Her fikre saygı duyulmalı mıdır?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Hayır.
Benim değerlerime iyi niyet dışında söz ediyorsa o fikre saygı duymam.

Fikirlere saygı duyulmalı, evet.
Ama her hastaca fikre saygı duyup bunun karşısında sessiz kalırsak insanlar akıllarından geçen düşüncelerin doğru olduğuna inanmaya başlayacak.
Bazı fikirlere sahip insanlara durup bir "saçmalama" demek lazım.
Diğer türlü tehlikeli hale gelebiliyorlar.

Fikirlere saygı duyulmalı, evet.
Ama her hastaca fikre saygı duyup bunun karşısında sessiz kalırsak insanlar akıllarından geçen düşüncelerin doğru olduğuna inanmaya başlayacak.
Bazı fikirlere sahip insanlara durup bir "saçmalama" demek lazım.
Diğer türlü tehlikeli hale gelebiliyorlar.

katılıyorsam onu destekler nitelikte konuşurum böylece onu desteklemiş olduğumu bilir, katılmıyosam susarım karşımdaki de anlar ama ona katılmadığımı öyle değil mi :)) yani en azından yapımı bilen biriyle bir şeyleri konuşuyosam böyle oluyor.

katılıyorsam onu destekler nitelikte konuşurum böylece onu desteklemiş olduğumu bilir, katılmıyosam susarım karşımdaki de anlar ama ona katılmadığımı öyle değil mi :)) yani en azından yapımı bilen biriyle bir şeyleri konuşuyosam böyle oluyor.

Sadece ilk sayfaya baktım, mesajına tepki gibi olmuş, farkında değilim. :p
Genelde ben de sadece dinlerim, eğer beni tanıyan insanlarla iletişim içindeysem zaten tepkimi anlayacaklardır diye düşünürüm ben de :)
Söylemek istediğim olayın diğer bir boyutuydu.
Bazı insanların sürekli dile getirerek bazı düşünceleri bizim ve diğerlerinin gözünde normalleştirmeye çalışması ve bizim de saçmalıyor zaten diye ciddiye almayıp susmamız kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bahsettiğim bazı insanlar doğru söylediği için ona verecek bir cevap bulamadığımızı sanıyor, iyice haklı çıkarıyor kendini, kendi gözünde.
E bu hastaca düşünceleri kimseden tepki görmeden, düşünmeye asla tenezzül etmeden faaliyete geçirince ortaya çok kötü sonuçlar çıkıyor. Bu tür şeylerden bahsetmek istemiştim. :)

Sadece ilk sayfaya baktım, mesajına tepki gibi olmuş, farkında değilim. :p
Genelde ben de sadece dinlerim, eğer beni tanıyan insanlarla iletişim içindeysem zaten tepkimi anlayacaklardır diye düşünürüm ben de :)
Söylemek istediğim olayın diğer bir boyutuydu.
Bazı insanların sürekli dile getirerek bazı düşünceleri bizim ve diğerlerinin gözünde normalleştirmeye çalışması ve bizim de saçmalıyor zaten diye ciddiye almayıp susmamız kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bahsettiğim bazı insanlar doğru söylediği için ona verecek bir cevap bulamadığımızı sanıyor, iyice haklı çıkarıyor kendini, kendi gözünde.
E bu hastaca düşünceleri kimseden tepki görmeden, düşünmeye asla tenezzül etmeden faaliyete geçirince ortaya çok kötü sonuçlar çıkıyor. Bu tür şeylerden bahsetmek istemiştim. :)

haklısın canımm. ayrıca bana tepki olarakta yazabilirsin. sonuçta herkes aynı şekilde aynı şeyi düşünmek zorunda değil diiğmii :p
dediklerine tamamen katılıyorum :öp:

Dediğim dedik olan kişileri ne dinlerim nede tartışırım :)

Her fikre Saygı duyuLmaz , yaLnış oLan yaLnıştır MüdahaLe ediLmeLidir.

Bu başlık altında bile herkes birbirine giydirip "cahil,aptal, sığır" gibi şeyler söylüyorsa kimse ne birbirine ne de bir diğerinin fikrine saygı göstermiyor demektir.

Neyse, duyulmalı mı duyulmamalı mı bilemedim, kafam karışık. Ancak kavramları birbirlerine fazlasıyla karıştırdığımız, kavram kargaşası yaşadığımız kesinlikle aşikar.

Hayır, bazı fikirler aşırı saçma.

Herkesin kendi fikri saygı duyarım.Istisna konular hariç.
Vatan sevgisi
Kadına şiddet
Vb..
Konularda olumsuz düşünen insanlara saygıda duyamam.

Her fikre saygim sonsuz. Edep ve inanclarim cercevesinde

Benimsemesem de saygı duyarım zorbalık kötü bişey.

Silahlı eyleme dönüşmediği müddetçe derler ama
Bütün terör örgütülerinin temelide bir düşünce yatmaz mı?

Her fikre saygı duymam ve duyulmazda ama her fikrin özgürce dile getirilmesini saygıyla karşılarım ve öyle olması için çaba harcarım.

Bi de şey var :)) "inanmasan da saygı duy" peki.

Cok saygisiz biriyim her fikre saygi duyamiyorum maalesef ;)

Geri