İdam cezası geri getirilmeli mi? getirilmemeli mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 899 gün önce görüldü
Getirilmesin diyenleri anlamadım anlamayacağım da..
Başlarına gelmeden bilemeyecekler çünkü.

ama bağzı insanlar idam gelmesin diye biliyor.
Saçmalık ve bencillik!!!!!!

yaw sanane istediğimi derim hesap mı verecez bi de sana ? bu konu için o kadar yorum yaptım, neyini anlamadın ?

saçma ve bencilce kana susamışsın, bundan sonraki gördüğüm mesajlarında seni ciddiye almayacağım ciddiyetini yitirdin hükmün yoktur :)

Bu konuda bencil olduğumu düşünüyorsan sen bilirsin. Hani çokta önemli değil gözünde nasıl gözükmem.

hayırlı akşamlar size :)

Net bir düşüncem yok. Bir taraftan ağır suçlar (Son, Gizem'in olayı-Münevver Karabulut olayı gibi) ve vatan hainliği için idam gelmesini istiyorum, bir yandan da haksız yere yıllarca hapis yatanları düşününce idam cezasının geri gelmesini istemiyorum.

Getirilmesin diyenleri anlamadım anlamayacağım da..
Başlarına gelmeden bilemeyecekler çünkü.
Biz her gün çocukların ölüm haberi ile uyanmak zorunda mıyız?
Hangi mantığa dayalı konuşuyor insanlar merak ediyorum. Katilin annesi bile '' o benim oğlum değil idam edin'' diyor ama bağzı insanlar idam gelmesin diye biliyor.
Saçmalık ve bencillik!!!!!!

Merak ediyorum da sizce çocuk ölümleri, tecavüz vakaları vb olaylar bugün mü ortaya çıktı?

Bu soruya evet diyorsanız neden bir an patlak verdiğini anlatmanızı rica ediyorum.
Eğer hayır diyorsanız, her gün(son zamanlarda özellikle bu haberler arttı) bu haberlerle uyanmanızın sebebi sizce ne olabilir?

Neden saçma ve bencil olduğumu da biraz daha açarsanız memnun olurum.

Merak ediyorum da sizce çocuk ölümleri, tecavüz vakaları vb olaylar bugün mü ortaya çıktı?

Bu soruya evet diyorsanız neden bir an patlak verdiğini anlatmanızı rica ediyorum.
Eğer hayır diyorsanız, her gün(son zamanlarda özellikle bu haberler arttı) bu haberlerle uyanmanızın sebebi sizce ne olabilir?

Neden saçma ve bencil olduğumu da biraz daha açarsanız memnun olurum.

Ben her zaman idam gelsin istedim. Yıllardır istedim şimdi değil! Konu geçiyor var bizde istediğimizi söylüyoruz.

Evet hâlâ bana bencilce geliyor. Kusura bakmayın.
Bugün kardeşinize tecavüz etsinler, yada feci şekilde öldürsünler idam yerine siz o kişiyi öldürmek istersiniz. İçeride yatıp çıkıyorlar ve yine aynı şeyi yapıyorlar.

Ben her zaman idam gelsin istedim. Çünkü idam korkusu varken sonlarının ne olduğunu bilirler ve en azından bir nevi daha azalır. Artık keyfe adam öldürür hâle geldiler.

Örnk: Münevver Karabulut cinayetinde katil sevgilisi şuan paşalar gibi yatıyor. Çünkü parası var. Para her kapıyı açıyor. Adam resmen içeride kilo almış vaziyette ya. Bu ne kadar adildir?

Küçük çocukların ölümü arttı. Orada burada feci şekilde öldürülmüş hâlde bulunuyor.
Ateş düştüğü yeri yakıyor.

Almanya'dan gelen kuzenim daha 15 yaşında ve dediği şey bu" sizin burada tecavüz olayları günlük haber ve artık insanlar şaşırmıyor" dedi.. haklı. Günde her gün tecavüz ölüm haberleri ile uyanıyoruz.
Belki tamamen bitmeyecek bu olaylar ama en azından bir şeyler yapılmalı artık.

Ama neden getirilmesin cevabını da merak ediyorum.

Tecavüze uğramış bir kadını dinlediniz mi hiç?
Tanımadığın adamın dokunması,
Çocuklara akrabaların, yabancıların tacizleri,
Okulda öğretmenlerin tacizleri,
Kadınların bile erkeklere/ kızlara tacizleri..

Çocukların her bir yerde ölü bulunması.
Çocuklarını doğurup diri diri gömen anneler.
Küçük çocukları yaşlı adamlara satmak..

Bunlar varken hâlâ idam gelmesin diyorsanız artık susmam daha iyi olacak.

Kusura bakmayın.

Canavarcasına işlenen insanlık dışı suçlar için idam değilde bilimsel deneyler için kobay olarak kullanılması çok daha iyi olur.
Hayatında kimseye bir faydası olmamış bari bilimin gelişmesine katkıda bulunsun.
Zavallı şirin fareler yerine bu yaratıklar kullanılsın.

İyi niyetinizi anlıyorum,çocuk tecavüzcüleri,katilleri idam edilsin diyorsunuz.Zıt görüştekiler yaşasınlar,yollarına çiçek sersinler demiyor ki... Hükümetin iyi niyetli davranacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? İdam cezası gelince,başka partileri destekleyenler, 1 mayıs vb. bayramlarda eylem yapanlar, gezi tarzında herhangi bir olayda eyleme karışanlar, hatta daha basiti ;şurada hükümeti karşıtı yorum yaptık diye forumbahaneyide geçtim,en kıçı kırık bir sitede dahi hükümet karşıtı yorum yaptık diye ipten geçmeyeceğimizin bir kanıtı var mı ? ölmeyi bayılmak saymayalım.

Ben her zaman idam gelsin istedim. Yıllardır istedim şimdi değil! Konu geçiyor var bizde istediğimizi söylüyoruz.

Bugün kardeşinize tecavüz etsinler, yada feci şekilde öldürsünler idam yerine siz o kişiyi öldürmek istersiniz. İçeride yatıp çıkıyorlar ve yine aynı şeyi yapıyorlar.

Ben her zaman idam gelsin istedim. Çünkü idam korkusu varken sonlarının ne olduğunu bilirler ve en azından bir nevi daha azalır. Artık keyfe adam öldürür hâle geldiler.

Örnk: Münevver Karabulut cinayetinde katil sevgilisi şuan paşalar gibi yatıyor. Çünkü parası var. Para her kapıyı açıyor. Adam resmen içeride kilo almış vaziyette ya. Bu ne kadar adildir?

Küçük çocukların ölümü arttı. Orada burada feci şekilde öldürülmüş hâlde bulunuyor.

Almanya'dan gelen kuzenim daha 15 yaşında ve dediği şey bu" sizin burada tecavüz olayları günlük haber ve artık insanlar şaşırmıyor" dedi.. haklı. Günde her gün tecavüz ölüm haberleri ile uyanıyoruz.

Kusura bakmayın.

Bence sizden farklı düşünen birine "saçma" ve "bencil" diyebilmeniz için sizden farklı düşünen kişinin ne dediğini, neden öyle söylediğini bilmeniz gerekir. Saçma ve bencil kavramları birer eleştiridir. Eyvallah. Ama bir yandan "Ama neden getirilmesin cevabını merak ediyorum" derken diğer yandan "saçma" ve "bencil" demek tutarsızlıktır. Eğer konuyu okumuş olsaydınız, daha önce yazmış olduğum ilk mesajı okumuş, neden karşı çıktığımı anlamış olurdunuz.

Ayrıca öyle bir anlatıyorsunuz ki gören de sanki tecavüzü onaylıyoruz sanacak.

uzun uzadıya konuşmaya gerek yok idam geri gelsin!

Bence sizden farklı düşünen birine "saçma" ve "bencil" diyebilmeniz için sizden farklı düşünen kişinin ne dediğini, neden öyle söylediğini bilmeniz gerekir. Saçma ve bencil kavramları birer eleştiridir. Eyvallah. Ama bir yandan "Ama neden getirilmesin cevabını merak ediyorum" derken diğer yandan "saçma" ve "bencil" demek tutarsızlıktır. Eğer konuyu okumuş olsaydınız, daha önce yazmış olduğum ilk mesajı okumuş, neden karşı çıktığımı anlamış olurdunuz.

Ayrıca öyle bir anlatıyorsunuz ki gören de sanki tecavüzü onaylıyoruz sanacak.

Ben ilk yorumu yaparken hiç bir yorumu okumadım evet. Ben o gün televizyon da haberde duyduğum , gördüğüm cevaplar üzerine o insanlara yazdım o mesajı.

Onay verdiğinizi vesaire böyle bir düşünceye kapılmadım ama bende diyorum ki , başka türlü önlemler alınmadığı sürece bu olaylar hep olacak.

Bencil ve saçma kelimelerini kullandığım için özür dilerim.

Ama yine de bilmiyorum idam gelmediği sürece biz daha çok bu haberlerle boğuluruz.

[YOUTUBE]2ylQh-FcrSg[/YOUTUBE]

Şimdi sen bu adamın eline idam hakkını verirsen, neyse bir sigara yakayım.

Kusura bakmayın.

almanya'dan gelen kuzenine şu soruları sor bakalım

1- almanya'da idam var mıymış ?
2- almanya'da idam olmamasına rağmen neden tecavüz ender görülüyor ?

şimdi de kendine sor bakalım.

1- almanya'da idam cezası olmamasına rağmen tecavüz neden türkiye'dekinden kat ve kat az ?
2- türkiye'de tecavüz oranları neden bu kadar yüksek ?

hiç sanmıyorum ama belki bu sorular idam üzerine olan caydırıcılık yorumun hakkında tekrar düşünme fırsatı verebilir sana.

İyi niyetinizi anlıyorum,çocuk tecavüzcüleri,katilleri idam edilsin diyorsunuz.Zıt görüştekiler yaşasınlar,yollarına çiçek sersinler demiyor ki... Hükümetin iyi niyetli davranacağından nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? İdam cezası gelince,başka partileri destekleyenler, 1 mayıs vb. bayramlarda eylem yapanlar, gezi tarzında herhangi bir olayda eyleme karışanlar, hatta daha basiti ;şurada hükümeti karşıtı yorum yaptık diye forumbahaneyide geçtim,en kıçı kırık bir sitede dahi hükümet karşıtı yorum yaptık diye ipten geçmeyeceğimizin bir kanıtı var mı ? ölmeyi bayılmak saymayalım.

Idam geldiği zaman zaten belirli başlı suçlara gelecektir. Bunun düzeyini de yapacaklardır illa ki.
Biz de diyoruz ki idam gelecekse tecavuzculere ve çocuk katillerine gelsin. Öyle her şeye odam getiremezler. Belirli suçlara gelsin diyoruz bizde.

almanya'dan gelen kuzenine şu soruları sor bakalım

1- almanya'da idam var mıymış ?
2- almanya'da idam olmamasına rağmen neden tecavüz ender görülüyor ?

şimdi de kendine sor bakalım.

1- almanya'da idam cezası olmamasına rağmen tecavüz neden türkiye'dekinden kat ve kat az ?
2- türkiye'de tecavüz oranları neden bu kadar yüksek ?

hiç sanmıyorum ama belki bu sorular idam üzerine olan caydırıcılık yorumun hakkında tekrar düşünme fırsatı verebilir sana.

Feveran, öncelikle geçen günkü tavrım için özür dilerim.

Türkiye her suç konusunda hiç bir ülkeyi geçemez. Evet Almanyada az tecavüz olayları. İdam olmamasına rağmen az. Kültür farklılığı diyorum ben buna.
İdam gelmesin tamam düşüncem değişti şimdi.
Ölümler azalacak mı böyle?

Geri