Hüzün Kovan Kuşu

• Kullanıcı Arda1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 988 gün önce görüldü
O değil de bensiz uyumaktan mutluysan uyu **Spam/Adversiting**

Ölüyorum anne ölüyorum​

[YOUTUBE]bWiE8x4HPqA[/YOUTUBE]​

Bazen sadece özlersin ve şöyle dersin ; HA SİKTİR​

[YOUTUBE]aDuJg-VWyrM[/YOUTUBE]​

Benim Hiç Kalbim Olmadı
Ben çocukken o kadar sessiz ağlardım ki bazen kendim bile fark etmezdim ağladığımı. Çoğu zaman gölgelere saklanırdım. İnsaların içine çıkınca da hep şirin, o başı okşanmak istenen sevimli çocuk olurdum. Ben hep kendimi nasıl sevdirebileceğimi düşündüm. Hiç kimsen yoksa kendini sevdirmek zorundasındır. Babalarından şikayet eden çocukları can kulağıyla dinlerdim hep. Benim kavga edecek bir babam olmadı. Bana bağırıp çağıracak, sonra da pişman olduğunda gelip ne diyeceğini bilemeyecek bir babam olmadı. Giydiklerime karışan bir babam olmadı. Okuduğum kitapları, seyrettiğim filmleri, dinlediğim müzikleri gizlice kontrol eden bir babam olmadı. Eve 5 dakika geç kaldığımda başıma bir iş gelmiş olabileceğini düşünen bir babam olmadı. Kız arkadaşım olduğunu öğrendiğinde aslanım benim diyen bir babam olmadı. Çevremin beni kötü yola düşürmeye çalışan insanlarla dolu olduğunu düşünen bir babam olmadı. Bütün çocukların vardı kavgalı olduğu bir babası. Ve hepsi bütün o kavgalardan sonra dönüp dolaşıp yine barışmışlardı babalarıyla. Birbirlerini anlamış her şeyi affetmiş eski günlere dönmüşlerdi. Çünkü bir çocuğun kalbi her zaman babasına aittir. Babanın kalbi de çocuğa. Benim hiç kalbim olmadı.​

Babalar günün kutlu olsun aslan babam.
15 senedir ne seni görebliyorum ne de sesini duyabiliyorum.
Mekanın cennet olsun baba. Babalar günün kutlu olsun

"Bilemezsin ki; belki de Allah bundan sonra daha güzel bir kapı açar." Talak Sûresi,

Ne çok kötülük vardı ama sen başkaydın. Kimsesizliğimi soyundum, yüreğimi çırılçıplak gör istedim, kimsenin görmediği gibi. Yaralarımı bil istedim, hissedemesen de benim gibi, "ben adım adım geçtim bu hüzün kırıklarının üstünden, ayaklarımdaki yara bere bu yüzden" demek istedim. ''Al bunlar gözyaşlarım ve ben kimsenin önünde ağlamam ama sen benim parçamsın" üzülünce dayanamayacak kadar canım yanınca yüreğimden taşıp gözlerimden akanları da gör istedim. Hiç bir şey beklemedim senden sadece senin diğer insanlardan farklı olduğuna inanmak istedim. Çünkü öyle çok kötülük vardı ki elimi koyacak temiz bir yer bulamadım. Yüreğimi yaslayacağım temiz bir yürek. Öyle çok inandım ki sana ağlamam bundan, sen varolan son inancımıda alıp gittin. Hani gülüşünü görünce cenneti yüreğimde hissederdim ya, bu gece gülüşün benden çok uzakta olsun istedim.

Çünkü sen var olan son inancımı da alıp gittin

Anlıyor musun bitti.

[YOUTUBE]xu441EH7OYE[/YOUTUBE]​

Babalar günün kutlu olsun aslan babam.
15 senedir ne seni görebliyorum ne de sesini duyabiliyorum.
Mekanın cennet olsun baba. Babalar günün kutlu olsun

Sen baba olursun , sanada aslan babam derler :-)
gelecekteki babalar gunun kutlu olsun

Vedalar doğru değil, sevgiler yalan değil. Koşarım ben sensizliğe, bu son bakışta gitmek hiç mümkün değil

[YOUTUBE]uab3Hc9T0LM[/YOUTUBE]​

Huzun kovan kisu gelmiss
Gecenin yanagina konuvermis
Ay tenli asik sarkima
Karsilik vermis ..

- Görev başındayken içermiydi ?
- Bildiğim kadarı ile rakıyı bıraktı
- Rakıyı bıraktı ama içmeye devam ediyor
- Bir insan rakıyı bırakmışsa içmeyi bırakmış demektir. Bizim muhitte böyle bilinir
- neresiymiş sizin muhit ?
- Cebeci Dörtyol

bir zamanlar ankarada

Bir fotoğraf ...
Elinde cam bir bardak var. Fotoğrafını çekmiş. Bardağa yakından baktım. Görüntüsü ters düşmüş cama az çok belli. Ağız burun göz koydum kendi kafamda. Omuzları güzelmiş dedim. Saatlerce baktım o fotoğrafa. Hatta daha sonra ters çevirdim biraz da öyle baktım. Bana yaşattıklarına baktım. Sana yaşattıklarıma baktım. Ağladıklarımıza güldüklerimize baktım. Çok uzun bir rüya gördüm ben. Uyanma vaktim gelmiş geçiyor. Sonunda Elindeki cam bardak olmak istedim. Eline değmek istedim. Keşke kırılsaydım bölünseydim. Bu kadar canım yazmazdı dedim. Fotoğrafı sildim.

[YOUTUBE]E_VrTh2Q4Dc[/YOUTUBE]

15 yıl önce bir gecede yok oldu bir çok hayat. 1999 yılının 17 Ağustos'unu yaşamaya başlayalı henüz 3 saat ve sadece 2 dakika olmuşken, 17 Ağustos'un 3. saatine kadar çok güzeldi Adapazarı.
Ve sonra o yeşil şehir insanları gömüldü koyu geçit vermez bir karanlığa. Su yok, elektrik yok, yemek için bir parça ekmek bile yok. Altyapısı ile beraber %80 oranında yok olmuş bir şehir ve bütünü ile değişmiş hayatlar. Orada kimse varmı oluyor umudun söyleyebileceği tek cümle, belki arada bir cevap geliyor buradayım diye. Şehir değil yok olan. Yok olan; İnsanların geçmişi, geleceği, sevdiği veya kendisi. Sağlık Bakanlığı domuz gribi vardır diye gıda yardımlarını kabul etmezken, yurtdışından gelen yardımlar vize yok diye sınırdan içeri sokulmazken, deprem dinsizler yüzünden oldu diye ortalıkta gerçek dinsizler gezinirken, insan olmayan çakal sürüleri enkazları yağmalarken. Saatlerce kimse bilmedi ulaşmanın imkansız olduğu ölmüş şehirden geri kalanın ne olduğunu. Günlerce ölümü duydu ölümü hissetti ölümü gördü Adapazarı ve biz. Sokaklar, evler ve insanlar boşaldı şehirde. geride ; Geçmişlerini, hayallerini, sevdiklerini, canlarından bir parçayı bırakarak bir çoğu sadece hoşça kal diyebildi ve bir daha hiç bir şeyin hoş olmayacağını bile bile.

Gnjmav.jpg

Anneme orada iyi bak baba. Biliyorum sen onu oda seni çok seviyor. Ama eğer olurda onu orada üzersen mezara girer seni ellerimle boğarım baba

lYAJ2J.png

[YOUTUBE]ujaDb-7o-AA[/YOUTUBE]​

Unutmak kelimesi undan çıkmıştır. Unutmak için un ufak etmek gerekirmiş. Ben unutamıyorum, ne zaman unutucam diye soruyorum ben kendime, her unutmak istediğimde de herşeyi yeniden hatırlıyorum ben daha net. Unutamıyorum.

En iyisi çıkıp biraz yürümek galiba

- bana mutsuzluğun resmini çizebilirmisin ?
- a..na bile koyarım...

Geri