Imam Hatipler Kapatilsin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Imam Hatipler Kapatilsin mi?

• EVET NEDEN

Kullanılan: 16 42.1%
  • HAYIR NEDEN

Kullanılan: 18 47.4%
  • BIR MAHSURU YOK

Kullanılan: 4 10.5%

• Kullanılan toplam oy
    38
Bu okullardan neden bu kadar korkulur anlamıyorum ve şaşırıyorum. Bence ne eğitim ne de görüntü olarak diğer okullardan pek farkı yok. Kapatılmasın tabiki, bırakın insanlar nereye yollamak isterse oraya yollasın. Zaten kapatılması demek demokrasi ile de ters düşmek demektir.

Çok haklısınız acaba neden korkuluyor bu beyin yıkama merkezlerinden. Ortada lise kalmadı bunlar hala insanlar nereye gitmek isterse oraya gitsin derdinde. Sorun da bu zaten ortada imam hatip dışında gidecek lise bırakmadılar.
'Kıpıtılmısı dimik dimikrisi ili tirs dişmik dimik.' Bu okullardan mezun olan adamlar hakim savcı olup seni beni yiyor bilmem farkında mısınız?

Ruhban sınıfı nedir? Dini mertebeler doğurmanın zararları dünya tarihinde hangi bedellerle ödenmiştir?

Osmanlı'da başı açık şeyhülislam eşi için ne söylenir? (Merak edenler için Şeyhülislam Cemalettin Efendi'nin eşi Fatma Zehra Hanım)

Önce din mi anlatılmalı, insanlarda ahlaki ve etik temeller mi oluşturulmalı? Ahlak yoksunu dindar yok mudur?

Şahsi kanaatim; kilit vurmak çözüm olmadı hiç. Mesela okuduğum üniversitede bu insanların bir topluluğu vardı. Toplanıp üniversitenin muhtelif yerlerinde kitaplar, makaleler okur, okudukları üzerine tartışırlardı. Başım üstüne. Onları görmek keyif verirdi. Tek derdi insanlar nezdinde fetva makamına sahip olmak olanlar anlamsız. Muhteva yine eğitimle şekilleniyor.

İmam Hatiplerde iyi eğitim verilsin.

Kapatilmamali, siyer, fikih ,Islam tarihi gibi derslerin devletin yonetimi altinda verilmesi taraftariyim. Ve sunu da unutmayin, hangi sey uzerinde baski veya kapatma olursa buyuyerek tepki olarak geri doner. Tarih tekerrurden ibarettir.

@Holden Caulfield

Sizin oralarda gidilecek baska okul yoksa bilemem burada cok var ben hukumet yanlısı biri degilim görüntü olarak da o zihniyetin tam tersiyim hatta siz olaya baska açıdan bakıyorsunuz ben başka açıdan ,bu okullarında okutulan dersler ıle normal liselerdeki dersler arasında da bir fark göremedım. Çocugunu oraya yollayan tanıdıklarıma da sordugumda benımle aynı fıkırdeler eskiden olsa evet bariz tutucuydular ama zihniyet simdilerde cok farklı cevabını aldım
her yerde bangır bangır özgürlük diye bagırılırken düşünce özgürlüğünü savunurken elbette demokrasi ile ters düşmek olarak nitelerim bunu ben.

@Holden Caulfield

Sizin oralarda gidilecek baska okul yoksa bilemem burada cok var ben hukumet yanlısı biri degilim görüntü olarak da o zihniyetin tam tersiyim hatta siz olaya baska açıdan bakıyorsunuz ben başka açıdan ,bu okullarında okutulan dersler ıle normal liselerdeki dersler arasında da bir fark göremedım. Çocugunu oraya yollayan tanıdıklarıma da sordugumda benımle aynı fıkırdeler eskiden olsa evet bariz tutucuydular ama zihniyet simdilerde cok farklı cevabını aldım
her yerde bangır bangır özgürlük diye bagırılırken düşünce özgürlüğünü savunurken elbette demokrasi ile ters düşmek olarak nitelerim bunu ben.

Klasik partici zihniyet. Her şeyden memnun olan bir kesim mutlaka vardır. Intikam alma adı altında ağzımıza kadar imam hatip ile dolduk taşıyoruz.
Sizin özgürlügünü savunduğunuz o zihniyet şu an cadı avında insanları fişleyip yaşama alanlarına tecavüz ediyor.

Kapatilmamali, siyer, fikih ,Islam tarihi gibi derslerin devletin yonetimi altinda verilmesi taraftariyim. Ve sunu da unutmayin, hangi sey uzerinde baski veya kapatma olursa buyuyerek tepki olarak geri doner. Tarih tekerrurden ibarettir.

Ensar vakfı da devlet yönetiminde idi değil mi?

Hükümet kendi geleceğini düşünmek zorunda bunun içinde kendine biat edecek nesiller yetiştirmesi gerektiğinin farkında .. Bunu yapabilmelerinin temelinde de eğitim olduğunu biliyorlar o yüzden İmam Hatiplerin taban puanlarını düşürüp diğer devlet okullarının puanlarını yükselttiler .. Şu anda İstanbul'da en alalade bir Anadolu Lisesi bile 420 lerden başlıyor ..
Öte yandan İmam Hatip okullarına yapabildikleri kadar destek veren çalışmalar başlattılar .. Yemek ve taşıma ücretlerini bedava yapmak gibi ..
Safi bir akılla bakıldığında bunlar güzel şeyler gibi gözüküyor ama pozitif ayrımcılık yaptıkları da ortada ..
Bu okullar kapatılmamalı ancak diğer okullara da imam hatiplere verdikleri destekleri vermeliler ..

Konumuz ensar vakfi mi ? O vakfi savunduk mu ?

Devlet yönetiminde olan her şeyin harika şeyler olduğunu savunan sizsiniz ben de örnek verdim. Imam olmak için beşinci sınıfta eğitim görmek gerekiyorsa bu diğer bölümler için neden geçerli değil?

Klasik partici zihniyet. Her şeyden memnun olan bir kesim mutlaka vardır. Intikam alma adı altında ağzımıza kadar imam hatip ile dolduk taşıyoruz.
Sizin özgürlügünü savunduğunuz o zihniyet şu an cadı avında insanları fişleyip yaşama alanlarına tecavüz ediyor.

Siz sap ile samanı ayıramıyorsunuz sanırım
yeri gelir hükümeti yaptıgı yanlışlardan dolayı eleştirdim/eleştiririm yeri gelir hizmetini takdir ederim ama sizin gibi kindar,düşmanca ve nefret dolu söylemlerde bulunmam. Olaya eğitim açısından bakıyoruz ve fikrimi söyluyorum herkes sizinle aynı şeyi düşünmek zorunda değil bu konuyu başka alanlara çekmeniz de tahammülsüzlük olarak yansıyor.

Ruhban sınıfı nedir? Dini mertebeler doğurmanın zararları dünya tarihinde hangi bedellerle ödenmiştir?

Osmanlı'da başı açık şeyhülislam eşi için ne söylenir? (Merak edenler için Şeyhülislam Cemalettin Efendi'nin eşi Fatma Zehra Hanım)

Önce din mi anlatılmalı, insanlarda ahlaki ve etik temeller mi oluşturulmalı? Ahlak yoksunu dindar yok mudur?

Şahsi kanaatim; kilit vurmak çözüm olmadı hiç. Mesela okuduğum üniversitede bu insanların bir topluluğu vardı. Toplanıp üniversitenin muhtelif yerlerinde kitaplar, makaleler okur, okudukları üzerine tartışırlardı. Başım üstüne. Onları görmek keyif verirdi. Tek derdi insanlar nezdinde fetva makamına sahip olmak olanlar anlamsız. Muhteva yine eğitimle şekilleniyor.

İmam Hatiplerde iyi eğitim verilsin.

Fotoğrafı bir kadının çekmediğini nereden biliyorsunuz ? Hanedan'ın düğün fotoğraflarına bakarsanız sultanların da başı açıktır fotoğrafı çeken kişi de kadındır çünkü kadının kadına mahremiyeti saçı ihtiva etmez.

Fetocu diye el konulan her yere imam hatip açtılar :)

Eksen abinin de yukarı da belirttiği gibi amaç belli.

Siz sap ile samanı ayıramıyorsunuz sanırım
yeri gelir hükümeti yaptıgı yanlışlardan dolayı eleştirdim/eleştiririm yeri gelir hizmetini takdir ederim ama sizin gibi kindar,düşmanca ve nefret dolu söylemlerde bulunmam. Olaya eğitim açısından bakıyoruz ve fikrimi söyluyorum herkes sizinle aynı şeyi düşünmek zorunda değil bu konuyu başka alanlara çekmeniz de tahammülsüzlük olarak yansıyor.

Kendi özgürlüğünden bihaber olan insanları savunarak harika bir bakış açısı yarattınız tebrik ederim.

Devlet yönetiminde olan her şeyin harika şeyler olduğunu savunan sizsiniz ben de örnek verdim. Imam olmak için beşinci sınıfta eğitim görmek gerekiyorsa bu diğer bölümler için neden geçerli değil?

Onlar oraya imam olmak icin gitmiyor iman ogrenmek icin gidiyor, normal egitimin yani sira dini egitim almanin neresi sakincali bana soyler misin ? sen inancsizsin diye herkes olmak zorunda mi ? Gondermezsin olur biter. Bunda zoruna giden nedir ? Elbette devlet yonetimi altinda olacak dini dogru ogrenmenin neresini garipsiyorsun.

öyle bir raddeye geldi ki, neredeyse imam hatip okullarını müslüman olup olmamakla bağdaştıracaklar.

EkSen abinin mesajını okuyun. burada yapılıp yapılabilecek en doğru yorum o.

Onlar oraya imam olmak icin gitmiyor iman ogrenmek icin gidiyor, normal egitimin yani sira dini egitim almanin neresi sakincali bana soyler misin ? sen inancsizsin diye herkes olmak zorunda mi ? Gondermezsin olur biter. Bunda zoruna giden nedir ? Elbette devlet yonetimi altinda olacak dini dogru ogrenmenin neresini garipsiyorsun.

Alice harikalar diyarında. Inançsız olduğumu nereden çıkardınız? Türbanlısınız diye tek müslüman sizlersiniz değil mi?

Alice harikalar diyarında. Inançsız olduğumu nereden çıkardınız? Türbanlısınız diye tek müslüman sizlersiniz değil mi?

Ooooo olayi turbana bagladik harika yerden bagladin .)
Nerden mi cikardim ? yazdiklarindaki kin dusmanlik, hosgorusuzluk kendini ele veriyor. Herkesin inanci kendine elbet bunu bilemem ben, fakat hem muslumanim deyip hem de islami ogrenmeye karsi cikmak garip bir sey degil mi sence ?

cekirdek-yiyerek-aycicegi-ithalatini-protesto-ettiler-IHA-20130905AW000642-4-t.jpg

Geri