Her fikre saygı duyulmalı mıdır?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Sizinle tamamen zıt düşünceleri paylaşan birine saygı duyup, o kişiyi dinlemeye devam eder misiniz?

Anlatım diline bağlı, baktım söveceğim, bırakırım konuşmayı.
Duyamam yani her zaman saygı.

Kendi düşüncesini savunurken takındığı tavır benimkini küçümseyici, alaycı bir tavırsa çizgiyi çekerim. Israrcı olursa rencide etmekten de çekinmem. Onun dışında kendi düşüncesini, fikrini ifade etmesinde ne sıkıntı olabilir ki ?

Kendi düşüncesini savunurken takındığı tavır benimkini küçümseyici, alaycı bir tavırsa çizgiyi çekerim. Israrcı olursa rencide etmekten de çekinmem. Onun dışında kendi düşüncesini, fikrini ifade etmesinde ne sıkıntı olabilir ki ?

Kendi düşüncesini ifade ederken aynı zaman da benimsetmeye çalışması da büyük sıkıntı, konuyu kapatmaya çalışır uzaklaşmayı tercih ederim :))

Fikirden daha geniş kapsamlı cevap verecek olursam, insanları dinlerim ve izlerim keyifle fakat ne zaman ki tutumları uygunsuz bir hal alırsa en genel tabiriyle "he he" diyerek geçerim. Keza bu tür durumlar için forumda "Ok" yazıp geçtiğim gibi.

Her fikre saygim var ama fikri savunan
Ateist
CHP'li
MHP'li
AKP'li
HDP'li
Musluman
Hristiyan
Musevi
Budist
Islami elstiren
Siyasal islam karsiti
ABD dostu
Rusya yanlisi
Kesin ve dogru siyasi gorusleri
Alevi
Sunni
Yobaz
Kemalist
Laiklik yanlisi
Cumhuriyet yanlisi
Arastirip sorgulayan olmasin. Bunlar olmadigi surece herkesle tartisirim diyen cahil grubunun bu konu da yazmasi oldukca dramatik.

Konuyu acan arkadas fikirlere saygi duyumlaz kisilere saygi duyulur. Kisilere duyacagin saygi ise karsindakine sunacagin bir nimet degil konusmaya basladigin andan sonraki en temel gorevlerinden birisidir.

insana saygı duyulmalıdır kavramının öğrenilmesi için az bir süre var sanırım , 1 kaç ışık yılı
toplumca dayatan bir millet olduğumuzdan , fikre saygı duyulması kavramı bile küfür geliyor bazı insanlara

bkz:başlarım senin felsene ula , inanacaksınnnnnn !
islamic_rage_boy.jpg

not:aynı durum karşı tarafın bilinçsizleri içinde geçerlidir , konu müslümanlık değil kişiselleştirip kavga çıkarmanın alemi yok , aksi taktirde konu başlığı anlamını yitirir.

Her fikir genelleme oluyor, çoğuna saygılıyımdır. Sevmesem de saygı duyarım. Ama teröristler konusunda saygı duymamı bekleyen kişilere söverim :)

HER fikre saygi duymam
fikirleri fikir yapanda bireyin kendisidir, her kisiyede saygi duyulmaz

Saygi duymuyorsan baskasi sana saygi duymak zorunda degil. Misalen ben bu mesajindaki fikre saygi duymuyorum. Ama sana saygi duymak zorunda hissediyorum.

Aksini dusunelim hakaretlesmeye varan konusmalar olurdu. Saygi duymak benimsemek anlamina gelmez.

Saygı duymam. Yol olur. Kabul edilen evrensel değer ve doğrular da sorgulanabilir elbet. Fakat benim kişisel değer yargılarım hayatımda etkendir. Düşünceye verilecek tepkinin boyutu elbette değişmektedir.

Kimseden saygı beklediğim de yok.

her fikre saygı duymam
genelleme yapmadan konuşmak lazım fikir var fikir var.

fikir sahibinin davranışlarına göre değişir. her eylemin gebelik halidir fikir.

her fıkıre saygı duyarım .

cunku fıkırlere kursun işlemez.

Millet saygı duymakla benimsemeyi karıştırıyor sanırım..
Saygı duyunca benimsemiş olmuyoruz

Saçma sapanda olsa saygı duymak zorunda olduğumuz aşikardır. Nasıl ki zamanında dünyanın yuvarlak olduğunu söylediği için idam edilen galileo'nun düşüncesine saygı gösteriyoruz. Belki şuan saçma dediğimiz şey ilerde saygı duyacağımız bir düşünce olabilir. O yüzden saygı duymak zorundayız.

Bazı insanlar tahammül sınırlarını aştığında fikirlerine hiç kendilerine de kısmen saygı duymuyorum.

Geri