İdam bazı suçlar için çözüm müdür?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Tek çözüm insanlığın yok olması. Gerisi boş laf.

Olm idam olsa iti uğursuzu tecavüzcüyü gaspçıyı değil beni asarsınız siz.

Geçen gün burda idam edilenlerin son sözlerini son dileklerini yazan bir konu vardı. Kimi hala suçsuz olduğunu dile getirerek idam edildi. Yani 1 dakika sonra öldürülecek olsan suçlu isen ben suçsuzum demessin heralde. Kimisi bir daha olsa bir daha yaparım demiş. Yani bilemiyorum idam gerekli bir şey. Ama adil olunacağını sanmıyorum

Hiç üşenmedim gittim içeriden hukuk sosyoloji notlarımı buldum. Ve yine hiç üşenmedim bu konuyu buldum. Neden buldum ben de bilmiyorum öyle arada saçmalıklar yapıyorum. Hocam şöyle demiş...
''Totaliter rejimlerin ölüm cezasız düşünülmesi mümkün değildir. Devlet totaliter rejimin önemli bir öğesi olarak beliren ölüm cezasına, yönetilenler üzerinde mutlak bir güç olduğunu simgelemek amacıyla gereksinim duyar. Devlet gücüne inananların aynı zamanda ölüm cezasına taraftar oldukları da görülür.''

Beni öldürebilirsiniz ama fikirlerim sonsuza dek hahahahhaha

Hiç bir fikrim yok ki. Salağım :)

Kendini fasulye gibi nimetden saymak.
Asin bunu.

suçun işleniş yeri, zamanı ve niteliğine göre vaziyet alırım. örtbas edilebilirse eder, edilemeyecek kadar delil varsa cezasını hafifletmenin gayreti içinde olurum.

Çok zor bir soru şimdi hemen şey diyemiyor insan tabiki çeksin cezasını falan büyük konuşamıyorum kan bağın olunca ama tecavüz kasten insan öldürme ve bu tür suçlarda içerde kalması ve daha fazla zarar vermemesi adına herşeyi yapardım bunu söyleyebilirim

Yukarıda da ifade ettiğim üzere, suç işlendikten ve birileri zarar gördükten sonra verilen hiçbir ceza vicdanları rahat ettiremeyecektir.

İdama neden karşısın şimdi Pınar in katilinin yaşamaya hakkı var mı
İdam cezası uygulanan yerlerde suç oranında azalma yok çünkü suçu işleme aşamasına geldikten sonra geri adım atmıyorlar ve sen o şahsı idam etsen ne değişecek? Ölen ölmüş olacak ve yeni vakaların önlenmesini de sağlamıyor ayrıca idam cezası olursa duruma göre sınırları da genişletilebilir ve büyük bir risk demektir.

Geri