Hüzün Kovan Kuşu

• Kullanıcı Arda1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 987 gün önce görüldü
Çok mu sahiplendim seni bilmiyorum ki. Sanki benimmişsin gibi. Çok mu üstüne düştüm. Bu zamanda kimse kimseyi sevmez derler ya, ondan mı komik oldum acaba. Ama ne yapayım sevdim işe. Bütün şarkıları seni düşünerek dinlemekle hata ettim ama kalp bu insana türlü oyunlar oynuyor. Senin beni sevdiğini söylüyor mesela. Kalbim delirmiş olmalı. Çünkü mantığımın gayet aklı başında,bu işin asla olmayacağını biliyor. Senin önünde güzel bir ömür var. Hala çok iyi bir kadın hala çok iyi bir eş ve hatta senden çok iyi bir anne olur. Ben de öyle değil. İyi bir insan olmaya devam ederim söz ama benden eş de olmaz baba da. Hayata böyle başladım çünkü. Her an düşüp gidebilirim. Her an gömülebilirim. Oysa isterdim seninle hep yan yana olmayı. Ellerinden hiç ayrılmamayı. Basit şeyler işte ama benim için illa ki olması gerekli şeyler. İsterdim kokunla birçok gün uyumayı. Çok isterdim ikimizden bir bebek. Onun videolarını çekip bol bol gülmeyi, ben de isterdim.
Bir yanım öyle saf, temiz, aşk dolu ve sadece senin için yanıyorken..Diğer yanım senden çoktan vazgeçti.
İstesem de artık seninle yapamıyorum. Aşk sözlerin batıyor kalbime. Sesini bile özlemedim. Sana üşeniyorum. Sorun komple sen de diye düşünüyorum. Ya beni sevecek gücün yok ya da baştan beri benimle oynayıp durdun. İşin ilginç yanı mutlu oldun mu bari diye çok merak ediyorum. Rahat mısın gece yattığında? Biz ayrı iyi olmayız demiştim sana anlamadın mı hala? Yeter bence artık ben seni sevemiyorum. Hatta istemiyorum. Yani kısaca senden bir şeyler görmeden ben vazgeçme yoluna girdim, gidiyorum.
Dünyada benim için yaratılmışsın diye düşündüğüm tek insansın. Deliler gibi özlediğim ve bütün duygularımın sadece sana coştuğunu biliyorum. Bunun adı aşk. Bir yanım sen sen sen diye ölürken diğer yanım çoktan gitti, el salla sevgilim.

Hoşçakal sevgilim
Hoşçakal annem gibi sevdiğim kadın
Hoşçakal saçının bir tek teline bir ömür adadığım kadın
Hoşçakal gözlerinde gök kuşağını gördüğüm kadın
Hayatımı bir kibrit kutusunda tutuşturup gidiyorum bu alemden hoşçakal hüzün kovan kuşum hoşçakalll

Napoli'den sevgiler​

7oDZJY.jpg

Napoli, Napolisempre, GiochiPerCiro​

bl6RWj.jpg

Şehr-i Napoli​

Yv6R0A.jpg

Castel Dell Ovo / Napoli​

DlDrVy.jpg

Bazen sadece seversin, çok seversin​

DlDrkz.jpg

Birinin hayatına, birinin üzüntüsüne,
birinin mutluluğuna, birinin ruhuna,
birinin eline, yüzüne, sırtına, omuzuna, yüreğine,
bazen söz, bazen göz, çoğu zaman kalbinizle
minicik de olsa, tüm samimiyetinizle dokunun.

Farid Farjad

Okul sıralarında öğrenmedik biz Deniz'i.
Eğitim müfredatında yoktu bir devrimcinin nasıl asıldığı!
Neler yaptığını da yazmadı tarih kitapları.
Oğullarını boğduran padişahları okudukta, evlatlarını asan devleti hiç okumadık biz tarih kitapların da.
1972'den sonra bu acıyla doğduk biz.
Deniz adının geçtiği yerde "kıydılar fidanlarımıza" feryatları ile büyüdük.
Bildik, öğrendik suçsuz yere de darağacında can verildiğini.
Okul sıralarında öğrenmedik biz Deniz'i ve diğerlerini.
Evlerimizin derin, sessiz acısıydılar.
Bir kere seslenemeden "abimiz, kardeşimiz" oluverdiler.
Kaç baharın sancısını yükledik mayıslara ve doğduğu güne umudu.
Yaşasaydı 68 yaşında olacaktı, astılar ÖLÜMSÜZ oldu.

İyi ki doğdun DENİZ GEZMİŞ...

(28.02.1947​

Sen gülünce ben de hemen gülüyorum. Sen ağlayınca ben de hemen bir sigara yakıyorum. Sen pazara çıkınca ben de en azından balkona çıkıyorum. Sen bir şey sorunca biraz düşünüp cevap veriyorum ama çoğu zaman yine yanlış oluyor, kimi zamansa susarak boş bırakıyorum o soruyu. Sen tartışmak isteyince bildiğim her şeyi unutuyorum. Sen unuttun mu deyince zaten bildiğim bir şeyi tekrar hatırlıyorum. Senin varlığın bana yapılmış enteresan bir şaka sanki. Aslında ben hâlâ bu şakaya nasıl karşılık vermem gerektiğini arıyorum.​

[YOUTUBE]MlXfM55qNsQ[/YOUTUBE]​

Sanırım tam olarak bu, gerçekliğine hiç inanamadığım en iyi şakaydı.
Sanki herşey ezberletilmiş, işinin ehli profesyoneli.
Önce ufak ufak hayatına giriyor,
Farkında değilmiş gibi seni etkilemeye başlıyor.
O kadar doğru zamanda o kadar doğru yerde oluyor ki aklını kaçırırsın.
Teşekkürler güzel paylaşım.

Kalbimin anasını siktiniz. Yetimler gülerse dünya güler dedik biz dedikçe siz ağlatmaya devam ettiniz. Hangi dala tutunsak o dalı çok gördünüz. Çölde bir damla su aradık o suyu da haram ettiniz. İnsanlığımdan utandırdınız, sikip attığınız hayatımı bir köşeye geçip kıs kıs gülerek izlediniz. Benim duygularım sizin duygularınızı döver derdim hep. Aldınız ne varsa aldınız ama bir türlü o belediye çöplüğüne dönen mideniz doymak bilmedi. Önce hüzünlerimi çaldınız. Ortak oldunuz onlara ve yavaş yavaş benden çaldınız. Sonra göz yaşlarımı aldınız. Benim için en önemli şeyim göz yaşlarımdı onları da aldınız. Sonra sevinçler getirdiniz kucak dolusu. Çok sürmedi onları da alıp gittiniz. Gittiniz de gittiniz. Gidenlerin arkasından bakmaya alışık olduğumuz için vurdumduymaz bir şekilde arkanıza bile bakmadan gittiniz. Sonunda duygularımı da aldınız benden. Sadece et ve kemikten ibaret bir insan yığınına dönderdiniz. Hissizleştirdiniz beni. Nötr bir insan haline getirdiniz. Yığınla şey yazan ben artık sadece küfür kafir cümleler kurar haline geldim. Öldürdünüz içimde iyi niyetli ne varsa hepsini yok ettiniz. Günde 3 paket sigara içmeme sebep oldunuz. Bana eski hayatımı geri verin. Şakalaştığım günleri akşamları rakının gözüne vurup efkar dağıttığım günlerimi geri verin bana. Geri verin o hüzün kokulu eskimişliklerle dolan hayatımı, geri verin bana o hayatı siklemez gülüşlerimi. Biliyorum onların hiç biri artık yok ve hiç biri bir daha benim olmayacak. Ve bende kendimi artık bu dünyaya ait hissetmiyorum.

O yüzden ben artık annemin babamın yanına gidiyorum.
Ben artık temelli gidiyorum gözünüz aydın...

4 Mart 2015
00:09​

Hayalleri ölenlere ve hiç bir şey hissetmeyip sadece nefes alıp verenlere gelsin​

[YOUTUBE]eglGN7W4ukU[/YOUTUBE]​

Ne kadar da ufalmış bedenin,
Göz yaşıma sığdın sen.
Açlık mı yemiş ömrünü yavrum
Al sütünü iç kızım.

Saçların beyazlamış
Sakladım alevini
Yoksa güneş sende mi batıyor
Batıyor geceleri.

Eriyen bedenimi düşünme
Göğü giydim üstüme
Yüzünü asma kederine ah anam
Yiğitler bitmez bizde.

Bir ateş olup yaksa da gidişiniz
Analar biter mi ?
Ölüm toplasa da çiçekleri
Çiçekte tohum biter mi?​

Soytarılık etmeden güldürebilmek seni
Ekmek çalmadan doyurabilmek
Ve haksızlık etmeden doğan güneşe
Bütün aydınlıkları içine çekebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra biliyorsun
Şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum
Bu son olsun, son olsun​

[YOUTUBE]vnjR_jGFnm4[/YOUTUBE]​

Eski yazılarımı okumaya başladım geçen gün. Hiçbir şey hissedemedim. Eskiye dair bir şeyler olsun istedim. Gözlerimi sımsıkı yumdum ve sesini hayal etmeye çalıştım. Nefesini, ellerini, saçlarının kadifesini. Boynunun uzayıp giden sadeliğini düşünmeye çalıştım olmadı.

Ne kadar uğraşsam da hiçbir şey hissedemedim hatırlayamadım.

Korktum sonra sen yanımdan kalkıp gitmişsin gibi korktum. Bir daha ellerini tutamayacak, kokunu duyamayacak gibiymişim gibi korktum. Gözlerim bile dolmadı seni unuturken. Oysa ben seni unutmak için sevmedim demiştim.

Kendimi bir cinayeti işliyor gibi hissettim. Sanki seni öldürmüşüm de gözümü bile kırpmamışım. Sanki senin yerine başkasını sevebilirmişim. Sanki yazılarım artık sana gitmiyor gibi hissettim.

Kalbimin yandığını hissettim.
Kalbim alev alev yanıyor

Arda Akçay

( 22 mart 2015 Bir İstanbul gecesinden )

[YOUTUBE]s4IUtUJ33NQ[/YOUTUBE]​

istediğin şarkının arasına saklan. Nasıl olsa biri söyler seni

Dünyanın en güzel pankartı.
Napoli taraftarları ölen arkadaşlarının mezarına astıkları pankart. Ve bu pankart buradan hiç kaldırılmıyor

Neler Kaçırdığınızı Bir Bilseniz​

q4ZLRq.jpg

Bir gün hikayem öksürdü sonra kustu ve öldü

Ben o yazdıklarımı ancak sana yazabilirdim. Çünkü şu kâinat denen nesnenin içinde en çok sevdiğim yürek, üstüne en çok titrediğim insan kalbi senin göğsündekiydi

Çok mu sahiplendim seni bilmiyorum ki. Sanki benimmişsin gibi. Çok mu üstüne düştüm. Bu zamanda kimse kimseyi sevmez derler ya, ondan mı komik oldum acaba. Ama ne yapayım sevdim işe. Bütün şarkıları seni düşünerek dinlemekle hata ettim ama kalp bu insana türlü oyunlar oynuyor. Senin beni sevdiğini söylüyor mesela. Kalbim delirmiş olmalı. Çünkü mantığımın gayet aklı başında,bu işin asla olmayacağını biliyor. Senin önünde güzel bir ömür var. Hala çok iyi bir kadın hala çok iyi bir eş ve hatta senden çok iyi bir anne olur. Ben de öyle değil. İyi bir insan olmaya devam ederim söz ama benden eş de olmaz baba da. Hayata böyle başladım çünkü. Her an düşüp gidebilirim. Her an gömülebilirim. Oysa isterdim seninle hep yan yana olmayı. Ellerinden hiç ayrılmamayı. Basit şeyler işte ama benim için illa ki olması gerekli şeyler. İsterdim kokunla birçok gün uyumayı. Çok isterdim ikimizden bir bebek. Onun videolarını çekip bol bol gülmeyi, ben de isterdim.

Ama olmadı işte ne yapayım​

Bilmediğin çok şey var.
Sen sormadın, benim de söylemek içimden gelmedi. Ne kadar yitmişsek, ne kadar hiç olmuşsak yani, birbirimizi tutmak yerine, sessizce oturup o muhteşem düşüşü bekledik. Geç dönülen mesajlar, telefonu yüzükoyun bırakmalar, boşverilen iyi geceler, günaydın mesajları. Bir boka benzemeyen iki insan olup çıktık. Seviştiğimiz günlerden tek bir şey kalmadı geriye, yakın zamanda yitecek olan küçük tatlı anılar da var tabi..
Siktiret onları da.
Şimdi ne senin ne de benim göğsümün bir farkı yok eski duvarlı loş ışıklı bir yatak odası komidininden.
Biz geride hiç bir şey bırakmamışız..

Benim babam da böyleydi. Çok güçlüydü dünyanın en güçlü erkeğiydi. Benim kahramanımdı. Küçükken çocuklar hep çizgi film karakterlerini filan benimserdi ben ise babamı. Çünkü en güçlüsü en güzeli benim babamdı lan. Çok özledim seni baba be. Harbiden çok özledim. Senin yokluğun bana çok koyuyor​

3905P5.jpg

Geri