İnanç Meselesi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Endonezya'da tanrılara kurban adamak isteyen yüzlerce Hindu, aktif yanardağa çıkarak kratere sebze, meyve ve keçi attı.

“Din yaygın bir tür akıl hastalığıdır.”

İslâmın kutsal kitap üzerindeki manifestosunda inançsızlığa yönelik kati bir tepki yoktur aslında. Tanrının, yani söz konusu dinin kutsal metinlerindeki yaygın adıyla Allah'ın, karşı çıkışlarında doğrudan hedef aldığı kitle başka tanrılara inananlar ve başka dinleri benimseyenlerdir. İslâm tanrısı, özellikle puta tapanları ve kendisine şirk koşanları tehdit ve tenkit eder. Bu bağlamda Allah'ın inanmayanlarla bir derdi yoktur.

Ha, müslüman çoğunluk pek bir inandığı ve benimsediği inancının kutsal kitabını kafa yorarak okumadığından işin bu taraflarını biliyor mu, maalesef hayır. Çeşitli din önderlerinin savları ve tezleri üzerinden söz konusu dini inanç ediniyor.

Gençliğimde televizyonda vuku bulmuş eski bir tartışma vardı. İnanç ve evrim teorisi üzerine bir tartışma.

Programda Celal Şengör diyor ki "Ben inanmıyorum."
O, tanrıya ya da herhangi bir dine inancı olmadığını açık ve net bir biçimde belirttikçe karşısındaki ilâhiyatçı Abdülaziz Bayındır da sürekli ısrarla diyor ki "Hayır! Mutlaka siz de bir şeye inanıyorsunuz. Sizin de illâ ki bir tanrı inancınız mevcut."

yaratıcıya inanırım
ama dinlerle ilgi anlatılan bir çok şeye inanmam

islamiyetin farkı mı var oğlunu kurban ediyordu bizimki de bro. koç falan düştü gökten inanırsan. ben hep diyorum bu dünyadaki tek sınavımız bu din saçmalıklarına inanmamak.
o başlı başına komedi zaten tek kişilik dev kadro sdfsf

KK beyin durusu da, inanc meselesi..mantik kurallarini asmiş

Endonezya'da tanrılara kurban adamak isteyen yüzlerce Hindu, aktif yanardağa çıkarak kratere sebze, meyve ve keçi attı.

“Din yaygın bir tür akıl hastalığıdır.”

Sen bunu anlayamazsın. Yanardağa soğutucu maddeler atarak ısısını düşürüyorlar.
Aynı teknik Çelik üretiminde de kullanılır. Kazan fazla ısıdığı zaman içine hurda demir atılır ve ısı düşürülür.

islamiyetin farkı mı var oğlunu kurban ediyordu bizimki de bro. koç falan düştü gökten inanırsan. ben hep diyorum bu dünyadaki tek sınavımız bu din saçmalıklarına inanmamak.
İnanmak, ya da inanmamak. Bütün mesele burada.

Sen bunu anlayamazsın. Yanardağa soğutucu maddeler atarak ısısını düşürüyorlar.
Aynı teknik Çelik üretiminde de kullanılır. Kazan fazla ısıdığı zaman içine hurda demir atılır ve ısı düşürülür.
Yanardağı soğutmak için keçi atmak…
Tek cümleyle tüm mühendislik birikimimi yıktın İsmail.

Geri