen de bir anda sicrayip dusuncelerin goturdugu yerden oldugun yere isinlanip herseyin bittigini hatirlayarak korkuttugun arkadasina elini anlina goturup"ahhhh kahretsin, i-iyi olur, bu aralar biraz gerginim kusura bakma" diyorsun kjabsshbs

Geri