İmkanınız olsa yurt dışına gider miydiniz?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti

İmkanınız olsa yurt dışında yaşar mıydınız?

• Kullanılan toplam oy
    10
Her imkanım olduğunda gidiyorum. Sıradaki imkanımda da saniye durmayacağım.

Herkesin yurt dışında yaşama hayali olduğunu sanmıyorum kaldı ki imkanımız hep var fakat insanın başka bir ülkede yaşam kurma hevesi kendi adıma bana çok uzak ve gidenler de hep geri döndü genelde...
Ne koşulda olursa olsun ülkemi bırakıp gitmem.

tabi ki. zaten yurtdisinda sayilirim size gore. ben hep dogdugum buyudugum topraklardan baska bir yerde yasayacagim, baska bir yere gidecegim hissiyle buyudum. yani oyle hissettim hep. icimde var. bence oyle de olacak

Giderim
Sadece gezip görmek bi nevi tatil amaçlı, belli süreli olabilir aksi takdirde oralarda yaşamayı düşünmüyorum ülkemde yaşar ölürüm

Yasanir yasanir.

Emekli olur donersin ulkemize .d

bi istanbul gibi guzel bi yer yok ya
kalıcı degilde gezmelik tatil ypmalik max 2 3 ay kalinir avrupada

bi 3 dakika düşünürüm, bu valizler bana yeter mi diye sonra hazırlanmaya başlarım... yine de gitmeyi isteyenler bunun için mental sağlıklarını da sağlamlaştırmalılar. uzaktan kolay görünen birçok şey yabancısı olduğumuz için bizi mutlaka zorlayacaktır en başında ama insan her koşula adapte olabilecek şekilde tasarlanmış mucizevi bir varlık... hallederiz. nereye gidiyoruz?

aslinda hic bir yere gidesim yok ama cin ve afrikaya gidecegim ömrüm yeterse

İmkan çok ama ben ülkemin yagmurlarinda yıkanmak istiyorjfjdjdjejdj

İmkanınız olsa yurtdışında yaşamak istermiydiniz!dürüst cevaplar bekliyorum..

ben ülkemi çok seviyorum ya. ülkemi şehrimi..yurt dışına yalnızca gezmek için gitmek isterim. bu kadar sığınmacı olmasa biraz da şu smk izmir belediyesi çalışsa istanbul da izmir de benim için rüya gibi sehirler..aşığım<3

Imkanim var, gitmiyorum.
Zannettiğiniz mükemmel hayat sadece bir illüzyondan ibaret.
Ne kadar özgürlükçü bir ruh olursanız olun, hicbir toprakta özünüzün doğduğu yer kadar ayağınız yere sağlam basmaz. Türkiye gibi sıcak kanlı sosyolojiden gelen biriyseniz AB ABD gibi yerlerde ciddi zorlanırsınız. Hele bir de beyin göçüyle değil de sığınmacı, evlilik vb yoluyla gittiyseniz işiniz daha zor; özellikle AB'de kayda değer ırkçılık var. Saygi göreceğiniz bi niteliğiniz de yoksa (bazen olsa bile) ciddi bi ötekelistirme söz konusu olabiliyor. Para, iyi koşullar kısa vadede iyi gelse de uzun vadede yetmeyecek.

turistik amaçlı gitmek isterim ancak uzun süreli yaşayabileceğimi sanmıyorum daha doğrusu istemiyorum.
benim için aile kavramı çok önemli ve sevdiklerimin yanında olmak isterim.

Evet giderdim, özellikle son iki senedir bu fikir gün geçtikçe giderek daha çok zihnimde yer edinmeye başladı. Bir gün bir bakmışsın Moskova'dayim...

Geri