İdam cezası geri getirilmeli mi? getirilmemeli mi?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 896 gün önce görüldü
Tecavüz ne kadar iğrenç bir olgu ise, idam yahut kişinin yaşam hürriyetini elinden almaya yönelik yaptırımlar da aynı derecede iğrençtir gözümde.

İnsan suç işleyen bir varlıktır, hukukun amacı suçluyu cezalandırmak değil, suçu cezalandırmaktır. Bunun akabinde de suçluyu topluma geri kazandırmaktır. Medeniyet ve modern toplumun da gereği budur.

H%C4%B0MM.jpg

Manisa Alaşehir’de yaşayan 3,5 yaşındaki Irmak, 14 Ekim’de kayboldu. Herkesin birbirini tanıdığı ve küçük bir yerleşim yeri olan köyde Irmak’ın uzun süre bulunamaması şüphe uyandırmaya başlamıştı. Müge Anlı’nın bugünkü canlı yayınında ise, iddialar yine Hurdacı Himmet Aktürk’ün üzerineydi. Ancak kendisi ısrarla bu suçu kabul etmediğini dile getirdi. Baskılara ve ısrarlı sorulara dayanamayan Himmet Aktürk yayın arasında Müge Anlı’ya Irmak’ı kendisinin öldürdüğünü söyledi ve cinayeti işlediğini kabul etti. Müge Anlı ise A Haber canlı yayınına katılarak hayatının en zor 3 yayınından biri olduğunu ifade etti. İşte Müge Anlı’nın açıklamaları… .

MÜGE ANLI ACI OLAYI BÖYLE ANLATTI
Reklam arasında kendisini benim kulisime davet ettik ekip arkadaşlarımla beraber. Artık her şeyin ortaya çıkacağını itiraf etmesini istedik. Çok çok uğraştı anlatmamak için çok uğraştı. Polisten çok korktuğunu, kapalı yer korkusu olduğunu, cezavevine girmek istemediğini söyledi. Ama sonunda itiraf etti. O gün çocuğu evine aldığını, onu öldürdüğünü daha sonra bir konteynırın içine attığını, gece yarısı da tekrar oraya gittiğini, çöplerin toplanmadığını görünce çuvalın içindeki çocuğu sırtına alarak bir bağ evine gömdüğünü itiraf etti. Başka kimseyle beraber olmadığı için Irmak’a göz koyduğunu söyledi. On yıldır Irmak’a bunları hissettiğini ama kimseye söyleyemediğini söyledi.

Nasil bir nusvettesin sen acaba ? Haysiyetsiz karaktersiz insan bozmasi

ben idam istemiyorum
tecavüz suçları ile yargılanan insanların tıp alanında kobay olarak kullanılmasını istiyorum

İdamın geri gelip gelmeyeceğini siyaset erbabına sormamız gerekir. Bugün idamın geri gelmesini isteyenler kimler?
Tayyip erdoğanlar, Bahçeliler.
Geçmişte, ''Bebek Katili''nin idam edilmesini kimler önledi ?
Yine bu ikisinin temsil ettiği siyasi yapı..
Şimdi bu ikisi gelmişler idamı tekrar geri getirecekler..

Galiba, bizlerin hafızasında ya bir enayilik var ya da yediğimiz bu GDO lu ürünler eliyle mi desem, medya eliyle mi? Bir şekilde adeta afyon sakızı yutmuş gibi geçmişi bile hatırlamaktan aciz konuma getirildik...

Tayyip Erdoğan'ın bir kere idam diye bir meselesi yok, sırf gündem oluşturup toplumu uyutma derdinde Bahçeli'yi zaten ciddiye bile almıyorum. Bu bahçeli değil miydi, Kendi iktidarında bu tarasrı meclise sunulmadan önce komisyondan geçebilmesi için canhıraş çalışan ve milletvekillerini komisyona gönderip, mecliste oylanmasını sağlayan?..
Bahçeli, Refah Partisisi'nden ayrılıp AKP yi kuran Tayyp Erdoğanların bu tasarıya ekseriyetle evet oyu vereceğini vermeyenlerinde çekimser kalacağını bilmiyor muydu? Biliyordu!..Ki öylede oldu.
Hatta Doğruyol ve ANAP'ın içinden de birçok milletvekilinin evet oyu kullanacakları aşikardı.

Peki tüm bunlar bilinirken nasıl oluyor da Bahçeli komisyona milletvekillerini gönderip idamın kaldırılması için hazırlanan tasarıyı komisyondan geçirip meclisin gündemine getiriyor ve oylattırıyor? Bizler gibi kutsal din duygularıyla oynanmış ve milli hassasiyetleri istismar edilip sürüleştirilmiş bir toplum olursa bizlerle yine aynı oyunları oynarlar ve oynuyorlar da!..

Neymiş efendim darbe olmuş vatana ihanet eden FETÖ çetesi ve PKK lılar idam edilmesi gerekirmiş...Yalan!..
Koskoca bir yalan!
Bunlar değil tecavüz, tek bir FETÖ ve PKK elemanını asamazlar, çünkü aynı tavanın balığıdırlar...

Getirilmemeli.
Hadım gibi cezalar gündemde olmalı.

şu tecavüz suçları için bence hadım edilsinler mesela şu 3,5 yaşında ki çocuğa hem tecavüz edip hemde öldüren adamı idam edebilirler 3 yıl bekleseydi sonra nikahına alsaydı diyen bir eleman vardı sanırım mesela onu hadım edebilirler üremesin ondan ne çıkacağı belli olmaz.

Arkadaslar kimyasal hadim cezasi zaten yururlukte yani var olan bir sey, fakat ben bunu ceza olarak gormuyorum. Cunki olay pipisinde degil beyninde bitiyor. Cinsel istegini bitiren bu tedavi sekli yaptigi hatanin gunahin bedeli degil. Sonucta bir varligin hayati boyunca unutamiyacagi bir travma yasatmis ve bunun cezasi hadim ile bitmemeli. Bi kac yil hapis cezasi gorup tekrar coluk cocugun icine salinacak olmasi olmasi tuylerimi urpertiyor. Idam bu pis varliklar icin gelmeli.

Hadım edilseler, bu sefer bunların sapıklıklarından toplumumuz kurtulamaz her yer pürtelaş sokaklarıyla dolar taşar..

Gelsin abi evet idam gelsin.Yeter ki adil bir ceza sistemi olsun gerçekten hakedenleri idam etsinler üzülürsem ne olayım.

İdam ceza değil ağır suçluya mükafattır. Ömrünün sonuna kadar dört metrekare yerde çürümek yerine saniyeler içinde yok oluyorsun -ki cehenneme gittiği meçhul. Gelmesin.

Hali hazırda ki adalet mekanizmasına idam cezası emanet edilemez.

Başta fetonun, darbe girişimininde bulunan bütün rütbeli subaylarının fiili olarak varlığımızın teminatı olan Türkiye Devletini ortadan kaldırmaya, cebir ve şiddet yoluyla anayasal düzeni bozmaya çalışma suçlarının bedelini idamla ödemeleri gerekir. Meclisimizin, ivedilikle idam cezası hükmünü 'darbe' şuçunun kesin cezası olacak şekilde düzenleme yapması gerektiğini düşünüyorum.

İdam, illa idam!

O zaman Erdoğan 'ı idam edin hadi.
Ya geri zekalı mısınız siz?
Hangi darbeden bahsediyorsunuz?
Ya yeter konu açmayın cidden insanların sinirlerini bozuyorsunuz.

Ulan bebeklere tecavüz edildi idam demediniz. Bu kadar cahil olmayın. Yeter gerçekten yeter.

İdam gelse bile aleyhte olduğu için, hukuk geriye işlemez a benim cahil arkadaşlarım. İdam geldiğinde bile hukuksuz şekilde idam edileceklerinden, idamı getirmeden ası versinler madem öyle. Kaza kurşunu veya kendini astı v.s. de olabilir. Hiç yapmadıkları bir şey değil sonuçta! Zaten bir farkları kalmaz darbecilerden bunları yapsalar. İdam, sadece yürürlüğe girdikten sonraki suçları kapsayabilir ve idam insanlık suçudur. İdama sonuna kadar karşıyız. Hukuksuzluklara da karşıyız. Ancak ezikler idam ister...

Geri