ismail89
Platin Üye
Çocukken çok kaybolurmuşum. Çoğunu hatırlamam. Ama böylelikle de nasıl kaybolunmaz, öğrendim. Bilmediğim bir yere gidersem, önce çevreyi keşfe çıkarım.Tabi yürüyerek. Yürürken çok daha fazla ayrıntı görebiliyorsunuz. Dikkat çeken bina, yapı veya her ne varsa aklımda tutarım ve sırasını ezberlerim. (Bazen ters yönden gelince farklı görünebilirler.) Bir de yüksek binalara göre veya yüksek tepelere göre yönümü belirlerim. (Her zaman yön tutmayabiliyor.)
Günümüzde Google veya Yandex Haritalar var. Onu kullanabilirsiniz. (Bazen onlar da güncellenmemiş olabiliyor)
Hiç bir zaman bir şeye tam güvenmeyeceksiniz. Özellikle de size yol tarif edene. (Bu konuda da bir hatıram var. İlk kez araba ile nemlekete gelirken bir Benzinlik'te pompacı çocuğa yolu sordum. O da bilmiyorum dememek için salladı. Beni dağlara çıkarttı. Hayatta göremeyeceğim yerlere gönderdi. Bir daha sorduğum kişi kendi emin görünmüyorsa, dediği yola gitmem.)
Günümüzde Google veya Yandex Haritalar var. Onu kullanabilirsiniz. (Bazen onlar da güncellenmemiş olabiliyor)
Hiç bir zaman bir şeye tam güvenmeyeceksiniz. Özellikle de size yol tarif edene. (Bu konuda da bir hatıram var. İlk kez araba ile nemlekete gelirken bir Benzinlik'te pompacı çocuğa yolu sordum. O da bilmiyorum dememek için salladı. Beni dağlara çıkarttı. Hayatta göremeyeceğim yerlere gönderdi. Bir daha sorduğum kişi kendi emin görünmüyorsa, dediği yola gitmem.)