Hükümetin ekonomi politikası hakkında ne düşünüyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ekonomimiz ucuyor arkadaslar. Bi gezegene falan carpmasa iyi.

İşini bilmeyen çavuşlar diye çok güzel bi söz vardı, aynı o şekildeler :D

Sebebi belli peki sen 17 TL den dolar alıp 20 25 olmasını bekleyip düşünce hükümete saldıranlara ne diyeceksin ?
Kimse üzülmesin $18 iken çok az kişi aldı, öyle bir ayda birden fırlaması bir gecede düsmesi gibi planin içerisindeydi.
Bunların hepsi algı ve döviz şimdi normal büyümesine devam edecek.
Son plan ile vatandaşa $'ın 12 olmasının normal olduğunu empoze etmeye çalıştılar ve tabiiki bu arada bazı $ baronlarını daha da zengin ettiler.
Tekrar söylüyorum, bu siyaset ile, ekonomi ve para politikadı ile dövizin yükselmesi engellenemez.

Yorumlar kısaldı ben uzun uzun yazınca şimdi ne anlatıyor bu diyecekler :D

Dolarcilar belli @kLara ya sor
Sen önce kimler $ endeksli ihale alıyor ve veriyor onlara bak, $ olarak devlet garantili iş yapan ve yaptıranlara bak gerçekten çocuklarını seviyorsan, geleceklerini düşünüyorsan,....
O malum gece kimler $ bozdurdu ve o bozduranlar $'ı ne zaman ve kaç TL ilen aldılar çocuklarının rıskı için sor sorumlulara. Gerisi boş iba.

Sebebi belli peki sen 17 TL den dolar alıp 20 25 olmasını bekleyip düşünce hükümete saldıranlara ne diyeceksin ?
Kızacak tabi adam . 17 lira olana kadar beklemiş bakmış doların ineceği yok elindeki para fiyatlar karşısında hiç olmuş. Parasını değerlendirmek istemiş suç mu
Kime saldıracak bana mı . 17-18 lira olana kadar nerdeydiler

Bunun bir ekonomi politikası olduğu kanısına bende inanmıyorum. 20 Aralık akşamı Erdoğan konuşmadan önce 1 $ = 18,36 TL seviyelerini gördü konuşmada mevduat sistemini açıklaması ile birlikte kapalı olan kur piyasasına rağmen biran da dolar değer kaybederek 13 TL bandına kadar ilerledi ve reis bir gecede "dolara sert şamar atarak" halkının kalbini asgari ücretten sonra ikinci kez vurmayı hedefledi başardı mı ? İşte orası tartışmaya açık.
Döviz endeksli TL mevduat sisteminin değerlendirme kısmını birçok arkadaş yapmış benim görüşümde onlarla aynı bu sistem açıklanmadan önce vurgun yapılarak satışlar yapıldı satılan dövizler TL ye çevrilerek mevzuat sistemine aktarıldı (yandaş zenginler tarafından bütün yatırımı 3-5 kuruş olan orta gelirlinin bütün parası içeride kaldı tabi) yeterli geldi mi hayır birçok sansasyonel haber çıktı BAE gelen çuval çuval paralarla ilgili herhangi bir resmi yalanlama gelmedi o paraların piyasaya sürüldüğü ve doların ateşini almakta kullanıldığı iddia edildi. Sayın Nebati beyinde gözlerindeki ışıltıya bakarsanız sistemin nasıl işlediğini anlarsınız, ZENGİNİ daha ZENGİN yapan HALKIN yastık altındaki birikiminin kaç ton ve kaç milyar dolar edeceği hesaplanarak %10 'un bile yeterli olacağı belirtilerek ve birikimlerine göz dikerek işleyen bu sistemde de yine yüzü gülmeyen, cebi boşaltılan taraf HALK olmuştur. Mevduat sisteminde aradaki kur farkı HAZİNEDEN karşılanacak peki HAZİNEYE para girişi nerden geliyor ? Sizin benim vergilerimizden, bizler yine ezilip çalışarak ZENGİNlerin mevduattaki farkını ödemeye devam edeceğiz çok güzel değil mi?
Diyanet işleri günler sonra bu mevduat sistemiyle alakalı "“Müslümanlar faizli mevduata bilerek ve isteyerek para yatırmamalı. Mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır." şeklinde bir açıklama yaptı. Ee şimdi noldu? Müslüman olarak ‘NAS’lar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim diyen hükümet buna karşılık ne yapacak benim merakım o :)

(Baya uzun yazdım kusura bakmayın.) :D

"Mevduat sisteminde aradaki kur farkı HAZİNEDEN karşılanacak peki HAZİNEYE para girişi nerden geliyor ? Sizin benim vergilerimizden, bizler yine ezilip çalışarak ZENGİNlerin mevduattaki farkını ödemeye devam edeceğiz çok güzel değil mi?"

Kesinlikle. Devletin tek geliri vergi ve bu vergiler bir yandan 5'li çeteye ( Bu 5'li çetenin bir de taşeronları var, yetmiyor taşeronlarının da taşeronları var ) bir yandan da saçma sapan ekonomi politikalarına aktarılıyor. Tabii 5'li çetenin vergi istisnaları da cabası.. Düşündükçe sinirim bozuluyor.

Geri