Her fikre saygı duyulmalı mıdır?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Evet duyulmalıdır. Ancak bunu yapabilecek insan sayısı çok az.
Her fikre saygı duymak için at gözlüklerimizin çıkması gerek, her fikre nesnel bakabilmek gerek.
Ben duymuyorum şahsen. Duymak içinde bir çabam yok.
En doğru benim, ben ben ben :p

Beni bir kez daha sizleri aydınlatmak zorunda bıraktığınız için şahsıma edepli davranmanızı da beklemiyorum saygıdeğer hope sole beyefendi!

''Ümmet'' bir din adına ''seccademi serdiğim yer vatanımdır'' diyen bir anlayışın hakim olduğu vatan kavramını kabul etmeyen topluluğa verilen bir ad, millet ise berlli bir vatan üzerinde yaşayan ve topraklarına ve üzerinde yaşayan insanların dinine, ırkına, mezhebine bakmazsızın ülkü birliği yaparak sahip çıkan insanlara verilen addır..
Ne yazık ki;
Hala bıraktığım yerde olduğunuz için inanın çok üzülüyorum..

Allah'ın cahili. Ümmetim var vatanım var. Ümmete mensup olan birisi olarak vatanımı niye kabul etmeyeyim hasta mısın?

Hadi ben bıraktığın yerdeyim. Bana bir tane adam göstersene senin gibi düşünen?

paralı ve yakışıklıysa saygıda kusur etmem :p

Allahın cahili. Ümmetim var vatanım var. Ümmete mensup olan birisi olarak vatanımı niye kabul etmeyeyim hasta mısın?

Hadi ben bıraktığın yerdeyim. Bana bir tane adam göstersene senin gibi düşünen?

Insanlara cahil ve aptal dendigi icin editledigin mesajlari hatirlatirim. Yetki alman kurallarin uzerinde oldugun anlamina gelmez ki burada ettigin hakarete binaen dava acilir. S.mod olarak burada kurallara uymasi gereken kisilerin basinda gelmelisin biraz saygi fena olmazdi. Ozellikle bu baslik altindaki tavrin hic yakisik almiyor.

Fikirler zarar veriyorsa saygı duymam bazı fikirler oldukca zarar veriyor

Fikirleri savunan kişilere saygı duyulur.Ancak fikirleri savunurken karşısındaki insanı kışkırtıyorsa yada fikirlerini benimsetmeye çalışıyorsa o kişi,saygıyı hak etmiyordur.

Mecburiyetim olmadığı gibi fikre saygı duymasam da, fikri sunan kişiye her daim saygım olur. Kabullenme meselesi.

Konuşanın dinlenmesi gerek, dinlemenin bir hakkı olmalı her zaman ama kiminde bu süre kısalır kiminde uzar ... Sığırımsal metobolizmalar bu değerlendirmenin dışındadır ..

Konuşanın dinlenmesi gerek, dinlemenin bir hakkı olmalı her zaman ama kiminde bu süre kısalır kiminde uzar ... Sığırımsal metobolizmalar bu değerlendirmenin dışındadır ..

Hakaret mi iltifat mı?
4 bölümden oluşan bir sığır midesi ile tek bölümlü insan midesinin hangisi daha iyi hazmeder? Bence 'sığır' bir iltifat terimi için kullanılır.

Hakaret mi iltifat mı?
4 bölümden oluşan bir sığır midesi ile tek bölümlü insan midesinin hangisi daha iyi hazmeder? Bence 'sığır' bir iltifat terimi için kullanılır.

Sen öyle kullan o zaman kardeşim .. Benim hangi maksatla kullandığım açıktır ..

Ben her düşünceye saygı duyacak olgunluğa sahip değilim. İnsan suretinde görünüyor diye ağzından çıkan her cümle benim için anlam ifade etmiyor ve kişi saçmalıyorsa sırf konuşuyor diye saygı duymak zorunda hissetmiyorum. Akıl mantık çerçevesinde bana uyar ya da uymaz aklıselim yorumları kesmeden dinlerim ama kişi zırvalıyorsa ağa dur derim.

Saygı duyulmalıdır elbet tabii, birilerini savunup göklere çıkartırken diğerini yerden yere vurmamak şartıyla..

Hadi ama pkklı domuzlara ve onları doğuran annelerine saygı duyacak değilim . :S

Fikirlere değil insanlara saygı duyarım. Saygı duyulacak insanın fikride saygındır. Saygı duyulmayacak insanın fikri bile ızdıraptır.

"Her" kelimesi girerse işin içine saygı duyamam

Benimsenmeyen fikre saygı duyulmaz, saygı duymak kabul etmek demektir, farklı bir fikre tahammül edilir, tahammül duygusu insanı insan yapan duygulardan biridir.

Cevap; hayır.​

lavuğun teki baktın baştan sona saçmalıyor

neyine saygı duyacan

Geri