Hüzün Kovan Kuşu

• Kullanıcı Arda1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 987 gün önce görüldü
Küçük bir mutluluk istiyorum.
O kadar küçük olsun ki,
Kimse istemesin benden onu...

- Nazım Hikmet -​

Harbiden o nasıl bir şey ki

nPnpz0.jpg

Bazı insanlar bir harf gibidir.
Sadece bir harf ama onlarsız ne cümle olur ne de bir anlam.

- Mehmet Deveci

Fırtınalar sabahında doğan günü duyumsarım
Mevsimlerin sıcağında susuzluğa kanarım
Yitip giden insanlara, dostlarıma ağlarım
Yanlış zamanlara, sensizliğe ağlarım

Nedensiz sorgusuz bir rüya gözlerimde
Nedensiz sorgusuz bir duvar benliğimde

[YOUTUBE]bGCfbsfwbgQ[/YOUTUBE]​

7m0mvN.jpg

Bir kazma al bir kürek mezarımı kaz gayrı

[YOUTUBE]GGOLj7LVzWY[/YOUTUBE]

Ne kadar uğraşırsan uğraş...Bazı şeylere gücün yetmiyor, elinden gelmiyor. Yaşanması gereken ne varsa o yaşanıyor.

Yetimler gülerse dünya güler. O yüzden biz gülebilmeliyiz ki dünya gülsün...

Gidelim buradan…
Göğsünü sıkan, içini daraltan o laneti geride bırakıp gidelim. Burada yağmur bile güzel yağmıyor artık. Yağmuru güzel yağan bir yerlere gidelim.

Kahvem 15 dakika sonra buz gibi olur. Peki ya bu içimde ki acı 15 dakikaya geçer mi ?​

Yönettiği filmlerde oynayan yönetmenler, kendi adını taşıyan albüm çıkaran gruplar, çocuklarına anne babalarının isimlerini veren insanlar, ayda bir telefon değiştirenler, online oyun manyağı olanlar, sanattan anladığını zannedenler, en iyi kitabı ben yazdım diyenler, her yarışta birinci gelen atlar, seyisleri önemsemeyen jokeyler, desteden jokeri çıkartan insanlar, hayatı ev-iş-kahve arasında geç...en amcalar-gençler-çocuklar, sevgidiği adama göğüs dekolteli fotoğrafını gönderen kadınlar, bu fotoğrafı arkadaşlarına gösteren adamlar, hayatında bir kere bile ders kitabı dışında bir şey okumadan her şey hakkında bilgi sahibi olanlar, tabula rasalar, Pavlon’un köpeklerini koşulsuz şartsız besleyenler, Nietzsche’yi bıyık Marx’ı sakaldan ibaret sananlar, bıyık-sakal bırakıp oooo abi şekil olmuşsun lafını duymak için can atanlar, iş yerinde mobbingden başını kaldıramayan insanlar, İstanbul’da yaşayıp denizi bir kere bile görememiş insanlar, havuza nasıl girmezsin bu yaşa kadar diyen mallar, açlık sınırının altında yaşıyorum deyip çantasından ipad çıkarıp evine arabasıyla dönenler var, bir de benim gibi bunları yazan var, sonra sen varsın okuyorsun, hepsi boş ben bu yazdıklarımdan biriyim ya da değilim, sen bunlardan birisin ya da değilsin, ama sonuç olarak bilmen gereken tek şey her şey boş..

Alıntı...

Gece 3 ten sonra söylenen hiçbir şey ciddiye alınmasın.
Gece 3 ten sonra kimse aranmaz.
Gece 3 ten sonra mesaj atılmaz.
Gece 3 ten sonra yemek yenmez.
Gece 3 ten sonra içilmez.
Gece 3 ten sonra aşık olunmaz.
Gece 3 ten sonra kimse ölmez.
Gece 3 ten sonra baban ölmüş denmez kimseye....
Gece 3 ten sonra sabah olmaz bazen.
Gece 3 ten sonra sabah da birdir bazısı için gece de.
Gece 3 ten sonra sokaktasındır bazen, polisler çevirmiştir, yanında
kimliğin yoktur, inandıramazsın kimseyi düzgün bi adam olduğuna. sabah annene gidersin kahvaltıya.
Ve gece 3 te neler olup bittiğiyle
ilgili hiçbir şey anlatamazsın ona.
Gece 3 te olan her şey anneleri üzer
sadece...

Benim annem gece 3 ten sonra öldü. Babam desen o da öyle.
Gece 03:02 'de beni çok üzdüler...

[YOUTUBE]Q9T9wxs5Lyc[/YOUTUBE]​

"Unutmak kelimesi undan çıkmış. Bildiğimiz un yani, hamur işi, öyleymiş. Unutmak için un ufak etmek gerekiyomuş. Birini bütün olarak unutamazmışsın zaten, öyle pat diye unutamazmışsın. Öyle yavaş yavaş gidermiş, yavaş yavaş unuturmuşsun. Gözleri, kaşı, burnu ile kulağı, sesini yavaş yavaş. Unuttuğun zaman da o kişi olmazmış, hatırlamazmış. Sonra unuttuğunu unuturmuş. Ben unutmak istiyom la. Her gün ne zaman unutcam diye soruyorum ben kendime, her sorduğum zaman da her şeyi yeniden hatırlıyorum ben, daha net. Unutamıyorum ben."

Geçmiyor amına koduğumun dünyasında bi sikim geçmiyor işte...

Düş Sokağı Sakinleri - Ölümler Çıplak Gelir - YouTube

giden bir sevgili oldu bazen
yaşamı öğreten
ya da bir annenin hiddeti
sandın ki dünyanı kirletti
ama devam ettin, sevdin
düşledin
çünkü yaşam düşlerdedir
bırak açık kalsın penceren
konsun gecenin yanağına
düşlerine yer açsın kuş
kovsun hüznü

hypnotist

Senin eşkin meni düşürdü dile
Neçe aşık olur bülbüller güle

Hasret çektim könül verdim
Seni sevdim men

Böyle bir güzele eşkimi tezele
Şiire gazele könül verdim

Eğer menden ayrı gezip dolansan
Menim bu eşkime bigane kalsan

Alışaram od tutaram
Hem yanaram ben

Buna da bilmeden Sensiz ben gülmerem
Könlümü veremem heç kesemem
Könlümü veremem

[YOUTUBE]QN5_yGL3RkM[/YOUTUBE]​

Demek ki seni ben ellerin olsun diye sevmişim. Demek ki biz diye bir şey yokmuş, hiç olmamış. Vedalar ne kadar zor. Olmayan bir şeye veda etmek ne kadar acı. Bugün ben aklımda olan tüm dünlerden vazgeçiyorum. Seninle uyanacağımız sabahlardan, yapacağımız uzun yürüyüşlerden vazgeçiyorum. , Sana özel bütün günleri terk ediyorum. Hoşça kal demek ilk defa bu kadar zor geldi. İlk defa boğazımda düğümlendi. Zaten bana kimse inanmamıştı, sen dahil. Olmaz demişti herkes. Olmayacak duaya amin senin ki demişlerdi. İnsanları takmam bilirsin. Ama artık ben de inanmıyorum. Sonucu olmayan bir yere bağlanmayan, yarım bir aşk daha ekliyorum. Gecenin dördüne kilitliyorum konuşmalarımızı. Zaten olmazdı bizden zaten ben de biliyordum. Farkındaydım. İtiraf edemiyordum. Ben bugün yazdığım bütün mektupları çöpe atıyorum. Yine de sen benim en büyük dostumsun. Hayatın bütün güzellikleri önüne sersin ve hiçbir zaman pişman olma attığın ya da geç kaldığın adımlar için. Elveda güzel kalpli hatun. İlk defa eminim kendimden bu kadar. Hoşçakal hasret kaldığım. Kendine iyi bak ve kimse üzmesin seni. Kimse kırmasın. Ben kıyamadım. Kimse kıymasın. Hoşçakal sevgili. Hoşçakal dost

Hoşça kal güzel kalpli kadın.
Hoşça kal sesine hayran olduğum kadın

Hoşça kal...

[YOUTUBE]My2LvqSKo_o[/YOUTUBE]​

:)

[YOUTUBE]22DY-rwIXYo[/YOUTUBE]​

O yüreğimin Allah belasını versin ki unutamadı işte...

[YOUTUBE]HJEVX0jCymY[/YOUTUBE]​

Geri