Her fikre saygı duyulmalı mıdır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Fikre değil, o fikirleri söyleme ve ifade etme özgürlüğüne saygı duyulmalıdır. Kimse fikirlerinden dolayı, kınanamaz, ayrımcılığa uğrayamaz.

Yoksa saçma bir fikre neden saygı duyayım?

Fikre saygı duymayabilirsin elbette ama o fikre inanan insanlara saygı duymak ZORUNDASIN.

Biz de mini etekle tahrik oluyoruz diyen adamin nesine saygi duyacagiz? Veya kucugun rizasiyla olmus bitmis, buyutmeye gerek yok diyen zihniyetlerin? Her seye de saygi duyulmak zorunda degil. Sinirlari iyi belirlemek lazim

Fikirlerini ifade etmesine saygı duyarım ancak ifade ettiği fikirlerini temellendiremediği takdirde ne saygı duyarım ne de dikkate alırım.

Ne yazık ki atıp tutmaya ve hiçbir kaynağa dayalı olmayan görüşleri kendince savunmaya meraklı insan çok insan var ve bu tarz söylemlerin hiçbir dayanağı bulunmuyor ancak ne acıdır ki bazı çevrelerce bilinçsizce kabul görebiliyor.

Her görüşe saygı duyulmaz ancak ifade edilmeden gizlide kalması daha tehlikelidir. İfade etmeli ki düşünce yapısındaki hatalar da ortaya çıksın ve uygun şekillerde yanlışlamak da mümkün olsun.

Tepkisel bi adam değilim.
Mesela saygı duymamanin eylemi nedir? Saatlerce,günlerce hararetli bir şekilde muhatap olmak mi,kuru bi saygı duymuyorum tebliği mi, hakaret etmek mi,dışlamak mi?
Genel olarak ya da belki sadece bana göre yanlış olan bi fikre, karşımdakinin ifade ediş şiddetine denk bir şekilde argümanimi ortaya koyarım.
Gidişat fikir alışverişinden ego savaşına evrilirse, tamam sensin der ölü taklidi yaparım; uğraşmam.Ister alt ettim sansin, ister susturdum sansın hiç önemli değil. 19-20 'li yaşlarımda olsam yırtınırdım belki de şimdi yok. Çeşitli kayıplar,tecrübeler zaman kavramının önemini daha iyi idrak etmenizi sağlıyor. İnsanların fikirleri de,düşünceleri de bir yere kadar umrunuzda olabiliyor.

saygı duymamalıyız.

adını unuttuğum biri şöyle demiş ya da buna benzer bir şey; sana katılmıyorum ama fikirlerini söyleyebilmen için canımı veririm.

yoksa çocuk gelinleri savunan fikre nasıl, kim saygı duyabilir?

Hayır duyulmamalıdır. Bazılarına saygı duymasakta tolerans gösterebiliriz.

Her fikre saygı duyulmaz. Benim yaşayış tarzıma ya da kült gelen manevi değerlerime aşağılayıcı veya küfürlü bir dille veya tavırla gelen kişiye saygı göstermem doğru olmaz. İnsanlar saygının ne olduğunu idrak etmeli. Diğer bir husus da düşünceler saygı çerçevesinde konuşulsa bile hele ki bizim toplumda fikirlere hiç bir zaman saygı duyulmaz. Her konuda o kadar uç noktaları körü körüne savunan, küfür eden, kendisinin savunduğu fikir haricinde başka bir fikre kapalı olan bir toplum haline geldik ki savunduğunuz, bahsetmeye çalıştığınız fikirlerden dolayı vatan haini ya da dinsiz ilan edildiğiniz gibi karşıt görüşlü olmanız sebebiyle yobaz ya da trol lanse edilebiliyorsunuz. Bu düşüncede olunduğu sürece bizim toplumda hiç bir zaman her fikre saygı duyulmaz.

İnsanın yaratılış ve yaşam şekline zarar vermediği müddetçe fikirler Elbette ki çok güzel gelişim sağlar. Ancak bunun zıttının olacağı durumlarda kesinlikle saygı duymak zorunda değilim, -ki kimse değil ancak dinleriz. Bu da ifade özgürlüğü olarak adlandırılabilir ancak yıkıcı eylemler için bu söz konusu bile olamaz. Bu ancak aykırı olduğunu bildiği fikri söyleyen kişinin, kendisine bu imkanı tanıyanların hassasiyetlerinin nerede başlayıp nerede biteceğini bilmesi ile olur. Uzatmayayım kısaca şöyle söyleyeyim; sistemini kurmuş Bir ülkeyi bölme gibi bir özgürlük olamaz veya bilimin ve insani tüm normların aksini savunan bir cinsiyetçi yaklaşım olamaz...!

Fikirlere saygı duymak zorundayız arkadaşlar. Herkesin bir fikri,bir düşüncesi var. Belki sen öyle düşünmezsin olabilir herkes aynı fikirde olucak diye bir kaide yok ama saygı duymak zorundasın.

• Kahkaha
Tepkiler: W
Ben duymuuorum ama içimden duymuyorum, içimden diyorum ki fikrini s… :d

Saygının önce hak edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

fikir vaaar, fikir var şimdi hepsine de duyamam, çok geniş bi soru

Geri